Diari Usahawan eBay Berhingus

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
Thanks for info bro. sbb bila nak buat second list dia kata akaun baru hanya bleh list max 5 barang, dan tidak lebih $250, ada jalan penyelesaian atau sebarang cadangan ke??

5 tu apa 5 akaun ke?

akaun baru boleh list 10 barang....
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
Untuk clearkan payment hold dekat paypal kita kena update tracking dulu ke?? ada cara lain tak untuk clearkan payment??
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
Kalau item kita dah set fixed price sekali dgn shipping, bagaimana kita nak buat sekiranya ada org request unt guna qurior dan dia sanggup tambah bayaran?? dekat payment buyer tu boleh tambah harga ke>??
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
Kalau item kita dah set fixed price sekali dgn shipping, bagaimana kita nak buat sekiranya ada org request unt guna qurior dan dia sanggup tambah bayaran?? dekat payment buyer tu boleh tambah harga ke>??
buat mcm ni je sng..lepas dia byr yg fix price tu. ko pg ke pp create invoice (request money) sent ke dia..bila dah byr full br ko ship..
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
Untuk clearkan payment hold dekat paypal kita kena update tracking dulu ke?? ada cara lain tak untuk clearkan payment??
try minta buyer bg feedback dulu (positif fb)..kemudian email pp bgtau transaction dah complate. biase tak lepas sbb buyer ingat kt nak tipu dia..so pandai2 la pancing..tp tak jamin jgk la pp bg lepas duit sblm 21 hari..
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
Thanks for info bro. sbb bila nak buat second list dia kata akaun baru hanya bleh list max 5 barang, dan tidak lebih $250, ada jalan penyelesaian atau sebarang cadangan ke??
cuba buat lg 20 acc..kalo 1 acc dpt 5, 20 dpt la 100 listing sebulan..
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
Ebay masih boleh ke kalau verify guna VCC bro?? ada cara tak untuk elakkan pp limit? thanks
bro miekof..Insyallah ade caranye..try usha ebook kat signature aku ni..

elak limit..elak hold..lipat ganda sele..Insyallah suma penyelesaian eBay ade diterangkan..
 
Joined
Jul 21, 2009
Messages
169
Likes
0
Points
0
Offline
Kalau nak buat banyak2 akaun ni selamat guna vcc ke guna debit kad? mcm mana nak buat debit kad byk2 kat satu bank tu?
 
Top