Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Likes
0
Points
6
Offline
salam 1 M'sia semua , nak mencelah/ menyampuk sikit , pasal ebay ni , tak sampai sebulan aku list 5 item dalam ebay , dah terjual 2 item satu tu USD 129 , satu lagi USD 38 , total USD 167 , fee USd 16.7 , dalam USD 50 juga untung itu belum tolak conversin paypal lagi , tapi , kira berbaloi juga , berbanding clickbank , maaf cakap , dah 6 bulan aku berusaha utk clickbank , habuk pun tarak , tapi dengan ebay , 3 minggu aku dah dapat 2 sale , nanti aku sambung cerita lagi untuk tread ni , camna nak start thread baru ye dalam WC ni , ada sapa tau ?
 
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,181
Likes
0
Points
0
Offline
salam 1 M'sia semua , nak mencelah/ menyampuk sikit , pasal ebay ni , tak sampai sebulan aku list 5 item dalam ebay , dah terjual 2 item satu tu USD 129 , satu lagi USD 38 , total USD 167 , fee USd 16.7 , dalam USD 50 juga untung itu belum tolak conversin paypal lagi , tapi , kira berbaloi juga , berbanding clickbank , maaf cakap , dah 6 bulan aku berusaha utk clickbank , habuk pun tarak , tapi dengan ebay , 3 minggu aku dah dapat 2 sale , nanti aku sambung cerita lagi untuk tread ni , camna nak start thread baru ye dalam WC ni , ada sapa tau ?
Mohon tips ckit bro .. aku dah ada a/c ebay verified + 14 feedbck pon x tau nk cari product ... sengal tul aku ni :(
Ebay & CB lain bro ... CB bole buat autopilot income ... setup & biarkan jek .. setiap bulan aku terima duit rm1000 ~ rm1400 hasil dr cb jek ..Alhamdulillah :)
 
Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Likes
0
Points
6
Offline
setakat pengalaman aku 3 minggu dengan ebay , tips nak buat jualan (pendapat aku je) , kena jual produk dalam kategory yang tak banyak saingan , aku jual category Home Garden > bedding , x tak bid , just Buy it now je , biasanya dlm niche bedding ni orang pompuan yang beli , search dlm kategory ni Bed In Bag , tengok saingan , dan aku juga penah jual kelambu ( Bedding > Canopy & Netting ) tengok sini . Kalau dalam kategory Hot , susah nak bersaing , sbb banyak sangat seller , nak buat sale ebay, kena tengok kategory yg org pompuan sukan , & tak dahk saingan , huh tapi Clickbank aku masih tercari-cari , dah melabur banyak ni ....
 
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,181
Likes
0
Points
0
Offline
setakat pengalaman aku 3 minggu dengan ebay , tips nak buat jualan (pendapat aku je) , kena jual produk dalam kategory yang tak banyak saingan , aku jual category Home Garden > bedding , x tak bid , just Buy it now je , biasanya dlm niche bedding ni orang pompuan yang beli , search dlm kategory ni Bed In Bag , tengok saingan , dan aku juga penah jual kelambu ( Bedding > Canopy & Netting ) tengok sini . Kalau dalam kategory Hot , susah nak bersaing , sbb banyak sangat seller , nak buat sale ebay, kena tengok kategory yg org pompuan sukan , & tak dahk saingan , huh tapi Clickbank aku masih tercari-cari , dah melabur banyak ni ....
Free nanti aku PM bro eik .. :)
 
Joined
Jul 20, 2009
Messages
724
Likes
2
Points
18
Offline
salam 1 M'sia semua , nak mencelah/ menyampuk sikit , pasal ebay ni , tak sampai sebulan aku list 5 item dalam ebay , dah terjual 2 item satu tu USD 129 , satu lagi USD 38 , total USD 167 , fee USd 16.7 , dalam USD 50 juga untung itu belum tolak conversin paypal lagi , tapi , kira berbaloi juga , berbanding clickbank , maaf cakap , dah 6 bulan aku berusaha utk clickbank , habuk pun tarak , tapi dengan ebay , 3 minggu aku dah dapat 2 sale , nanti aku sambung cerita lagi untuk tread ni , camna nak start thread baru ye dalam WC ni , ada sapa tau ?
Tu belajar ebay ikut dvd usahawan ebay berhingus ke bro?
Kalau ya..tahniah..kalau bukan pun...tahniah.

Kongsilah pengalaman tu. thread ni memang legend..:-bd
 
Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Likes
0
Points
6
Offline
Salam 1Malaysia , aku baru lagi dengan ebay ni , baru sebulan , tapi dah dapat 2 sale dalam USD 167 , boleh tahan , tu belum tolak modal lagi , lepas tolah boleh lah dalam USD 60 , tak belajar dari mana-mana , cuma aku susbscribe free dari rempitebay , banyak try error juga , kekadang ni kita dapat sale secara tak diduga dari mat salleh ni , kekadang rasa macam tak boleh jual , tapi mat salleh beli juga , kekadang rasa mahal sangat , tapi mat salleh beli juga , cubalah list apa2 item , tapi artsnow mcm dah tak leh caya je sekarang ni , ok out dulu geng , nanti aku update lagi kalau dapat sale
 
Joined
Jul 20, 2009
Messages
724
Likes
2
Points
18
Offline
Salam 1Malaysia , aku baru lagi dengan ebay ni , baru sebulan , tapi dah dapat 2 sale dalam USD 167 , boleh tahan , tu belum tolak modal lagi , lepas tolah boleh lah dalam USD 60 , tak belajar dari mana-mana , cuma aku susbscribe free dari rempitebay , banyak try error juga , kekadang ni kita dapat sale secara tak diduga dari mat salleh ni , kekadang rasa macam tak boleh jual , tapi mat salleh beli juga , kekadang rasa mahal sangat , tapi mat salleh beli juga , cubalah list apa2 item , tapi artsnow mcm dah tak leh caya je sekarang ni , ok out dulu geng , nanti aku update lagi kalau dapat sale

Tahniah bro. Usaha tanpa putus asa adalah permulaan kejayaan..yeahhh...
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
428
Likes
52
Points
28
Online
Salam 1Malaysia , aku baru lagi dengan ebay ni , baru sebulan , tapi dah dapat 2 sale dalam USD 167 , boleh tahan , tu belum tolak modal lagi , lepas tolah boleh lah dalam USD 60 , tak belajar dari mana-mana , cuma aku susbscribe free dari rempitebay , banyak try error juga , kekadang ni kita dapat sale secara tak diduga dari mat salleh ni , kekadang rasa macam tak boleh jual , tapi mat salleh beli juga , kekadang rasa mahal sangat , tapi mat salleh beli juga , cubalah list apa2 item , tapi artsnow mcm dah tak leh caya je sekarang ni , ok out dulu geng , nanti aku update lagi kalau dapat sale
bagus tuan selamat maju jaya:D
 
Joined
Sep 7, 2013
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
Ingin tanya pendapat anda semua. Banyak cara nak buat online business? Apakah pilihan anda? Dropship, jual product, eBook ata Joint venture
 
Top