Diari Usahawan eBay Berhingus

lust

freshman
Joined
Nov 26, 2010
Messages
1
Points
0
assalamualaikum sume.
saye baru jep kenal ebay nie.
ad sesape sudi tolong saye?
bole kite berbincang secare personal?
sebab saye rase bende nie saye perlu fahamkan dengan lebih mendalam coz saye ad bace beberape komen yang mengatakan jika tersilap langkah kite mybe bole dapat rugi.
so saye xnak bermula dengan kerugian. cukuplah sekadar untung yg sedikit untuk permulaan saye dalam ebay nie.
harap2 ad yang sudi menolong saye.

[email protected]
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
assalamualaikum sume.
saye baru jep kenal ebay nie.
ad sesape sudi tolong saye?
bole kite berbincang secare personal?
sebab saye rase bende nie saye perlu fahamkan dengan lebih mendalam coz saye ad bace beberape komen yang mengatakan jika tersilap langkah kite mybe bole dapat rugi.
so saye xnak bermula dengan kerugian. cukuplah sekadar untung yg sedikit untuk permulaan saye dalam ebay nie.
harap2 ad yang sudi menolong saye.

[email protected]
baru knl?aku nasihat kan supaya anda berkawan lebih rapat dengan ebay.. :)
sesiapa pun sudi tolong if anda amik tindakan..orang yg berjaya adalah orang yang mencuba..
if anda bace thread ni dari awl sampai abis,aku gerenti 110% anda dapat menjalankan bisnes ebay dengan gemilang..
erm..klu nak bincang secara personal ni aku x tau sape yg buat..klu sesi TT ade la..
nak join leh g kat section >> http://www.wangcyber.com/forum/ebay/21043-sesi-teh-tarik-ebayer-satu-malaya-334.html
good luck! :D
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
assalamualaikum sume.
saye baru jep kenal ebay nie.
ad sesape sudi tolong saye?
bole kite berbincang secare personal?
sebab saye rase bende nie saye perlu fahamkan dengan lebih mendalam coz saye ad bace beberape komen yang mengatakan jika tersilap langkah kite mybe bole dapat rugi.
so saye xnak bermula dengan kerugian. cukuplah sekadar untung yg sedikit untuk permulaan saye dalam ebay nie.
harap2 ad yang sudi menolong saye.

[email protected]
elok bermula dgn kerugian...sbb dari situ kita belajar di mana silap kita...

peace..:)
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
Senarai ni den dapat kad 1 blog (lupa dah nama blog tu).....

mugkin dapat kita jadikan panduan bersama....:)

Kad yang boleh verify Paypal :

Kad kredit
# Affin Bank VISA
# Alliance Bank VISA
# HSBC VISA
# Public Bank VISA & Mastercard

Debit Kad
1. Al Rajhi Bank VISA Debit
2. Maybank Debit Visa Card
3. Public Bank VISA Electron, Day2Day Card & ING Debit Mastercard
4. RHB Bank Cash Connect Debit Mastercard
5. TuneMoney.com VISA Debit
6. UOB ATM with VISA Electron
7. CIMB e.Mastercard Debit

Kad Yang Tidak Boleh Verify Paypal

Debit Kad
# Alliance Bank Debit Mastercard
# BSN Matix Visa Electron
# Standard Chartered e$aver Debit Mastercard
# Standard Chartered Saadiq$aver Debit Mastercard

Kad Yang Boleh Keluarkan Duit Dari Paypal

Visa Kad Kredit
1. Alliance Bank VISA
2. HSBC VISA
3. Public Bank VISA

Visa Debit Kad
# Public Bank VISA Electron & Day2Day Card
# Al Rajhi Bank VISA Debit
# Maybank Debit VISA Card
# UOB ATM with VISA Electron
# TuneMoney.com VISA Debit

Kad Yg Tidak Boleh Keluarkan Duit

Visa Debit Kad
1. BSN Matix Visa Electron

sila tambah kalau ada kad2 lain lagi...
peace...:)
 

sahabat313

freshman
Joined
Jul 29, 2009
Messages
33
Points
0
assalamualaikum sume.
saye baru jep kenal ebay nie.
ad sesape sudi tolong saye?
bole kite berbincang secare personal?
sebab saye rase bende nie saye perlu fahamkan dengan lebih mendalam coz saye ad bace beberape komen yang mengatakan jika tersilap langkah kite mybe bole dapat rugi.
so saye xnak bermula dengan kerugian. cukuplah sekadar untung yg sedikit untuk permulaan saye dalam ebay nie.
harap2 ad yang sudi menolong saye.

[email protected]
kegagalan bermulaye kejayaan, kerugian sebenarnye bermulanye keuntungan....bila dh untung jgn lupa diri sudah...
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
assalamualaikum sume.
saye baru jep kenal ebay nie.
ad sesape sudi tolong saye?
bole kite berbincang secare personal?
sebab saye rase bende nie saye perlu fahamkan dengan lebih mendalam coz saye ad bace beberape komen yang mengatakan jika tersilap langkah kite mybe bole dapat rugi.
so saye xnak bermula dengan kerugian. cukuplah sekadar untung yg sedikit untuk permulaan saye dalam ebay nie.
harap2 ad yang sudi menolong saye.

[email protected]
xder bisnes yg xde kerugian.. rugi dan untung tu syarat dalam bisnes. datang je mana2 TT, beli dvd berhingus dan rajin2 baca thread2 kat wc ni.. sumer da tersedia.. lepas tu memana yg x paham baru tanya kat sini.. :D nak lagi mudah, g tdo umah kitakaya 5 hari 5 malam. kompom leh xpert. hahahha

Senarai ni den dapat kad 1 blog (lupa dah nama blog tu).....

mugkin dapat kita jadikan panduan bersama....:)

Kad yang boleh verify Paypal :

Kad kredit
# Affin Bank VISA
# Alliance Bank VISA
# HSBC VISA
# Public Bank VISA & Mastercard

Debit Kad
1. Al Rajhi Bank VISA Debit
2. Maybank Debit Visa Card
3. Public Bank VISA Electron, Day2Day Card & ING Debit Mastercard
4. RHB Bank Cash Connect Debit Mastercard
5. TuneMoney.com VISA Debit
6. UOB ATM with VISA Electron
7. CIMB e.Mastercard Debit

Kad Yang Tidak Boleh Verify Paypal

Debit Kad
# Alliance Bank Debit Mastercard
# BSN Matix Visa Electron
# Standard Chartered e$aver Debit Mastercard
# Standard Chartered Saadiq$aver Debit Mastercard

Kad Yang Boleh Keluarkan Duit Dari Paypal

Visa Kad Kredit
1. Alliance Bank VISA
2. HSBC VISA
3. Public Bank VISA

Visa Debit Kad
# Public Bank VISA Electron & Day2Day Card
# Al Rajhi Bank VISA Debit
# Maybank Debit VISA Card
# UOB ATM with VISA Electron
# TuneMoney.com VISA Debit

Kad Yg Tidak Boleh Keluarkan Duit

Visa Debit Kad
1. BSN Matix Visa Electron

sila tambah kalau ada kad2 lain lagi...
peace...:)
huhuhu~~ yg x boleh je, mesti bsn nyer.. :D
 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
32
fulamaakk..memang masyuk la hang ekk...tak sia usaha hang selama nihh...tahniahh..sale dah jejak 10k tuhh...pewwiittt!!!!
OMG! THx bro :)

Untuk info, Jikalau anda Mula bergelumang dlm ebay, Korank mesti merasai FEEL camner rase rugi.
Then lepas tu mesti korank belaja macammane nak tingkatkan sales melalui research.
Bender ni byk ditekankan dlm thread ni, just selak2 jek. INfo thread ni memang terbaik, rugi lo jiklau sape2 x ambil peduli.
Die macam ibarat MEMBUANG SEGUNUNG EMAS ke LAUTAN ~ Ibarat jek. :p

Hambo bermula dengan kerugian jek.
Selamber harung, Tp yg penting jgn lupe sentiase bace info2 + tricks2 dlm thread nih.
Da la FREE ade jugak yg berbayar. Tp yg penting. MEMANG BERBALOI kalu buat betoi2.
Christmas bakal menjelang nih.. APo lagi.. Jom GASAK ebay Dnegan Niche Masing2..
Same2 lo kite mendoakn REZEKI yg melimpah ruah pd bulan 12 nih dan seterusnye. AMIN :)
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
baik punye info..tq sifu nan :)
aku siput lg lg bro...baru smggu buat ebay...;D

aku lps sebulan knl ebay terus bermula dgn negative -$200 kt pp nga -500 kt ebay..haha
kejayaan dri kesilapan...peace sifu :D
aku pun sama gak...first start ebay pkai dropship AN, kena tipu ngan Berry...diorg x antar barang lagsung kat buyer..
paypal penuh dspute je.....peace..:D
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
Senarai ni den dapat kad 1 blog (lupa dah nama blog tu).....

mugkin dapat kita jadikan panduan bersama....:)

Kad yang boleh verify Paypal :

Kad kredit
# Affin Bank VISA
# Alliance Bank VISA
# HSBC VISA
# Public Bank VISA & Mastercard

Debit Kad
1. Al Rajhi Bank VISA Debit
2. Maybank Debit Visa Card
3. Public Bank VISA Electron, Day2Day Card & ING Debit Mastercard
4. RHB Bank Cash Connect Debit Mastercard
5. TuneMoney.com VISA Debit
6. UOB ATM with VISA Electron
7. CIMB e.Mastercard Debit

Kad Yang Tidak Boleh Verify Paypal

Debit Kad
# Alliance Bank Debit Mastercard
# BSN Matix Visa Electron
# Standard Chartered e$aver Debit Mastercard
# Standard Chartered Saadiq$aver Debit Mastercard

Kad Yang Boleh Keluarkan Duit Dari Paypal

Visa Kad Kredit
1. Alliance Bank VISA
2. HSBC VISA
3. Public Bank VISA

Visa Debit Kad
# Public Bank VISA Electron & Day2Day Card
# Al Rajhi Bank VISA Debit
# Maybank Debit VISA Card
# UOB ATM with VISA Electron
# TuneMoney.com VISA Debit

Kad Yg Tidak Boleh Keluarkan Duit

Visa Debit Kad
1. BSN Matix Visa Electron

sila tambah kalau ada kad2 lain lagi...
peace...:)
nak tanya, kat aku skrg ada 3 DC...semuanya x pernah verify paypal dan ebay lg...kalo aku verify ebay dan paypal guna maklumat lain2 boleh x, contohnya alamat atau nama? paypay dapt kesan x?..sbb ketiga2 DC tu semua aku punya dgn maklumat yg sama
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
nak tanya, kat aku skrg ada 3 DC...semuanya x pernah verify paypal dan ebay lg...kalo aku verify ebay dan paypal guna maklumat lain2 boleh x, contohnya alamat atau nama? paypay dapt kesan x?..sbb ketiga2 DC tu semua aku punya dgn maklumat yg sama
boleh je..sbb diorg xkn dpt nama kita..diorg just dapat no card sj..
rujuk post disini >>> http://www.wangcyber.com/forum/ebay/30274-thread-soal-jawab-kamu-tanya-kami-jawab-88.html
sifu successsor da jawab persoalan tentang DC :)
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
Saya rasa saya orang yang paling lambat bertindak dalam jual barang kat ebay ni.Tapi saya nak ucapkan terima ksih kat anda semua yang berkongsi pendapat dan pelbagai tips kat sini.Thanks a lot :)
tak terlambat lagi la...
peluang masih besar lagi dalam ebay..
don't give up..trs kan research hot niche dalam ebay...
insyallah satu hari nanti leh dapat riban riban... :D <--- doa ni tau..
 
Top