Diari Usahawan eBay Berhingus

safwanaziz

freshman
Joined
Nov 2, 2011
Messages
12
Points
0
salam semua..
sy ni br je berebay ni tp alhamdulillah br 8 brg list semua terjual..tp baru2 ni dpt email dr ebay..



MC011 Your eBay selling account has been limited - XXXXXXX



Dear XXXXXXX ([email protected]),

To help you be a successful seller and ensure a safe experience for the eBay community, your account has been restricted until additional information can be verified or obtained and we're able to confirm that your use of services meets the guidelines in eBay's User Agreement.

I understand that this process may seem confusing. Please let me explain a little more about it. We're committed to reducing both fraud and negative buying experiences on eBay. To maintain a safe marketplace, we sometimes restrict selling activity, end active items, or suspend accounts until additional information can be verified or obtained. These actions are not necessarily meant to be a reflection of your account's activity, but rather a preventative measure.

Learn more about eBay's User Agreement:


To appeal process this restriction, please review the following guidelines:



Please reply to this email after the above requirements have been met and we will begin the appeal process. Also, please be aware that we may ask you to provide additional information to appeal this restriction.

We appreciate your cooperation in resolving this matter as quickly as possible, and we look forward to working with you in order to establish a strong selling history and successful business relationship.

Regards,

eBay

*so knape ye jd mcm ni?..ape yg patut aku buat?..harap dpt membantu..
 

safwanaziz

freshman
Joined
Nov 2, 2011
Messages
12
Points
0
sy br je berkecimpung dlm ebay ni n alhamdulillah br list 8 brg..semua berjaya di jual..tp baru2 ni dpt email dari ebay...


MC011 Your eBay selling account has been limited - xxxxxxx

Dear xxxxxxxx ([email protected]),

To help you be a successful seller and ensure a safe experience for the eBay community, your account has been restricted until additional information can be verified or obtained and we're able to confirm that your use of services meets the guidelines in eBay's User Agreement.

I understand that this process may seem confusing. Please let me explain a little more about it. We're committed to reducing both fraud and negative buying experiences on eBay. To maintain a safe marketplace, we sometimes restrict selling activity, end active items, or suspend accounts until additional information can be verified or obtained. These actions are not necessarily meant to be a reflection of your account's activity, but rather a preventative measure.

Learn more about eBay's User Agreement:

To appeal process this restriction, please review the following guidelines:



Please reply to this email after the above requirements have been met and we will begin the appeal process. Also, please be aware that we may ask you to provide additional information to appeal this restriction.

We appreciate your cooperation in resolving this matter as quickly as possible, and we look forward to working with you in order to establish a strong selling history and successful business relationship.

Regards,

eBay

*ape kesalahan yg tlh sy lakukan?..mcm mane nk kasi setel ini prob?..tolong sifu2:(
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
ebay makin pening skrg, dua tiga kali suh hantar dokumen kat depa..
baru2 je dpt lisitng limit, tp tgk2 ada jugak listing limit walaupun dia kata listing dah lift up. mengarut betul.

try jugak kat ioffer, tp masalah ioffer ni, bila upgrade ke seller, dia deduct duit debit card kita, pastu tulis kat situ, 'account kena review' hampeh tol.. baru daftar, kejadah apenye nak review. katanya ada bil tertunggak tak bayar.

susah plak niaga online guna web2 ni, byk kerenah lak. kot2 diaorg pun terasa kejatuhan ekonomi kot



p/s: sape nak tiket konsert Search 2011, aku ada dua.. sape nak pm aku. aku tak dpt gi sbb ada kerja.
so, 2 tiket hanya rm100.. mai2
 

zulduitinternet

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
264
Points
0
ebay makin pening skrg, dua tiga kali suh hantar dokumen kat depa..
baru2 je dpt lisitng limit, tp tgk2 ada jugak listing limit walaupun dia kata listing dah lift up. mengarut betul.

try jugak kat ioffer, tp masalah ioffer ni, bila upgrade ke seller, dia deduct duit debit card kita, pastu tulis kat situ, 'account kena review' hampeh tol.. baru daftar, kejadah apenye nak review. katanya ada bil tertunggak tak bayar.

susah plak niaga online guna web2 ni, byk kerenah lak. kot2 diaorg pun terasa kejatuhan ekonomi kot



p/s: sape nak tiket konsert Search 2011, aku ada dua.. sape nak pm aku. aku tak dpt gi sbb ada kerja.
so, 2 tiket hanya rm100.. mai2

dvd ebay rempit masih ada lagi ker
 

isnur2k

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
405
Points
18
lamo den tak singgah sini ... dah ribuan page ye .. anyway, am back :) start kecil2 balik ...
Dah 2000 page lebih dah, syukur jumpa thread ni dulu masa 200 page. Mana member2 lama suma? suma dah sibuk dgn ebay kot?
 

lets_k2

freshman
Joined
Sep 8, 2009
Messages
78
Points
0
Salam...

Bagi seller yang baru berkecimpung dengan mousepad.....Anda di sarankan watermark image mousepad tersebut...Kalau tidak image itu boleh di tiru guna oleh seller mousepad yg tak bertanggungjawab...& di jual pula dgn harga kadar yang lebih rendah.

Hanya sekadar perkongsian, abaikan jer jika anda bukan penjual mousepad. (^_^)..\,/


p/s : Buah cempedak di luar pagar............
 

maizul.com

Newbie
Joined
Oct 3, 2009
Messages
716
Points
0
Salam...

Bagi seller yang baru berkecimpung dengan mousepad.....Anda di sarankan watermark image mousepad tersebut...Kalau tidak image itu boleh di tiru guna oleh seller mousepad yg tak bertanggungjawab...& di jual pula dgn harga kadar yang lebih rendah.

Hanya sekadar perkongsian, abaikan jer jika anda bukan penjual mousepad. (^_^)..\,/


p/s : Buah cempedak di luar pagar............
lets_k2 buat dropship mousepad ke?
 
Top