Diari Usahawan eBay Berhingus

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
ak research pki hammertap..google je mane nk download hammertap (dgn crack skali)..terapeak x prnh pkai (jenguk site pn x prnah)..utk keyword ak pkai ebay bayestimator[/QUOTEw]

tq bro..ni yg best nak share2 ni..hehehe..aku xpenah pakai hammertap..takat ni pun ak pakai complete lisiting..kdg2 ada la gak pkai goofbay dan baru2 ni pun aku dpt hot niche sbb tropong power seller..hehehehe..dtg jenguk2 store diorg pastu cari yg hot..
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
ak research pki hammertap..google je mane nk download hammertap (dgn crack skali)..terapeak x prnh pkai (jenguk site pn x prnah)..utk keyword ak pkai ebay bayestimator
tq bro..ni yg best nak share2 ni..hehehe..aku xpenah pakai hammertap..takat ni pun ak pakai complete lisiting..kdg2 ada la gak pkai goofbay dan baru2 ni pun aku dpt hot niche sbb tropong power seller..hehehehe..dtg jenguk2 store diorg pastu cari yg hot..
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
32
tq bro..ni yg best nak share2 ni..hehehe..aku xpenah pakai hammertap..takat ni pun ak pakai complete lisiting..kdg2 ada la gak pkai goofbay dan baru2 ni pun aku dpt hot niche sbb tropong power seller..hehehehe..dtg jenguk2 store diorg pastu cari yg hot..
goofbay pn bgus gak..leh spy power seller jual pe..pastu compare sale2 lps melalui ebay most popular tool
 

akulelaki

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
228
Points
0
berminat jugak nak buat bisnes e bay ni....tp masih dlm process belajar lagi....
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
Saya pon berminat nak belajar dan cari coach untuk eBay ni.. ada sifu2 yg sudi membantu?
 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
33
kalau abg awe punyer coaching saya MUSTI PILIH :D
 

affinlynx

freshman
Joined
Jun 13, 2011
Messages
64
Points
0
sy pon nk bljr gak....
da bace thread ni sapai page 110....stop jap sebab otak da tepu....
nk try start tp xtau cmne....
skrg da reg paypal ngan ebay...da verify paypal...

pastu cmne nk link ebay ngan paypal ye?
try link yg die bg tu tp xde kua pape pon...blank page je?

first time pakai paypal ni...ape no akaun paypal tu ye?
ke emel yg kite guna reg paypal tu consider no acc?

mintak bantuan spe2 yg tau....
tq
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
32
sy pon nk bljr gak....
da bace thread ni sapai page 110....stop jap sebab otak da tepu....
nk try start tp xtau cmne....
skrg da reg paypal ngan ebay...da verify paypal...

pastu cmne nk link ebay ngan paypal ye?
try link yg die bg tu tp xde kua pape pon...blank page je?

first time pakai paypal ni...ape no akaun paypal tu ye?
ke emel yg kite guna reg paypal tu consider no acc?

mintak bantuan spe2 yg tau....
tq
affinlynx dah konfius nih. Ok saya terangkan ek?

Paypal bukan bank. tapi mechant yg menyimpan duit..pe2 transaction kna pkai email yg didaftarkan ke paypal..so x perlu no akaun pn dan paypal x provide no akaun..contoh klu saya nak masukkan duit ke paypal affinlynx saya cuma mintak email paypal affinlynx shj.

x perlu link ebay ngan paypal..sume dh di setting oleh ebay..pe yg affinlynx perlu buat ialah masukkan email paypal kt ebay di My Ebay >> Account >> PayPal Account. Dan ebay akan masukkan duit pembelian dlm paypal affinlynx selepas buyer membuat pembayaran.
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
affinlynx dah konfius nih. Ok saya terangkan ek?

Paypal bukan bank. tapi mechant yg menyimpan duit..pe2 transaction kna pkai email yg didaftarkan ke paypal..so x perlu no akaun pn dan paypal x provide no akaun..contoh klu saya nak masukkan duit ke paypal affinlynx saya cuma mintak email paypal affinlynx shj.

x perlu link ebay ngan paypal..sume dh di setting oleh ebay..pe yg affinlynx perlu buat ialah masukkan email paypal kt ebay di My Ebay >> Account >> PayPal Account. Dan ebay akan masukkan duit pembelian dlm paypal affinlynx selepas buyer membuat pembayaran.
Yup.. btol tu kecuali yg merah tu. yg biru tu sebenornya link ebay ke pp.. :D
 

affinlynx

freshman
Joined
Jun 13, 2011
Messages
64
Points
0
affinlynx dah konfius nih. Ok saya terangkan ek?

Paypal bukan bank. tapi mechant yg menyimpan duit..pe2 transaction kna pkai email yg didaftarkan ke paypal..so x perlu no akaun pn dan paypal x provide no akaun..contoh klu saya nak masukkan duit ke paypal affinlynx saya cuma mintak email paypal affinlynx shj.

x perlu link ebay ngan paypal..sume dh di setting oleh ebay..pe yg affinlynx perlu buat ialah masukkan email paypal kt ebay di My Ebay >> Account >> PayPal Account. Dan ebay akan masukkan duit pembelian dlm paypal affinlynx selepas buyer membuat pembayaran.
tq bro....psl mmg x pnh pakai 2 yg kompius...


Yup.. btol tu kecuali yg merah tu. yg biru tu sebenornya link ebay ke pp.. :D
tq 4 detail....
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
pastu kne cari jalan...nak tp xnak buat so xjadi apa gak..
cari jalan kne betul..klu salah cnfm xsampai2..
agak2 dh sesat jgn malu2 nak tanya..klu x sesat lah selamanya..
klu dh jumpa jalan bawak pelan2..takutnya nti terbabas lak..susah nak reverse..
agak2 dh power..nak merempit blh tp ingat gak org lain..klu ada yg sesat atau terbabas tu tolong2 skit..

-pesanan ikhlas dari penaja-
apple mousepad
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
aku run ebay time:
-fee dh byk
-dh byk -ve
-langgar polisi dh banyak
-paypal dh byk dispute
-paypal dh limit
-fund kat paypal dh negatif yg melampau sbb ebay suruh buyer open case

so time tu la aku run(lari)
korang jangan tiru BAHAYE!!!
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
aku run ebay time:
-fee dh byk
-dh byk -ve
-langgar polisi dh banyak
-paypal dh byk dispute
-paypal dh limit
-fund kat paypal dh negatif yg melampau sbb ebay suruh buyer open case

so time tu la aku run(lari)
korang jangan tiru BAHAYE!!!
errrkkk... tak baik tawww buat mcm ni.. nanti ebay marah....
 
Top