Diari Usahawan eBay Berhingus

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
aku dh tgk seller2 msia yg jual brg sama. yg akaun baru2 tu ok je dia jual. mslhnya plk sebelum ni smua ok je.. tiba2 je bulan ni nk run akaun lain2 mcm2 hal plk. paypal ok je. aku gna portable browser. agak2 ni ke punca mslhnye? ke ada cra lain utk di cuba :)
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
aku dh tgk seller2 msia yg jual brg sama. yg akaun baru2 tu ok je dia jual. mslhnya plk sebelum ni smua ok je.. tiba2 je bulan ni nk run akaun lain2 mcm2 hal plk. paypal ok je. aku gna portable browser. agak2 ni ke punca mslhnye? ke ada cra lain utk di cuba :)
kalau akaun org lain ok, akaun ko yg tak ok, cube carik mungkin ada sesuatu yg mungkin boleh menyebabkan akaun ko terlink dgn akaun2 yg kene suspend sblm ni.. pic/description etc..etc... ini kemungkinan je.. aku tak tau mcm mana cara ko buat.. yg ni ko kene SCI sendiri..
 

syam82s

freshman
Joined
Feb 1, 2011
Messages
92
Points
0
selamat petang semua..semoga ceria bersama pendapatan internet anda yg mengalir x henti2..saya sudah mengalaminya dan sudah pun bebas dr kewangan yg melanda saya sebelum nie..
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,075
Points
38
Age
37
kalau akaun org lain ok, akaun ko yg tak ok, cube carik mungkin ada sesuatu yg mungkin boleh menyebabkan akaun ko terlink dgn akaun2 yg kene suspend sblm ni.. pic/description etc..etc... ini kemungkinan je.. aku tak tau mcm mana cara ko buat.. yg ni ko kene SCI sendiri..
nAK CSI GAK LER.. THANKS SIFOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
sedih gle..

acc punye la ak jg..balik cuti 2 minggu tbe2 je kene suspend..not a registered user..perrggh..
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
Acc ebay aku, bkn mslh kena suspend. Tapi kena limit listing utk verified aper ntah pulak. Tak main vero pong skg nih.

Attention!
We've noticed some activity on your account, and we need your help in verifying some information. We're sorry for this inconvenience, but while we're working things out with you, you'll have limited access to list new items on eBay.

Please proceed to your my eBay and follow the steps outlined in the email we sent you. Thanks for your attention to this matter!


Udah 4 acc ebay dah kena.. Saper tau, aper sbbnya?
 

bisnesacai

freshman
Joined
Apr 13, 2011
Messages
3
Points
0
Hello.. Mayday2... sori interupt sket... Nak tanya.. kalau kita order pisau lipat, lepas tak kat malaysia melalui ebay.... Tq
 

ajacx

freshman
Joined
Dec 10, 2007
Messages
75
Points
6
Age
32
thread ni mcm da xda bnda pnting jek skang..bile aku tgk2 page kt blakang2 ni..sume smbg sal bnda yg xda kaitan.ade lak men teka teki sal niche.ampu mengampu sifu...hurm..sedey jek..
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
thread ni mcm da xda bnda pnting jek skang..bile aku tgk2 page kt blakang2 ni..sume smbg sal bnda yg xda kaitan.ade lak men teka teki sal niche.ampu mengampu sifu...hurm..sedey jek..
xder org nak soal benda penting.. kalo ada soklan penting ada la yg menjawab nyer.. kalo x jawab tu maknanya xtau.. ok la borak2 walaupun x penting asalkan thread ni idup.. :D
 

akongb

freshman
Joined
Mar 5, 2010
Messages
174
Points
16
aku suke ayat chip nas tuh...kene jadi macam die baru boleh berpantun2 pasal niche
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
thread ni mcm da xda bnda pnting jek skang..bile aku tgk2 page kt blakang2 ni..sume smbg sal bnda yg xda kaitan.ade lak men teka teki sal niche.ampu mengampu sifu...hurm..sedey jek..
kalau fakta tu berguna pd aku.. maka sy anggap ianya penting..
tapi kalau ianya x mendatangkan manfaat pd aku.. tp mungkin ianya berguna kepada org lain
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
thread ni mcm da xda bnda pnting jek skang..bile aku tgk2 page kt blakang2 ni..sume smbg sal bnda yg xda kaitan.ade lak men teka teki sal niche.ampu mengampu sifu...hurm..sedey jek..
yeke..aku rs ko sorg je anggap camtu..
setakat datang,komen tah pape pastu bla..xtau cite jgn tegur bro.. :p
org lain duk follow thread ni bertahun tahun..rilek je..janji income masyuk..
 

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
Thread ni boleh jadi kitab kuning sapa nk success kt ebay.. Kalau setakat baca pun tak guna beb.. yg pnting kena cuba, try...bnyk sifu2,otai2,kapten2 share teknik yg trbukti membantu..yg tu kena gali & cari.. Bg aku thread ni tlh mengubah persepsi aku terhadap ebay betapa mudahnya nk buat duit di ebay... Yg pnting ''otak mesti gerak, tindakan mesti ligat..barula dpt rasa income lebat'' just my 2cents. peace!:D
 

ajacx

freshman
Joined
Dec 10, 2007
Messages
75
Points
6
Age
32
yeke..aku rs ko sorg je anggap camtu..
setakat datang,komen tah pape pastu bla..xtau cite jgn tegur bro.. :p
org lain duk follow thread ni bertahun tahun..rilek je..janji income masyuk..
sori bro..bukan niat nak buat sape2 terase...cume sejak akhir2 ne jek thread ni jadi cmni..dulu aku pown wat ebay gak..cume skang ni thread ni xda bincang pape..hehe..maapla sifu2..saya just menyatakan pndangan sy..bukan niat nak cari gado..sy orang melayu...sy harap sifu2 kat sini ley tolong orang melayu berniaga...dulu sy ade niche sy sendiri gak..xtiru orang pown..mmg masyuk..last kena ban..sbb diri yg terlmpau tamak kan duit...mmg thread ni da bnyk tolong sy sejak wat ebay ni..sy xnafikan sume tu..sy berterima kasih sgt2 sbb ajar wat ebay..
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
klu trick je bnyk tp xde selingan xleh gak..blh meletop otak yg bce...hee..
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
Nak tau..
Boleh ker guna multiple acc tanpa clear cookies, tp guna blainan search engine??
Cth;
Acc 1 guna IE
Acc 2 guna Firefox
Acc 3 guna Google Chrome

Otai2 harap membantu.. Newbai lg.. huhuhuhuh
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
Nak tau..
Boleh ker guna multiple acc tanpa clear cookies, tp guna blainan search engine??
Cth;
Acc 1 guna IE
Acc 2 guna Firefox
Acc 3 guna Google Chrome

Otai2 harap membantu.. Newbai lg.. huhuhuhuh
x bleh...........
 
Top