Diari Usahawan eBay Berhingus

popo

freshman
Joined
Oct 31, 2010
Messages
890
Points
16
fuhh...dairi ni dah mengatasi muka surat buku Harry POtter yang aku baca...baru bberapa ratus aku baca...ader lg brapa ribu muka surat ni..nak tekencing aku baca...gogogogo...!!!
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
Salam. Nak tanya mengenai Selling Manager Pro. Baru jer subscribe. SMP ni boleh tak set automated email?Automation Preferences dah godek2 dah tapi yang diingini tak jumpa. Aku ingat nak buat camni, hantar email kat setiap buyer lepas lepas je 10 hari shipping utk tanya samada dorang dah terima barang ker belum. Sbb kalau nak buat manual ssh la. Godek-godek kat Automation Preferences..tak jumpa lah. Sesaper leh bantu? Mohon pencerahan skit.
 

areboo

freshman
Joined
Dec 1, 2009
Messages
51
Points
0
just nak tanya........dropshipper AN tu boleh pakai ke...??? sebab sy tngok sekarang ni mcm dah tak berapa nak meyakinkan laaa.....atau mmg dari dulu mmg cam tu....??
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
just nak tanya........dropshipper AN tu boleh pakai ke...??? sebab sy tngok sekarang ni mcm dah tak berapa nak meyakinkan laaa.....atau mmg dari dulu mmg cam tu....??
Meyakinkan. Sbb bg aku yang guna AN, kualiti padanla ngan harga tu. Cuma t-shirt je yang kualiti flip-flop. Yg terbaik bagi aku - italian watch charm. Kualiti so far aku order utk diri sendiri mmg puas. Mousepad plak, dalam 10, 1 jer ada defect skit cam warna hitam washed out. Hmm..benda lain tak pernah beli lagi utk diri sendiri. sng cakap, kalau major duk jual mousepad, satu dua keping utk diri sendiri. Pastu apa-apa image utk submit kat AN, aku selalu set 300dpi utk kualiti print yang terbaik.
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
Salam. Nak tanya mengenai Selling Manager Pro. Baru jer subscribe. SMP ni boleh tak set automated email?Automation Preferences dah godek2 dah tapi yang diingini tak jumpa. Aku ingat nak buat camni, hantar email kat setiap buyer lepas lepas je 10 hari shipping utk tanya samada dorang dah terima barang ker belum. Sbb kalau nak buat manual ssh la. Godek-godek kat Automation Preferences..tak jumpa lah. Sesaper leh bantu? Mohon pencerahan skit.
kalo dulu, ko bole buat dkt feedback reminder, sbb content feedback reminder ko bole ubah. so bole la letak ayat lain dlm tu. so senang citer, ko bole letak ape2 je la selain feedback reminder nyer ayat
lps tu, kalo dulu, ko bole set, duration utk ebay hantar email feedback reminder, slps 10 hari ke 20 hari ke ko mark as shipped.

skrg nyer SMP, ko dah tak boleh set kan lagi content or duration utk feedback reminder, selepas 14 hari ko mark as shipped, ebay akan auto hantar feedback reminder

"thanks" ya!
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
kalo dulu, ko bole buat dkt feedback reminder, sbb content feedback reminder ko bole ubah. so bole la letak ayat lain dlm tu. so senang citer, ko bole letak ape2 je la selain feedback reminder nyer ayat
lps tu, kalo dulu, ko bole set, duration utk ebay hantar email feedback reminder, slps 10 hari ke 20 hari ke ko mark as shipped.

skrg nyer SMP, ko dah tak boleh set kan lagi content or duration utk feedback reminder, selepas 14 hari ko mark as shipped, ebay akan auto hantar feedback reminder

"thanks" ya!
Terima kasih. Patut la nak edit tak boleh. Rupanya , email yang boleh edit, yang ada "edit" rupanya. yang ada "Preview" mmg tak boleh edit. Lagi satu, kalau orang lama kira bertuah la yer sbb dulu boleh edit feedback reminder;). Dah terjawab segala persoalan aku..sebelum ni asyik aku tertanya-tanya sbb aku tgk banyak seller China hantar msg yang hampir sama kat aku after dorang shipped barang aku. Selalunya pada hari ke 10 dan ke 20, mesti dapat email dari dorang. Contoh email camni:-

"Dear valued customer,

20 days have passed since your item was shipped. i am not sure whether you got it or not. (In normal conditions, it takes around 10-21 days)

If you haven’t received your item and this situation lasts to the 30th day, please do contact us. We do not want to give you a bad buying experience even when the shipping is out of our control.

Any question,pls contact us in first before you open the case or leave the neutral or negative feedback..we will try to help you solve it.keep in touch.

Thanks once more for your purchase.
"
 

Zainol Rashid

Newbie
Joined
Nov 8, 2010
Messages
183
Points
0
weh, ako nak kongsikan sedikit ilmu ebay akow. Panduan nak lariskan jualan korang physical/ dropshipper. Sape yg masih buat AN pun, blh tgk (skang kan tgh panas pasai selling limit, nak pkai AN lgie?).

Setakat nie, da 3 tahun berebay nih, bru mggu lepas jumpa teknik nie. MANTOP!!! Selepas 3 tahun bru jumpa!!!! Kalo sesape rse nak thu, mai tgk kat blog ako... zainolrashid.com
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
weh, ako nak kongsikan sedikit ilmu ebay akow. Panduan nak lariskan jualan korang physical/ dropshipper. Sape yg masih buat AN pun, blh tgk (skang kan tgh panas pasai selling limit, nak pkai AN lgie?).

Setakat nie, da 3 tahun berebay nih, bru mggu lepas jumpa teknik nie. MANTOP!!! Selepas 3 tahun bru jumpa!!!! Kalo sesape rse nak thu, mai tgk kat blog ako... zainolrashid.com
kalo nk share, share jela kat sini... kitaorg xde pun mintak email org lain....
so kalo betul xyah nak kumpul2 mailing list.. sharing is caring...
 

Zainol Rashid

Newbie
Joined
Nov 8, 2010
Messages
183
Points
0
lutfee: Share tue bleh.... Tp kalo ako wat ebook tue pon da dekat 20+ page........ pastue nak post kat sni kew??? Ader kew thread sampai 20 pages????............

Lgipun apa salahnya ako kumpul mailing list. Kalo nak, bleh register. Kalo xnak, akow xpaksa.... senang jerk. Yang nak susah2 & nak sakitkan ati orang knape???????????
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
lutfee: Share tue bleh.... Tp kalo ako wat ebook tue pon da dekat 20+ page........ pastue nak post kat sni kew??? Ader kew thread sampai 20 pages????............

Lgipun apa salahnya ako kumpul mailing list. Kalo nak, bleh register. Kalo xnak, akow xpaksa.... senang jerk. Yang nak susah2 & nak sakitkan ati orang knape???????????
Jgn salah paham bro.. btol gak apa yg lutfee cakap tu. macam salah tempat je aku rasa. thread2 kat sini sumer berkongsi ilmu free, kongsi masalah.. macam tak kena pun ader kalo nak jual ilmu kat sini.. lagipun kitorg x kenal pun lagi. Bleh tanya? apa real reason ko nak kumpul mailing list?

Pendapat newbie..
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Jgn salah paham bro.. btol gak apa yg lutfee cakap tu. macam salah tempat je aku rasa. thread2 kat sini sumer berkongsi ilmu free, kongsi masalah.. macam tak kena pun ader kalo nak jual ilmu kat sini.. lagipun kitorg x kenal pun lagi. Bleh tanya? apa real reason ko nak kumpul mailing list?

Pendapat newbie..
Aku hanya mampu tersenyum simpul je bro..:)
 

Zainol Rashid

Newbie
Joined
Nov 8, 2010
Messages
183
Points
0
Okes.... da jdik tmpat bgado lak WC nie... Maaf semua and good luck for your eBay business. Suksess slalu............!!
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
promosi yg tak kene cara dan tempatnya..
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
lutfee: Share tue bleh.... Tp kalo ako wat ebook tue pon da dekat 20+ page........ pastue nak post kat sni kew??? Ader kew thread sampai 20 pages????............

Lgipun apa salahnya ako kumpul mailing list. Kalo nak, bleh register. Kalo xnak, akow xpaksa.... senang jerk. Yang nak susah2 & nak sakitkan ati orang knape???????????
Lek r bro..jgn kecoh2..
nak kumpul mailing list boleh je..kat section ni >> http://www.wangcyber.com/forum/freebies/

xde org nak bsg..sape bsg aku blnje teh tarik.. :)

p.s : jgn gado2,klu nak gado kite g gelanggang..de bran :p
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
weh, ako nak kongsikan sedikit ilmu ebay akow. Panduan nak lariskan jualan korang physical/ dropshipper. Sape yg masih buat AN pun, blh tgk (skang kan tgh panas pasai selling limit, nak pkai AN lgie?).

Setakat nie, da 3 tahun berebay nih, bru mggu lepas jumpa teknik nie. MANTOP!!! Selepas 3 tahun bru jumpa!!!! Kalo sesape rse nak thu, mai tgk kat blog ako... zainolrashid.com
3 Tahun bereBay, Minggu lepas baru jumpa teknik?

Test Drive dulu teknik bro tu, then datang buka thread kat WTS..

lutfee: Share tue bleh.... Tp kalo ako wat ebook tue pon da dekat 20+ page........ pastue nak post kat sni kew??? Ader kew thread sampai 20 pages????............

Lgipun apa salahnya ako kumpul mailing list. Kalo nak, bleh register. Kalo xnak, akow xpaksa.... senang jerk. Yang nak susah2 & nak sakitkan ati orang knape???????????
Kalau nak share, silakan.. Kami support.. Kalau nak mailing list ke apa.. Mohon letak dalam signature or open thread di WTS atau buat sidebar banner..

Kitorang dah share dekat 2000 page sejak hampir 2 tahun yg lalu, buat seminar di UPM pagi sampai ptg.Turun TT kongsi masalah dan penyelesaian. ada kami mintak apa2? Belanja air je la pon kalau kat TT tu..

Thanks and Sorry..
 
Last edited:

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
32
3 Tahun bereBay, Minggu lepas baru jumpa teknik?

Test Drive dulu teknik bro tu, then datang buka thread kat WTS..



Kalau nak share, silakan.. Kami support.. Kalau nak mailing list ke apa.. Mohon letak dalam signature or open thread di WTS atau buat sidebar banner..

Kitorang dah share dekat 2000 page sejak hampir 2 tahun yg lalu, buat seminar di UPM pagi sampai ptg.Turun TT kongsi masalah dan penyelesaian. ada kami mintak apa2? Belanja air je la pon kalau kat TT tu..

Thanks and Sorry..
Aku xtau kenape....tapi aku SUKE STATEMENT KO :D
 
Top