Diari Usahawan eBay Berhingus

ajacx

freshman
Joined
Dec 10, 2007
Messages
75
Points
6
Age
32
last.JPG

last update
da mls update
urm
sale masih mengkt
tp aku da xda mood
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
uit.. 600 dlm masa sebulan? tak kena limit ke? ku jual item electronik ni 10 listing je dlm sebulan. sedey~

tp jual $0.99 ni untung ke bang? maksudnye tak kuar modal apa2 ke dan untung bersih camne? curious gak nih~

p/s: aku ada 1 muskil ni. adik aku wat ebay dan aku pun wat ebay. so, pose ni dia balik umah. so, kami guna ip address yg sama (wifi). jadi, ebay nampak ni sebagai multiple acc ke atau camne? skrg dah takut lak nak bukak ebay, kang tak pasal2 kena suspended...
 
Last edited:

ajacx

freshman
Joined
Dec 10, 2007
Messages
75
Points
6
Age
32
uit.. 600 dlm masa sebulan? tak kena limit ke? ku jual item electronik ni 10 listing je dlm sebulan. sedey~

tp jual $0.99 ni untung ke bang? maksudnye tak kuar modal apa2 ke dan untung bersih camne? curious gak nih~

p/s: aku ada 1 muskil ni. adik aku wat ebay dan aku pun wat ebay. so, pose ni dia balik umah. so, kami guna ip address yg sama (wifi). jadi, ebay nampak ni sebagai multiple acc ke atau camne? skrg dah takut lak nak bukak ebay, kang tak pasal2 kena suspended...

untung.JPG

tu untung
total untung untuk barang 0.99 cent...300 dollar...musykil? huh...
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
hoho...musterskill tul...
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
itu ler, aku pernah jual benda 0.99 ni, siap freeshipping lagi. pastu, dpt la surat cinta dari ebay, feedback manipulation. smpai skrg aku maleh nak wat barang 0.99 ni. mgkn kalu ada cost shipping, tak kena banned la kot. ntah ler labu~
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
itu ler, aku pernah jual benda 0.99 ni, siap freeshipping lagi. pastu, dpt la surat cinta dari ebay, feedback manipulation. smpai skrg aku maleh nak wat barang 0.99 ni. mgkn kalu ada cost shipping, tak kena banned la kot. ntah ler labu~

acc PS dengan TRS boleh la cuba.. :D

p.s : da tau brg ape.. :p
 

ajacx

freshman
Joined
Dec 10, 2007
Messages
75
Points
6
Age
32
acc PS dengan TRS boleh la cuba.. :D

p.s : da tau brg ape.. :p

haha
ko da taw
untung x?
hihi
bnda free jek
sapew yg xnk
tol x?
pndai ko research
hihi
account aku lagi 1 dpt 4500 sale
hihi
4500 darab 0.99 = ?
hehehe
bgus
 

rotary_88

freshman
Joined
Mar 6, 2010
Messages
90
Points
0
haha
ko da taw
untung x?
hihi
bnda free jek
sapew yg xnk
tol x?
pndai ko research
hihi
account aku lagi 1 dpt 4500 sale
hihi
4500 darab 0.99 = ?
hehehe
bgus

wah.... brg pe tu bro? sharing is caring.... hehehehe
 

Pak Mie

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
18
description biar ringkas, padat & tepat

kalau tidak dpt cam nieh :D

description.JPG
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
aku masih musykil hape korg jual sampai sebulan 600 sell. hu3.
tp, utk jual cam ajacx tu, perlu power seller ke? atau ajacx dpt power seller lepas jual benda alah yg mesti 0.99 tu dlm masa sebulan? kalu gitu, ni master skill nih~
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
aku masih musykil hape korg jual sampai sebulan 600 sell. hu3.
tp, utk jual cam ajacx tu, perlu power seller ke? atau ajacx dpt power seller lepas jual benda alah yg mesti 0.99 tu dlm masa sebulan? kalu gitu, ni master skill nih~

aku dah jumpe dah ape si ajacx jual.. huhuhu..
 

sayyidbest

Senior
Joined
Apr 20, 2009
Messages
1,353
Points
38
saya ada soalan sket ni.katakanlah ada newbie yang baru nak start ebay.

Paypal acc dah ada (verified)
ebay acc dah ada (verified)
AN acc dah ada ( normal acc bukan reseller)

perlu ke dia upgrade ke reseller ? tak membebankan ke ? terima kasih :)
 
Top