Diari Usahawan eBay Berhingus

skynet

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
34
Points
0
baca jgn tak baca.. make sure buat nota ckit2.. kalau tak mmg ko akn terlepas pandang/terlupa terus teknik2 yg mengancam dalam thread tu hehe. thread tu dah macam "kitab kuning ebook ebeey" tuu haha super lengkap!:D
bateri laptop aku smpi habeh ni..
 

skynet

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
34
Points
0
Syukurlah diakhir-akhir bulan ni masih boleh listing lagi. mungkin limit dah tamat agaknya. Sale pun memuncak balik. Tinggal tunggu nak jual paypal pula.Tak berani simpan lama-lama dalam tu. Dengar paypal pun ada buat perangai juga...
kenape?banyak laku ke?
 

skynet

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
34
Points
0
baca jgn tak baca.. make sure buat nota ckit2.. kalau tak mmg ko akn terlepas pandang/terlupa terus teknik2 yg mengancam dalam thread tu hehe. thread tu dah macam "kitab kuning ebook ebeey" tuu haha super lengkap!:D
yes.....baca baca
 

skynet

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
34
Points
0
satu nak tanya ....

camna nak buat Free shipping di bahagian International Shipping tu yek?

tak da function (FREE SHIIPING) plak :(

Thanks
kat option dia ada setting dia.klu ebay malaysia,xleh international shipping.no woldwide.
 

skynet

freshman
Joined
Sep 16, 2010
Messages
34
Points
0
Kalau anda tanya boleh or tak boleh, jawapannya boleh. Tapi ada risiko la kan. Contohnya, kalau ada masalah dengan akuan, then eBay minta bukti identiti diri. Kita tak boleh la nak buktikan. Tapi kalau identiti sama, masalah juga. Sebab kalau ikut rules, multiple account creation is illegal.

Cara yang paling baik, guna identiti adik ker, kakak ker, gelpren ker, atok ker, or nenek ker. Tapi still debit card dengan credit card lain. Tak boleh sama. Konsep dia, NO link. Kita seboleh-bolehnya tak nak ada link di antara satu akaun kita dengan satu akaun yang lain.
visa intropay xleh guna dah di ebay.
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
lecehla buat dropsiping ni.brg x nampak.
nape xleh list?
berisiko la jugak...aku je dah 2 customer return balik.sume costomer us.dorang ni cerewet.terutama pelanggan yg fedbeck banyak tu.dorang beli,pastu kata brg rosak,tapi xnak return.bukak case kat ebay,ebay bayar balik,pastu ebay claim kat kita.Teruk woo.kalau boleh jgn gune dropshipping.sbb,brgnye kita x nampak.
ape bende tu?
klu amik spm pon x bace camni
bateri laptop aku smpi habeh ni..
ya.memang best...
kenape?banyak laku ke?
memang seronok.smpi lupe nak semayang magrib.he he
camtu ke.....
yes.....baca baca
kat option dia ada setting dia.klu ebay malaysia,xleh international shipping.no woldwide.
visa intropay xleh guna dah di ebay.
Errr... Baik kau terus terang jer la... ebook or video tajuk apa kau nak jual nant?
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
rajin sungguh jawab soalan tahun 2009 tu ek...:D
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
visa intropay xleh guna dah di ebay.
*intropay @ entropay?
klu entropay.. masih boleh guna lg..
xcaya tanya sifu successsor.. byk aku belajar dr dia..
 

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
*intropay @ entropay?
klu entropay.. masih boleh guna lg..
xcaya tanya sifu successsor.. byk aku belajar dr dia..
saya guna debit card "enterprem" :D (nak menyelit jugak)

baru test satu akaun ebeeey peram verified peeypal entrooookpay aku.. baru buat satu list ebeeeyyy belum submit list lagi.. tup tup.. aku link je entrooookpay card tu trus suspend haha! (sbbnya aku degil taknak tunggu debit card aku siap hehehe)

pendapat aku peeypal guna entropay still boleh lepas.. tapi kat ebeey sangkut.. nak kena guna debit kot.. atau vcc yg lain utk ebeeyyy:D
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
*intropay @ entropay?
klu entropay.. masih boleh guna lg..
xcaya tanya sifu successsor.. byk aku belajar dr dia..
yer... ada banyak lagi ilmu yang anak murid x belajar lagi... sem depan bank in lagi usd9999 sebagai yuran yer... ada lagi 4 setengah tahun baru ilmu ni habis di turunkan...
 

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
Assalamualaikum...nak tanya kepada otai2 sekalian.... Ada tak software akaun yang nak urus duit kuar masuk untuk business ebay....kalau sifu2 pernah guna..lehla suggest kat sini...hehe..thanks...
kalau saya, saya wat rumus sendiri guna excel.. snang sket nak fully monitored (tricky kat part shipping sbb every negara berbeza kos).

kalau nak simple software rasanya boleh try software ni
PHP:
http://www.rolbe.com/ebay.htm
even kalau pandai godeh SMP (selling manager pro) boleh buat P&L acc gak..:D
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
aku rasa cam nak give up ebay... ni acc aku yg ke empat dan semuanya tak sampai 2 minggu beroperasi.
paling pelik, yg ni:-

"You recently listed the following Fixed Price listing. This is a sample of the removed listings. To see the full list, please go to My eBay, click the Activity tab, and then click the Unsold link under the Sell heading.

320687800531 - FRESH lemon grass citronella thai stalks 1 kg cheap

Unfortunately, we had to remove these listings because they were duplicates of other Fixed Price listings that are currently active on your eBay account. Please use the following information to ensure you are following this policy:


Sellers aren't allowed to list multiple, identical fixed-price items on eBay at the same time. The number of listings that can be displayed on a single page is limited, and having many identical listings makes it more difficult for buyers to see the range of items available to them.

This rule applies even if the seller:
-- Lists in more than one category
-- Uses different user IDs

To prevent further listing removals and violations, please be sure to turn off all automatic relisting features."


makin lama makin mengarut policy ebay ni.. agaknya mmg diaorg tak bagi new seller beroperasi kot.. seriusly give up~
 
Top