Diari Usahawan eBay Berhingus

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
Nak tau..
Boleh ker guna multiple acc tanpa clear cookies, tp guna blainan search engine??
Cth;
Acc 1 guna IE
Acc 2 guna Firefox
Acc 3 guna Google Chrome

Otai2 harap membantu.. Newbai lg.. huhuhuhuh
tak boleh sebab file flash cookies & LSO tersebut akan disimpan di dalam folder windows user yang sama.
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
Nak tau..
Boleh ker guna multiple acc tanpa clear cookies, tp guna blainan search engine??
Cth;
Acc 1 guna IE
Acc 2 guna Firefox
Acc 3 guna Google Chrome

Otai2 harap membantu.. Newbai lg.. huhuhuhuh

jawapannye tak boleh..kalau degil gak try la..baru ko tau jawapannye..
ape tujuannye ko tak clearkan cookies?
banyak cara nak run multi acc dengan selamat :D
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
jawapannye tak boleh..kalau degil gak try la..baru ko tau jawapannye..
ape tujuannye ko tak clearkan cookies?
banyak cara nak run multi acc dengan selamat :D
Bila aku clear semua cookies, masa aku nak list brg mesti kena verified (email or phone).
Mungkin lama2 ader efect kat acc tu bila selalu kena verified.
Ebay blok utk listing..
 

kallam

freshman
Joined
May 31, 2007
Messages
1,084
Points
36
Nak tau..
Boleh ker guna multiple acc tanpa clear cookies, tp guna blainan search engine??
Cth;
Acc 1 guna IE
Acc 2 guna Firefox
Acc 3 guna Google Chrome

Otai2 harap membantu.. Newbai lg.. huhuhuhuh
kalo bukak a/c dalam maser yang samer aku dah cuba ... selamat no problem
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Bila aku clear semua cookies, masa aku nak list brg mesti kena verified (email or phone).
Mungkin lama2 ader efect kat acc tu bila selalu kena verified.
Ebay blok utk listing..
aku rs xde mslh. bole tick pd "sharing computer" masa nak masukkan code tu.
so utk 2nd time ebay dh x mintak.. klu mintak pun xde mslh...
sbb setakat aku kena 10 kali pun ok je.. tp xtau la sbb bernasib baik je kot..
sorry la newbie x reti sgt ebay nie.. demi suap nasi je..
 

saizan5875

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
14
Points
0
saya nak tanya ni..tapi kalau soalan ni dah ada jawapan, tlg bgi saya link..

boleh x saya bayar fee ebay guna debit card yang dah pernah byr fee ebay untuk akaun lain?
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
saya nak tanya ni..tapi kalau soalan ni dah ada jawapan, tlg bgi saya link..

boleh x saya bayar fee ebay guna debit card yang dah pernah byr fee ebay untuk akaun lain?
tak boleh :D
 

AmriShauki

freshman
Joined
Jul 20, 2010
Messages
5
Points
1
Erk...wei, jap2.. Kitorang gurau jek. buat acc banyak2. jgn buat cukup makan... :D
camne nak buat banyak akaun tu?
paypal pun kena banyak akaun jugak ke?
ke satu paypal boleh link ke 'semua' akaun ebay?

ke camne? bagi panduan sket...

dari dulu main satu akaun je...ingat nak try gak
banyak akaun...

thanks in advance..
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
camne nak buat banyak akaun tu?
paypal pun kena banyak akaun jugak ke?
ke satu paypal boleh link ke 'semua' akaun ebay?

ke camne? bagi panduan sket...

dari dulu main satu akaun je...ingat nak try gak
banyak akaun...

thanks in advance..
1) Beli dvd usahawan ebay berhingus (da nak abis tu..cepat sket..) (aku x jual)
2) Baca thread diary usahawan ebay berhingus dari awal (kalo malas nak beli dvd)
3) rajin2 la datang tt berdekatan. Bukan utk dapatkan niche tp utk dapatkan suasana jer..
4) applicatekan apa yg da belajar

Bro, jawapan kat atas tu. rasanya xder yg nak repeat kot.. :D Rajin2 kan diri yer... :D
 

azh4n

freshman
Joined
Jun 5, 2011
Messages
27
Points
0
salam otai2 ebay..saya newbai didalam bidang perniagaan ebay ni..:x

setahun yang dlu pernah jugak layan ebay..tapi lepas 3-4 bulan..kantoii ebay kene suspend sbb multiple akaun..
so lepas baca-baca thread ni..rasa semangat kembali nak layan ebay balik..
so persoalan saya ..bolehkah sy guna balik acc paypal yg dulu link dengan ebay yg disuspend..
tapi cuma tuka detail alamat , no tepon , poskod , dll kecuali nama..
akaun bank yg link dengan paypal juga perlu dituka ke?

maaflah jika soalan ni pernah ditanye..cuba gak baca2 ..tak jmpe hehe..:D

thanks
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
32
Salam semua..
Saya dah khatam thread ni dari page 1 smpi 200. tak larat nk abiskan 2000> page semua..Apa yg sy perlukan ialah macam mana nk cari brg untuk dijual, brg pe yg best untuk dijual, pastu bykkan research sale dan keyword. Bagi sy page 1 smpi 200 dh cover sume pe yg sy nk.

So, saya start eBay pada 1 Mei 2011 secara serius hingga ke hari ini 6 Jun 2011..dan hasilnya..Jeng jeng jeng!!!

Ini adalah sales collection saya pada bulan Mei 2011,


Dan sales collection saya pada bulan Jun 2011 sehingga 6hb,


Tolak sume fee eBay, fee paypal dan kos barang hasilnya saya dapat net profit RM1000 :D..hehehe

Brg pe yg sy jual? tak men la mousepad..hehehe..Saya jual 6 brg je. Apa dia brg2 tu?

1. Produk USB
2. Produk USB juga
3. Produk USB gak
4. Produk USB lagi
5. Produk laser
6. Supplement

Sume brg2 ni bukan fizikal tapi dropshipping.

Terima kasih kepada bro mansur, dilemma, zacky dan kepada lain2 yg terlibat yg byk meyumbang ilmu2 ebay..korang sume memang dpt byk pahala sebab penyumbangan korg. Korang juga akan dpt rasa kenikmatan memberi.

Ditujukan kepada yg baru nak ber'ebay' (yang nak buat tapi malas nak baca atau usaha), boleh dikatakan thread ni dh lengkap. bahasa melayu lagi tu. memang nmpk byk 2000++ page..nk xnak kna selak satu2. klu x rajin dan usaha korang x akan kemananya. setiap page mesti de persoalan yg terjawab. benda dh depan mata so rajin2 lah dun be lazy. klu x mampu abis kan baca 200 page pn dh ckup..rsenya 200 page dh cover sume.. pe yang penting seperti bro zacky kata kita kna research, research, research, research, research, research, research, research dan research.

Klu sy boleh buat kenapa korang x bole? So Gud luck!
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
salute bro!!!ak xnak quote sbb takut jd pnjg..kesian newbie2 nak bce bnyk2..tp ko mmg gempak!
ak yg dh page 300 lbh pun xdpt lg cm ko nyer tu..
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
32
salute bro!!!ak xnak quote sbb takut jd pnjg..kesian newbie2 nak bce bnyk2..tp ko mmg gempak!
ak yg dh page 300 lbh pun xdpt lg cm ko nyer tu..
ak pn newbie gak br je 1 bln 6 ari buat ebay..ko boleh bro..usaha tangga kejayaan..solat 5 waktu baca al-quran pastu solat istikharah mintak petunjuk. mane taw de pintu ilham terbuka..
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
ak pn newbie gak br je 1 bln 6 ari buat ebay..ko boleh bro..usaha tangga kejayaan..solat 5 waktu baca al-quran pastu solat istikharah mintak petunjuk. mane taw de pintu ilham terbuka..
insyaAllah..mendalam pesanan tu..hee..yg aku sedar aku ni kurang research je..xreti nak buat cmne..heee..kne repeat blk dari page 1..
 

monarsh

freshman
Joined
Jun 23, 2008
Messages
30
Points
1
Age
32
insyaAllah..mendalam pesanan tu..hee..yg aku sedar aku ni kurang research je..xreti nak buat cmne..heee..kne repeat blk dari page 1..
ak research pki hammertap..google je mane nk download hammertap (dgn crack skali)..terapeak x prnh pkai (jenguk site pn x prnah)..utk keyword ak pkai ebay bayestimator
 

ice's

freshman
Joined
Jun 7, 2011
Messages
2
Points
0
1) Beli dvd usahawan ebay berhingus (da nak abis tu..cepat sket..) (aku x jual)
2) Baca thread diary usahawan ebay berhingus dari awal (kalo malas nak beli dvd)
3) rajin2 la datang tt berdekatan. Bukan utk dapatkan niche tp utk dapatkan suasana jer..
4) applicatekan apa yg da belajar

Bro, jawapan kat atas tu. rasanya xder yg nak repeat kot.. :D Rajin2 kan diri yer... :D
oh...salam...saya nak membeli dvd usahawan ebay berhigus..dimana boleh saya membelinya?
 
Top