Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
May 20, 2014
Messages
2
Likes
0
Points
0
Offline
salam bro.. nak tanya jual kat ebay mana erk?
baru nak berjinak dengan ebay nie tp kayuh jer perlahan-lahan

lama tak update thread ni , minggu lepas dapat satu sale , USD 139 , jual cadar 3D , tolak pi tolak mai , dapar USD 40 bersih , jadilah Alhamdulillah
 
Joined
Jan 26, 2014
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
Saya pernah try listing 3 kali, tak pernah terjual.

agaknye sebab sikit sangat percubaan kot. atau pun takde ape ke name tu, review kot.
 
Joined
Jan 13, 2009
Messages
221
Likes
0
Points
18
Offline
Saya pernah try listing 3 kali, tak pernah terjual.

agaknye sebab sikit sangat percubaan kot. atau pun takde ape ke name tu, review kot.
kalo tak jadi masalah..boleh tau listing produk apa..headline camne..sbb headline dan gambar mempengaruhi user untuk klik..
 

alzack

freshman
Joined
Aug 20, 2006
Messages
10
Likes
0
Points
1
Offline
Pengalaman ebay saya pulak, saya cuma sibuk membeli... menjual tak pernah.

Hasrat memang lah nak jual juga, mula2 dengan kumpul kan positif feedback dek kerana membeli, tapi lepas tu syok membeli belah pulak... adui...

Cuma saja nak share, belian saya yang paling best sekali adalah beli 2 suit case berkualiti tinggi tapi 2nd hand di Newcastle UK, self pick up. Harga cuma 5 Pound sterling. Rasa nya sangat berbaloi.

Satu lagi experience yang pahit. Saya beli tea pot Port Marion di UK, minta di post di rumah saya di Newcastle. Tapi tea port tak sampai2. Rupanya bila check2 kat ROyal Mail, depa kata dah send ke rumah saya. Padahal saya tak pernah sign. Bila saya tgk signature yang ada pada rekod mereka, rupanya ada orang tiru signature saya. Bengang betul... So, tak sampai lah pulak barang ku itu. Royal mail suruh buat aduan...tapi aku dah malas nak layan sebab dah tension sangat. Aku anggap takde rezeki je la...

Ada lagi few more...tapi cukup lah dulu...next posting aku sharing... haha...different angle sikit as pembeli...
 
Joined
Dec 29, 2009
Messages
19
Likes
1
Points
0
Offline
Sunyi sepi je sub forum eBay ni. ada lagi ke yang aktif berebay?

Saya da menceburkan diri balik dlm ebay setelah berehat 2 taun++ sbb main akaun kene pancung.
Nak tau ada sape2 lagi yg masih buat ebay, maybe bole berkongsi2 ilmu. :)
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
Sunyi sepi je sub forum eBay ni. ada lagi ke yang aktif berebay?

Saya da menceburkan diri balik dlm ebay setelah berehat 2 taun++ sbb main akaun kene pancung.
Nak tau ada sape2 lagi yg masih buat ebay, maybe bole berkongsi2 ilmu. :)
tu la...senyap je kan
jom kita kongsi2...nak aktif semula ebay nie
masih mencari niche yg menarik
 
Joined
Feb 16, 2011
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
Assalamualaikum w.b.t...mohon pencerahan, siapa ada buat perkhidmatan buat dokumen utk submit ke eBay??kalau ada pm saya segera ye, perlukan bantuan sangat..terima kasih
 
Joined
Dec 29, 2009
Messages
19
Likes
1
Points
0
Offline
Assalamualaikum w.b.t...mohon pencerahan, siapa ada buat perkhidmatan buat dokumen utk submit ke eBay??kalau ada pm saya segera ye, perlukan bantuan sangat..terima kasih
Wsalam, aku tunggu gak otai2 reply kalo ada yg nak offer servis tp macam takde dah.
kalau setakat bil letrik atau resit barang2 ataupun credit card statement bole try buat sendiri.
aku dulu edit tak pakai photoshop, pakai ms paint je. semua lepas. yang penting kene tau font apa yang diguna dalam bil2 tu.

http://www.myfonts.com/ utk check out font apa yang di pakai.
tapi seingat aku font2 dlm bil tu semua general font je tak complicated.
lepas dah edit tu sure ada beza sket dekat tone color edited font dgn font2 original lain yg tak diedit.
utk hilangkan perbezaan kaler tu pegi photostat dan hasil photostat tu ko photostat lagi sampai tone jadi sama baru scan dan hantar ke ebay.

diharap tips ni sedikit sebanyak dapat membantu
 
Joined
Dec 2, 2008
Messages
159
Likes
0
Points
16
Offline
wohoo..dah beribu thread ni..ada lg ker geng2 lama? aku dah lama sgt bersara berebay ni lepas kaaun paypal aku kene block permanently. skrg layan affiliate jer tp berperang dlm market tempatan, yg ni special sikit bleh dpt berulang kali. kekeke.. ebayer2 tegar masih buat teh tarik session ker? boleh kumpul2 mcm dulu2. zack? virtualmetal?
 
Joined
May 13, 2009
Messages
399
Likes
1
Points
0
Offline
Salam semua. Saya start buat ebay since 2009 selepas saya baca forum ni. Alhamdullilah, ebay banyak merubah hidup saya. Tapi dalam 1, 2 tahun kebelakangan ni saya tengok ebay semakin sukar. Listing2 untuk item telah dihadkan setiap bulan. Ada account saya yang sampai habis barang dalam store sebab tak boleh listing dan renew lebih satu tahun. Tak tau apa punca sampai boleh jadi macam tu. Sekarang ni saya dah bosan untuk teruskan ebay.
 
Joined
Nov 22, 2012
Messages
68
Likes
0
Points
6
Offline
Salam semua. Saya start buat ebay since 2009 selepas saya baca forum ni. Alhamdullilah, ebay banyak merubah hidup saya. Tapi dalam 1, 2 tahun kebelakangan ni saya tengok ebay semakin sukar. Listing2 untuk item telah dihadkan setiap bulan. Ada account saya yang sampai habis barang dalam store sebab tak boleh listing dan renew lebih satu tahun. Tak tau apa punca sampai boleh jadi macam tu. Sekarang ni saya dah bosan untuk teruskan ebay.
ye ke bro?...nasib x try lagi ebay ni...skrg ni IM ape yg bagus?..
 

bjay69

freshman
Joined
Jan 28, 2009
Messages
10
Likes
0
Points
0
Offline
Salam. dah lama sy tak singgah kat group nie.. disinilah saya mula menimba ilmu ebay sejak tahun 2009. Disinilah sy mengenali dropship AN dll.. Byk ilmu2 yg saya timba dari otai2 ebay spt Mansurbiz, Sifulan, Brozacky, Egodevil, dan beberapa nama yg sy telah lupa... Otai2 dari KL sanggup turun ke JB (restoran aliff) bersama2 mencurah ilmu masing.. semoga kalian suksus dlm bidang masing2..

BigMoney.. :)
 
Top