Diari Usahawan eBay Berhingus

yapo86

freshman
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7
Points
1
Tak boleh remove punyer..
melainkan ang pujuk buyer tu baik2 bagi hadiah ke,janji manis ke ( cadangan je ),Lepas tu send revise feedback kat die,hanye buyer yg boleh tukar -ve pg +ve.
ok tq..aku try ayat bia cair...
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Dulu masa tengah syok buat ebay selalu gak lepak thread ni..tak sangka masih HOT gak seperti dulu....

Ada gak cubaan nak buat balik..tapi ntah laaa....dah kurang semangat dahh berebay ni
salam cikgu hafis..kurang SEMANGAT? rasanya takperlu ada semangat yg tinggi kalo ada "faktor" lain yg MEMAKSA kita utk cari duit lebih. Insyallah..eBay pilihan TEPAT utk mereka yg nak menambah pendapat sampingan..

p/s Nak Tau Cara Mudah Buat Duit Dengan eBay? Sila Klick Signature dibawah Untuk Maklumat Lanjut..!!
 

wantatu

freshman
Joined
Nov 17, 2011
Messages
61
Points
6
Salam bro -bro yg pro sekalian..nk bertanya ni..sy de wat ebay us dan orang dh buy item sy. cam na cra nk receive payment mereka mlalui paypal(mmg setting sy wat trima paypal je). sebb sy tgok pada Sold sy tlos 77usd. tpi received msih zero. sy dh antar invoice melalui ebay tdi.. apa lagi peerlus sy laku kan....pls tlg lah bntu sy yg masih bru agi ni...(bru stat 2 miggu)

Current
Listed 3
Will sell 0
Bids 0
Amount $0.00

Sold (last 31 days)
Listed 2
Sold 2
Amount $77.00

Payments (last 31 days)
Received $0.00
Not received $77.00

Total sales: $77.00
 

MaHaKaRYa

freshman
Joined
Jul 29, 2011
Messages
101
Points
0
tlg lah bantu sy..huhu...
Senyap plak thread ni sat..maybe g Minta ang pow la ni sume..:D

takper,biar sye jawab..kalu list item kat ebay international memang Paypal la cara trbaik received payment.Klau dah sold item tu,prtama sekali kene buat Hantar Invoice then tggu 2-4 Hari..buka Akaun Paypal bro tu,cek kalu2 dah ade payment masuk,Kalau belum ade lg,hantar Payment Reminder Kat buyer tu lagi..Lepas tu kalu dia masih x bg respon dalam 2 hari tu,Bro boleh bukak Dispute/Unpaid Item Case..
 

wantatu

freshman
Joined
Nov 17, 2011
Messages
61
Points
6
Ty bro MahaKarya. itu 1 kes.ni 1 kes sy lagi. payment sy dh terima tetapi paypal hold payment sy selama 21 day. cam na nak wat 2. nk suh dia release. boleh x sy beli usd paypal dri abg bro kita di WC ni. takut paypal hold g..huhu.. pls
 

GlobalPlanet

freshman
Joined
May 22, 2008
Messages
4
Points
1
Tumpang lalu.. kepada master-master ebay kat thread nie yg jual baju custom T x payah print kat XXXXNOW lagi. boleh print kat sini walaupun sehelai . price pun berpatutan..
 

Amer

freshman
Joined
Feb 17, 2009
Messages
31
Points
1
Kengkawan, aku baru nak terjun dalam dunia ebay ni. Jadi nak tanya, pasal topik ni from tahun 2009, pengalamn ber-ebay yg korang kongsi dalam topik ni masih releven dan boleh apply lagi ke dengan ebay hari ni. Banyak tak polisi ebay yang dah berubah since topik ni first started?
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
Kengkawan, aku baru nak terjun dalam dunia ebay ni. Jadi nak tanya, pasal topik ni from tahun 2009, pengalamn ber-ebay yg korang kongsi dalam topik ni masih releven dan boleh apply lagi ke dengan ebay hari ni. Banyak tak polisi ebay yang dah berubah since topik ni first started?
Selamat datang di dunia ebay..ada berubah sikit2..
 

Amer

freshman
Joined
Feb 17, 2009
Messages
31
Points
1
Selain;

- item listing untuk user baru jadi makin sikit
- vcc kena ban dan tak leh pakai untuk verify akaun

ada lagi tak perubahan polisi tu?
 
Last edited:

johanedison

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
58
Points
0
Selain;

- item listing untuk user baru jadi makin sikit
- vcc kena ban dan tak leh pakai untuk verify akaun

ada lagi tak perubahan polisi tu?
vcc setakat ni still boleh guna pakai tuk verified ebay and paypal. tak ade masalah :)
 

yapo86

freshman
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7
Points
1
dpt mcm ni dr ebay..mcm ne ek???


Attention!

We've noticed some activity on your account, and we need your help in verifying some information. We're sorry for this inconvenience, but while we're working things out with you, you'll have limited access to list new items on eBay.

Please proceed to your my eBay and follow the steps outlined in the email we sent you. Thanks for your attention to this matter!
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
dpt mcm ni dr ebay..mcm ne ek???


Attention!

We've noticed some activity on your account, and we need your help in verifying some information. We're sorry for this inconvenience, but while we're working things out with you, you'll have limited access to list new items on eBay.

Please proceed to your my eBay and follow the steps outlined in the email we sent you. Thanks for your attention to this matter!
Cubalah sediakan apa yang dia minta..kalau bernasib baik..boleh lepas..kalau tak buat acc baru jer jawapannya..
 
Top