Diari Usahawan eBay Berhingus

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
aku run ebay time:
-fee dh byk
-dh byk -ve
-langgar polisi dh banyak
-paypal dh byk dispute
-paypal dh limit
-fund kat paypal dh negatif yg melampau sbb ebay suruh buyer open case

so time tu la aku run(lari)
korang jangan tiru BAHAYE!!!
ptt la bro kita kaya..ngeh2~ :p
 

saizan5875

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
14
Points
0
haritu saya byr fee guna kad entropay ok jer..then nak byr lagi bulan ni, xdpt pulak..nak kena pakai kad entropay baru ke?
 

haizad91

freshman
Joined
Jun 16, 2011
Messages
2
Points
0
wah. baru ak engat nak khatamkan baca thread ni smpai abes.
rupa-rupa nya sampai 2000 lebih.
x taw laa bile bole abes ni. hehehe. jenuh gak ak baca. tp best, byk bole blaja.
ak belom wat ebay lg.
bru tgk2, blaja2 dulu. doakan ak berjaya ye semua. >:D<
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
Fuh, macam air fee ebay skrg.. Final Value Fee on Shipping pun ader jgk skg nih. Tak prasan sblm nih, patut ler fee aku naik smcm jer. Mcm mana yer nak kurangkan fee nih??
 

haizad91

freshman
Joined
Jun 16, 2011
Messages
2
Points
0
Fuh, macam air fee ebay skrg.. Final Value Fee on Shipping pun ader jgk skg nih. Tak prasan sblm nih, patut ler fee aku naik smcm jer. Mcm mana yer nak kurangkan fee nih??
OMG! FVF on shipping?
blom nak start ak dh terkedu dh ni:-O
tu ebay us ke apa nh2?
 

Mr.Abets

freshman
Joined
Dec 25, 2008
Messages
214
Points
16
Age
30
OMG! FVF on shipping?
blom nak start ak dh terkedu dh ni:-O
tu ebay us ke apa nh2?
jgn nk berkira sgt lah dgn fees2 tu..ttp sblah mate sudah.
untung riban2 nak..fees ciput2 terkedu..aiyooo..
usually 1 item bila sold..80% net profit la.20% buat byr fees.
xpenah lagi niaga 10% net profit 90% byr fees..buat abis boras jer..
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
jgn nk berkira sgt lah dgn fees2 tu..ttp sblah mate sudah.
untung riban2 nak..fees ciput2 terkedu..aiyooo..
usually 1 item bila sold..80% net profit la.20% buat byr fees.
xpenah lagi niaga 10% net profit 90% byr fees..buat abis boras jer..
Bkn nak bkira bro.. Cuma tkejut jer fee naik mdadak drp biasa. Biasa 100-200 jer sbulan. Nie sampai 6-7ratus.. Tu yg tak tahan tuh.. huhuhu
 

Mr.Abets

freshman
Joined
Dec 25, 2008
Messages
214
Points
16
Age
30
Bkn nak bkira bro.. Cuma tkejut jer fee naik mdadak drp biasa. Biasa 100-200 jer sbulan. Nie sampai 6-7ratus.. Tu yg tak tahan tuh.. huhuhu
ikot ko lah..huhuhu..
selamat berebay.
 
Last edited:

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
jgn nk berkira sgt lah dgn fees2 tu..ttp sblah mate sudah.
untung riban2 nak..fees ciput2 terkedu..aiyooo..
usually 1 item bila sold..80% net profit la.20% buat byr fees.
xpenah lagi niaga 10% net profit 90% byr fees..buat abis boras jer..
pergh, sungguh tegas siffeww skrg ini!! huhuhu
 

zulduitinternet

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
264
Points
0
kena g PC dengan son karin ni di terengganu
 

khazry

freshman
Joined
Jun 18, 2011
Messages
2
Points
0
assalamualaikum... mm.. saya org baru dalam w.c nie...
mm... sy nak mintak tolong sket..
cane nak cari dropship agent yg bagus eh...
sy ade barang...cume nak cari serious dropship agent nie.. cam susa sket... harap abg boleh bg pandangan.. =)

nie pricelist secara kasarnye


currently saya supplying original set blackberry and iphone..
-new and unused
-AP and Original warranty are available
n saya n my company are looking for serious dropship agent..

berikut adalah harga kasar bb n iphone for single unit;
bb torch 9800 RM 1380
bb bold 3 9780 RM 1290
bb bold 2 9700 RM 900
bb bold 1 9000 RM 650
bb curve 3g 9300 RM790
bb curve javelin 8900 RM650
bb curve gemini 8520 RM615
bb storm 2 9520 RM850
bb storm 1 9500 RM570
bb pearl 8220 RM360

iphone and iphone 4 also available

thx in advance abg..

=)
 

nsdder

freshman
Joined
Jun 23, 2011
Messages
156
Points
0
bro...bagus juga cerita ni. teruskan ...saya berminat juga tapi tak tahu nak mula..
 
Top