Diari Usahawan eBay Berhingus

png

freshman
Joined
Jan 15, 2013
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
salam, just nak tanye soklan noob...kalau kt register akaun kat ebay.com bukan ebay.com.my....nanti paypal bleh withdraw money ker? tq
 
Joined
Jan 3, 2013
Messages
166
Likes
1
Points
18
Offline
assalamualaikum...

saya baru mencuba menjual di ebay untuk beberapa bulan...
just nak tahu, macam mana nak list barang kita lebih dari limit yang ebay berikan?
selalu dapat list 10 barang je dalam sebulan...
harap mendapat tunjuk ajar orang2 lama d sini :)
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
assalamualaikum...

saya baru mencuba menjual di ebay untuk beberapa bulan...
just nak tahu, macam mana nak list barang kita lebih dari limit yang ebay berikan?
selalu dapat list 10 barang je dalam sebulan...
harap mendapat tunjuk ajar orang2 lama d sini :)
Sekarang mmg gitu dah bro...sebulan limit listing mmg akan kena..caranya...ko listing tiap2 bulan sampai kena limit cukup 3 bulan gitu Insya-Allah bulan ke 4 dah boleh setel isu selling limit tu..
 
Joined
Jan 26, 2013
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
assalamualaikum & salam sejahtera

sy baru dlm ebay, nk tanya..

- saya baru hntar documen (i/c, bill utk address,..) untuk proses manual verify paypal.. sesiapa yang ada pengalaman..berapa lama die bagi respond/verify acc kita..(xbahaya ke?)

- if verify guna code yang dicaj pulak berapa lama?..serta merta ke?

- if ada kad debit/kredit banyak..apa trick yg otai2 guna?..samada bukak ebay dengan id lain..then boleh komen feedback +ve pd id sendiri ke?or pakai untuk trick/benda lain..?

-minta nasihat untuk org baru mcm saya utk berjaya dalam ebay ni..

hope ada yg sudi jawab/share...
Terima kasih..
 

Nesh

freshman
Joined
Jan 31, 2013
Messages
196
Likes
0
Points
16
Offline
Wah, menarik story.. Saya pun nak cuba dengan ebay. By the way, saja nak kongsi dengan kawan-kawan tentang website ala fiverr kat Malaysia. Saya baru join minggu lepas. Pandangan saya, website ni bakal meletup macam fiverr. Yang menjadi kebanggaan ia diusahakan oleh anak tempatan. Senang-senang jenguklah kat http://www.mybisnesonline.com/. Mana tahu kot-kot la rezeki kita ada kat sana.
 

Hanto0

freshman
Joined
Feb 16, 2013
Messages
2
Likes
0
Points
1
Offline
hi
Ramai da yg berkecimpung ngan ebay ni,sy baru start kenal2 ngan ebay. bce kisah2 dorang,
lalu timbul la minat sy nk menjebakkan diri dalam dunia ebay ni.so sy pn g la buka akaun2 yang patut mcm paypal ebay n mencari dropshipper yg bagus..research2 punya research ramai otai2 ebay suggest pakai AN dulu..
semuanya sudah ready,paypal da verify,.adakah sy ni da terlambat?..masih releven ke pakai AN ni..?
skrg sy pn tak tau nk mula mcmana..so bt mse skrg sy tnga explore AN..
minta otai2 ebay/AN hulur ilmu skit...heee ;)
terima kasih
 
Joined
Dec 22, 2011
Messages
164
Likes
0
Points
0
Offline
AN still relevan lagi..
tp sy guna barang fizikal..dropship dan ad jgk yg simpan stock..
tuan rsenye boleh dah wt dummy item dulu..
biar ad feedback ckit baru leh rempit slow2..hehe.:)
 
Joined
Jan 3, 2013
Messages
166
Likes
1
Points
18
Offline
hi
Ramai da yg berkecimpung ngan ebay ni,sy baru start kenal2 ngan ebay. bce kisah2 dorang,
lalu timbul la minat sy nk menjebakkan diri dalam dunia ebay ni.so sy pn g la buka akaun2 yang patut mcm paypal ebay n mencari dropshipper yg bagus..research2 punya research ramai otai2 ebay suggest pakai AN dulu..
semuanya sudah ready,paypal da verify,.adakah sy ni da terlambat?..masih releven ke pakai AN ni..?
skrg sy pn tak tau nk mula mcmana..so bt mse skrg sy tnga explore AN..
minta otai2 ebay/AN hulur ilmu skit...heee ;)
terima kasih
soalan yang bagus... saya pun masih teragak nak guna AN sebab tak pasti masih releven ke di tahun 2013 ni?... :)
 
Top