Diari Usahawan eBay Berhingus

zoro8810

freshman
Joined
Dec 2, 2009
Messages
10
Points
1
mula2 aku x percaya org buat ebay leh cari makan...tp lps aku try jgak even buat x serius/main2 pun leh untung $200...tu baru buat main2 kalau focus rasenye leh goyang kaki rasenye
 

waepy

freshman
Joined
Sep 11, 2011
Messages
167
Points
16
camna nak buat ebay nie...
pening2....

kaya2 org kt sini ek? mcm2 cara buat duit ada...
 

akulelaki

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
228
Points
0
hye TT...ape cite skrg? mesti tambah2 untung kan....hebat TT
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
ebay fiverr amazon...cam cam ada..tapi aku satu pon tak tau nak wat...huhu..
 

marcellzha

freshman
Joined
Aug 18, 2010
Messages
18
Points
0
sorry klau soklan ni ade sblum2 ni, sape2 thu basic store blh listing bpe byk ek BIN items? US store , terima kasih
 

khairulmkn

freshman
Joined
May 18, 2007
Messages
150
Points
16
Age
44
smlakum, kalu x kisah boleh tlg citer sikit apa dropshipping tu..;;)
 

khairulmkn

freshman
Joined
May 18, 2007
Messages
150
Points
16
Age
44
betul-betul..
 

Rushaidin

Newbie
Joined
Jun 8, 2010
Messages
674
Points
18
smlakum, kalu x kisah boleh tlg citer sikit apa dropshipping tu..;;)

secara mudahnya... droshipping tu kita jual produk tanpa simpan stok
droshipper akan hantar produk kepada pelanggan kita

kita hanya buat promosi je...
nanti kalau ada orang nak beli
kita bayar kat dropshipper

konsep%20dropship.jpg
 

zulduitinternet

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
264
Points
0
kalau naktahu pasal ebay saya syorkan anda pergi PC,saya bukan nak cerita lah berbaloi saya pergi PC dengan salah sorg sifu sbb saya dah merasa dollar dah tak sampai 3 bulan
 
Joined
Mar 24, 2010
Messages
650
Points
18
jika nk tahu pasal ebay nie belajar seperti video, PC dan sebagainya..sy mula knal ebay dan menjana wang USD dr DVD ebay berhingus..
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
ebay..??? pernah dengar

tapi tak pernah ambik tau..

camna nak mula..kena ada produk untuk jual ke..?
 

waepy

freshman
Joined
Sep 11, 2011
Messages
167
Points
16
buat ebay pun masyuk ek...
aduh pening, nak buat yg mana dulu nie...
 

JacKhalid

Newbie
Joined
Nov 23, 2009
Messages
490
Points
16
ebay..??? pernah dengar

tapi tak pernah ambik tau..

camna nak mula..kena ada produk untuk jual ke..?

mula2 -> belajar dulu. nak free, selak2 thread2 dlm WC ni. nak berbayar, dlm WC ni pun ada gak.
nak cepat, bljr melalui ebook/DVD. nak lambat tp free, kena rajin baca la. hehe

dah paham? buat research ape nak jual. research ni gunanya utk kita tengok apa brg yg
org dok cari2 dlm ebay nih.

then baru la cari supplier yg bleh supply brg2 tu pada harga murah.
cari supplier kat oversea pun buleh.(dipanggil dropshipper).

dah ada smua maklumat+stok, then buatlah listing dalam ebay. tunggu org beli,
pastu hantar la barang tu pada buyer.

tu la sdikit sebanyak info pasal ebay yg bleh aku citer. hehe
 

RomeoRavent (RR)

freshman
Joined
Nov 28, 2009
Messages
1,218
Points
38
buat ebay pun masyuk ek...
aduh pening, nak buat yg mana dulu nie...

Bro fokus pada satu2 perkara or yg bro tgah wat dlu...
then baru jump...
Mindset $$$ perlu dijauhkan....
Tukar kepada Mindset nak carik ilmu....
Bila ada ilmu ttg sesuatu perniagaan nak dapatkan $$$ bkn lg masalah besar...
Fokus tu penting...
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
Npknyer ebay dah start mganas plop doh.. Byk brg aku kena remove.. Br jew 2 bln main fizikal dah kena restrict.. Npk gayanyer kena buat AN balik ler..
Msk skit2 xper, janji ada..
 
Top