Diari Usahawan eBay Berhingus

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
yeah! LIKE!

Your eBay account has been suspended. eBay took this action after determining that your account was acting inconsistently with the letter or spirit of our policies.

You are prohibited from using eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account.Any seller fees that are still owed are due to eBay immediately. eBay will charge any amounts that you have not previously disputed to the billing method that is currently on file.
 

affinlynx

freshman
Joined
Jun 13, 2011
Messages
64
Points
0
yeah! LIKE!

Your eBay account has been suspended. eBay took this action after determining that your account was acting inconsistently with the letter or spirit of our policies.

You are prohibited from using eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account.Any seller fees that are still owed are due to eBay immediately. eBay will charge any amounts that you have not previously disputed to the billing method that is currently on file.
yg nih knape lak bro...?
da le br nk start....
tgh collect feedback lg.....adehhh
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
yg nih knape lak bro...?
da le br nk start....
tgh collect feedback lg.....adehhh
ntah..tu je notice yg ebay bg..aku pun xpaham...yg ni acc bru nak cecah sebulan..fb dh lebih 10..aku dh list 8..trus dpt status pencen..
 

VJAR7

freshman
Joined
Jun 6, 2008
Messages
63
Points
6
rasanya klu nak lebih secure akaun paypal dan ebay sebaiknya2nya biarkan ia matang kepada 7 bulan - 1 tahun baru ebay x kacau dan peduli sesangat dan banyakkan transaksi jual-beli atau buat belian sahaja bagi nampak aktif bagi ebay dan paypal and then mana2 yang limit sending dan withdrawal limit akan diremove . withdrawal terhad kepada rm2000 sehari betulkan jika saya silap.....saya pun new b jgk...:D
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
nak tnye...

aku dah lupa apa alamat web nak search item dgn sell trough ebay selain terapeak dan hammer tap.
tp yg ni free version punya.. ada satu web ni, tp dah lupa la plak.. adoii

aku ingat goofbay, tp bukan goofbay. yg ni mmg ala2 terapeak punya.. help plz :D
 

VJAR7

freshman
Joined
Jun 6, 2008
Messages
63
Points
6

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
satu pertanyaan tuan puan...

aku tak pernah wat listing versi rempit (listing beratus2, ribu riban)...
jadi, nak tanya..
kalu aku guna acc baru (dlm sebulan aktif niaga),
leh ker aku wat listing beribu riban untuk 1 item?
atau yg di maksudkan merempit tu adalah jual cam2 item dgn ribu2 lisitng di kategor yg berbeza? (aku pernah beli ebook rempit tp tak wat sebab aku tak mampu melisting ribu riban plus tak tau nak jual pe sbb asyik kena suspended jer acc aku sebelum nih).

bukan pe, sbb cam contoh, aku jual produk A di kategori A.. tp, bila nak listing yg baru di kategori A, dia bagi amaran, ada sell limit.. jadi, adakah merempit tu adalah untuk advance atau otai2 ebayer semata2?

tq
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
satu pertanyaan tuan puan...

aku tak pernah wat listing versi rempit (listing beratus2, ribu riban)...
jadi, nak tanya..
kalu aku guna acc baru (dlm sebulan aktif niaga),
leh ker aku wat listing beribu riban untuk 1 item?
atau yg di maksudkan merempit tu adalah jual cam2 item dgn ribu2 lisitng di kategor yg berbeza? (aku pernah beli ebook rempit tp tak wat sebab aku tak mampu melisting ribu riban plus tak tau nak jual pe sbb asyik kena suspended jer acc aku sebelum nih).

bukan pe, sbb cam contoh, aku jual produk A di kategori A.. tp, bila nak listing yg baru di kategori A, dia bagi amaran, ada sell limit.. jadi, adakah merempit tu adalah untuk advance atau otai2 ebayer semata2?

tq
bro..klu nk merempit,buat la secara berperingkat..jgn tamak..
paling penting build kan kepercayaan dari pihak buyer..sbb "makanan" kita hanya ada pada buyer..
tentang acc baru..build la slow²..jauhkan diri dari jual barang vero..(untuk permulaan)
da sampai satu tahap acc da power,feedback bersepah baru la mula langkah nk merempit tp igt tentu kan cost..
jangan maen hentam je x tentu pasal..kaji terlebih dahulu niche² yg bleh buat profit..

merempit tu general..sape² bleh buat..cuma tektik dan teknik je kne btol..paling penting!
JANGAN TAMAK... :)

p.s : ulasan dari newbie yg br meningkat naik..
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
wah.. tq bro..
erm.. takat ni tak berani nak tamak2 ni. kalu tak tamak pun, ebay leh suspend bile2 masa jer. dah 5 akaun ebay sebelum ni kena suspend sebab2 tertentu.. skrg baru nak start balik. yg terbaru ni alhamdulilah lah okey. harap2 ia kekal.. sbb malas nak wat masalah dgn ebay (tp ebay leh lak masalah dgn kita.. hu3)

apapun thank otai :D
 

ayap

freshman
Joined
Mar 19, 2011
Messages
54
Points
6
aku baca thread ni dari awal sampai abis
lalu aku menggelengkan kepalaku sendiri..

kenapa la takde thread camni awal2 lagi
kenapa la aku bukak akaun ebay tapi tak buat apa2 pun..
hu..hu
bestnya korang

aku nak gi beli ebook sifu ebay dululah
takleh jadik camni

ajarkan saya macam mana nak buka accound ebay,berminat la brooo.leh kita kongsi2kan ilmuu nie....bro dah lama ka start berurusan ngan ebay?
 

Tengku Faris

Newbie
Joined
Oct 8, 2009
Messages
2,796
Points
36
bro..klu nk merempit,buat la secara berperingkat..jgn tamak..
paling penting build kan kepercayaan dari pihak buyer..sbb "makanan" kita hanya ada pada buyer..
tentang acc baru..build la slow²..jauhkan diri dari jual barang vero..(untuk permulaan)
da sampai satu tahap acc da power,feedback bersepah baru la mula langkah nk merempit tp igt tentu kan cost..
jangan maen hentam je x tentu pasal..kaji terlebih dahulu niche² yg bleh buat profit..

merempit tu general..sape² bleh buat..cuma tektik dan teknik je kne btol..paling penting!
JANGAN TAMAK... :)

p.s : ulasan dari newbie yg br meningkat naik..
Wahh, tips bermotivasi dari bakal SUPER EBAYER nih.. :) :)
 

Iceberg

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
418
Points
0
ape kaitan dropshipper dgn ebay? mmber saya suruh cari dropshipper kat ebay..ade ke bro?
 

fd OS

freshman
Joined
Jul 18, 2011
Messages
4
Points
0
emmm.. setelah membaca beberapa komen saya rasa sememangnya nak buat apa2 pn kena ada knowledge. Sebab tu apa2 pn at least buat research dl. Yang terbaik cari la guru or dapatkan ebook2 yang blh bg guide line.... bagi sy x rugi pn kalo buat sikit investment on knowledge.. think and grow rich :)
 

zulduitinternet

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
264
Points
0
kena rajin bertanya kepada mereka yang pakar,bagi yang ada bujet sikit pergi PC,banyak jugak ilmu yang akan di turunkan dan yang peting support selepas PC
emmm.. setelah membaca beberapa komen saya rasa sememangnya nak buat apa2 pn kena ada knowledge. Sebab tu apa2 pn at least buat research dl. Yang terbaik cari la guru or dapatkan ebook2 yang blh bg guide line.... bagi sy x rugi pn kalo buat sikit investment on knowledge.. think and grow rich :)
 
Top