Diari Usahawan eBay Berhingus

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
aku baca balik email dia. salahnya bukan sebab aku rasanya. ni di sebabkan ebayer lain yg memang tujuannya nak naikkan feeback, tup2 aku jugak kena sebab dia beli byk kali dari aku.. adoiii la:-

Your eBay account has been suspended for 30 days because of a violation of the eBay Feedback Manipulation policy. The following information led to our decision:

Great seller, I will be back!!!
Thank you for the fast shipping!
5 stars
?????Very good A+++Best wish from China ????MSN&paypal:[email protected]



***About the eBay Feedback Manipulation Policy***
The selling or bidding on an item for the sole purpose of artificially increasing Feedback ratings is a violation of eBay policies.
 

Mr.Abets

freshman
Joined
Dec 25, 2008
Messages
214
Points
16
Age
33
habiskan apa tu sifu?
habiskn duit ebay ke abiskan niche kat situ?
duit sifu 6angka xkn abis takat pegi situ..
aritu payung aku selamba aje...

itula..tgh carik idea lagi nk abiskan dkat mane lagi ni..
klu ade lubang gtau ler..bole payung lagi..hahah..

Yg plg pentg, klau fokus btol2 kt produk ni je pn da ckup! Boleh buat duit utk saya kahwin la..

Ps: baru je kawin last January 30th, 2011, 100% dari eBay! ;)

utk yg baru kawen pn klu nk join pn bole.
kasi tambah itu pengalaman..nnt kua surat kaba plak "isteri xpuas"
:D

sifu2 nie main 6 angka je.newbie maen 0.99 sen je untung.hehe

mak ai..99sen je untung..ko nk niaga ke xnk niaga ni..
ke xreti niaga ni..
:D
 
Last edited:

Aruhud

freshman
Joined
Dec 29, 2008
Messages
23
Points
1
Astaghfirullahalazim... BTW, bisnes eBay sgt berkesan sbg platform permulaan sebelum kita ceburi bidang bisnes yg lain...
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
Astaghfirullahalazim... BTW, bisnes eBay sgt berkesan sbg platform permulaan sebelum kita ceburi bidang bisnes yg lain...

Beristighfar byk2 bro. nanti bini bace thread ni kene puasa plak dimlm hari. wakakaka
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
heheh..TT nnt jgn lupe roger2..cuti sem nnt mmg bole turun lah.lame xtgk niche kt situ..

cuti sems nanti roger2 la. byk health center kat sini
baik untuk kesihatan!

kita leh wat TT skali kat health center :p
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
cuti sems nanti roger2 la. byk health center kat sini
baik untuk kesihatan!

kita leh wat TT skali kat health center :p

health care bgs utk kesihatan. release tention + discus isu2 ebay (jgn pk -ve aje)
lepak2 berisi... x gitu? mn ada buang masa.. sapa ckp lepak buang masa? huuhuhhu
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
mcm menarik jer topik health center nih... huhuhuhuhu.. nak join bleh sifew?
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
nak tnya otai2..

korang wat multiple acc ebay link pada paypal dan kad kredit yang sama ke?
kat page belakang ada kata, satu ebay, satu paypal, satu kad kredit..

tp masalahnye, kad kredit nak verified susah benor.. try verified bank islam punya debit card, nak tgk 4 digit akhir tu pun susah, last2 kad debit tu tak leh pakai untuk paypal.. adeh~

so, skrg ni option len, buat debit card public bank byk2..
ke otai2 ada cadangan len..

ku dpt niche baik punya.. 100% sold through sebab jarang org jual.
baik di u.s, di uk.k dan juga bertam~ ha3

tp ebay plak wat hal.. tolong laa hamba wahai otai2 untuk selesai masalah2 membantutkan keadaan ni
:((
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
kasi kat den niche tu... klu jln den kasi tau dc murah dan senang nk dpt expuse..:D
apa mcm??? ada bran PM den...
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
aaa...
newbie di buli oleh otai.. ha3
bereh jer bro. tp kat bro je la. he3
tp benda ni jarang ada kat malaysia. nak kena tempah kat luar negara dulu (harga murah jer), pastu jual kat ebay, markup 100%. sell trough pun 100%. sy cheak dia punya seller byk dari singapore.. so, amacam bro, nak sain MOU tak ni.. ha3
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
macamana daa aku nak pm.. hu3..
tak reti.
mintak tulun lagi..
:D
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
aku nak join gak...huhu
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
nak tnya otai2..

korang wat multiple acc ebay link pada paypal dan kad kredit yang sama ke?
kat page belakang ada kata, satu ebay, satu paypal, satu kad kredit..

tp masalahnye, kad kredit nak verified susah benor.. try verified bank islam punya debit card, nak tgk 4 digit akhir tu pun susah, last2 kad debit tu tak leh pakai untuk paypal.. adeh~

so, skrg ni option len, buat debit card public bank byk2..
ke otai2 ada cadangan len..

ku dpt niche baik punya.. 100% sold through sebab jarang org jual.
baik di u.s, di uk.k dan juga bertam~ ha3

tp ebay plak wat hal.. tolong laa hamba wahai otai2 untuk selesai masalah2 membantutkan keadaan ni
:((

duk bertam ke bro? sekampung la kita...huhu
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
macamana daa aku nak pm.. hu3..
tak reti.
mintak tulun lagi..
:D

klik dkt ID pas tu ada send 'privet massage' bukan perdana menteri nooooo....
 

aizverus

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
151
Points
0
dah PM bro worldezam..

errr. kalu buleh diam2kan lah niche tu yer. Private confidential lagi.. ngeh3
 

akongb

freshman
Joined
Mar 5, 2010
Messages
174
Points
16
xnk share kew ngn newbie nie.share ngan otai jer x aci.pm me.haha.....nape x try pakai prepaid card je
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
dah PM bro worldezam..

errr. kalu buleh diam2kan lah niche tu yer. Private confidential lagi.. ngeh3

ok...biar lah rahsia....wakakaka
 
Top