Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
Kad debit cimb boleh verify paypal ke? Aku baru buat kad debit semalam, nak test verify hari ni x boleh la pulak. Selama ni guna PB elok je. Leceh la pulak kalau cimb xleh :((
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
192
Likes
0
Points
0
Offline
Salam.. Nak ty.. Aku ada draw duit paypal ker DC Hong Leong 6/5/12.. Smp skg tak masuk2 lg dlm acc.. Status kat paypal dah lama complete.. Apa sbb yer, saper tau?? Tq
 
Joined
Nov 23, 2009
Messages
468
Likes
0
Points
16
Offline
Kad debit cimb boleh verify paypal ke? Aku baru buat kad debit semalam, nak test verify hari ni x boleh la pulak. Selama ni guna PB elok je. Leceh la pulak kalau cimb xleh :((
CIMB tak leh rasanya. Hanya RHB je yg boleh. tips saya, gi kat bank tu cakap je la kad ko hilang.
takpun ko patahkan siap2, pastu cakap kad ko patah. haha
 
Joined
Nov 23, 2009
Messages
468
Likes
0
Points
16
Offline
Saya ex-ebayer. nasihat saya kpd yg nak buat ebay:

1 - jgn kedekut labur utk ilmu. beli la ebook, DVD, pergi coaching etc selagi mampu. ia sgt membantu

2 - paypal kena jaga betul2. pastikan windows user ID berlainan time guna paypal dan jgn sesekali ada info duplicate kalau paypal anda pernah kena suspend. maksudnya, akaun A kena suspend guna no. fon 012-3456789. akaun B jgn guna no. fon yg sama plak

3 - masalah utama paypal ialah kalau kena limit @ suspend selama 180 hari. benda ni berlaku kalau dia dpt detect ko guna windows user ID yg sama utk akaun2 paypal korang (kalau ada > dari 1 akaun paypal). suspend 180 hari, pastu baru bleh withdraw balik.

4 - paypal adalah method pembayaran terbaik utk ebay. jagalah paypal anda sebaiknya

5 - org yg shopping dalam ebay tak berkira sangat bila nak beli. janji salesletter ko cantik & nampak meyakinkan

6 - sebelum start menjual, beli la dulu. dapatkan feel camna ebay ni berfungsi

7 - Ramai jadi ebayer dgn barang2 vero. lagi parah kalau jual barang ciplak (contoh spek Ray Ban) tapi harga mahal. nasihat aku, jauhkan la. tak lama bro ko dalam ebay kalau meniaga camni. buat dropship lagi bagus. belila ebook/DVD lubuk rahsia dropship. mungkin ia membantu (aku tatau coz aku x dptkan lagi produk tu)

8 - Customer service mau jaga. kalau english tak power, guna je google translate okey

Fuhhh... rajinnye aku malam ni. selamat ber-Ebay semua!

 
Joined
Sep 4, 2009
Messages
112
Likes
0
Points
0
Offline
Salam.. Nak ty.. Aku ada draw duit paypal ker DC Hong Leong 6/5/12.. Smp skg tak masuk2 lg dlm acc.. Status kat paypal dah lama complete.. Apa sbb yer, saper tau?? Tq
DC Hoong Leong memng problem utk withdraw pay pal. bro kena gi hong leong abnk tempat bro dan bagitahu yang duit bro dah withdraw pay pal tapi lum cleraed lagi. Nti officer dia akan bgitahu cara cmne nk solve it.
 
Joined
Oct 3, 2009
Messages
704
Likes
0
Points
0
Offline
Saya ex-ebayer. nasihat saya kpd yg nak buat ebay:

7 - Ramai jadi ebayer dgn barang2 vero. lagi parah kalau jual barang ciplak (contoh spek Ray Ban) tapi harga mahal. nasihat aku, jauhkan la. tak lama bro ko dalam ebay kalau meniaga camni. buat dropship lagi bagus. belila ebook/DVD lubuk rahsia dropship. mungkin ia membantu (aku tatau coz aku x dptkan lagi produk tu)

betul tu laburkan pada ilmu. untuk pengetahun bro Video lubuk rahsia dropship tengah promosi untuk 3 hari. dapat pakej video advance bernilai RM99 secara percuma.

nak lagi bonus tambahan boleh klik link kat bawah.
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
192
Likes
0
Points
0
Offline
DC Hoong Leong memng problem utk withdraw pay pal. bro kena gi hong leong abnk tempat bro dan bagitahu yang duit bro dah withdraw pay pal tapi lum cleraed lagi. Nti officer dia akan bgitahu cara cmne nk solve it.
Tq bro.. Aku akan cuba call cust. Service ty..
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
192
Likes
0
Points
0
Offline
Banyak acc ebay aku smp utk edit listing..


Add product identifiers to keep your listings competitive
Hi dr,

We noticed you have 1 listings that are missing product identifiers, like a UPC, EAN or ISBN.

If you include product identifiers, your listings will appear on our product details page and will get more exposure on Google and Yahoo. You'll also help buyers using mobile applications find your listings faster.

Remember you can save time by editing your listings in bulk.

SAPA TAU, APA GUNA BENDA NI.. KL TAK EDIT TAKPE KER??
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
ni kan barcode. ebay nak buat mcm amazon dah... guna standart discription yg dia sediakan. xleh pandai2 buat desc sendiri... tapi boleh skip step ni rasanya...
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
Salam semua group ebayer, Saya budak baru belajar, baru nak test market ebay plak... harap2 ada dapat tunjuk ajar dan tips2 daripada otai2 semua..

Saya ingin bertanya sedikit soalan, bolehkah sekiranya kita copy image , title dan description drpd akaun ebayer lain??
 
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,181
Likes
0
Points
0
Offline
Salam semua group ebayer, Saya budak baru belajar, baru nak test market ebay plak... harap2 ada dapat tunjuk ajar dan tips2 daripada otai2 semua..

Saya ingin bertanya sedikit soalan, bolehkah sekiranya kita copy image , title dan description drpd akaun ebayer lain??
miekof dah nk terjah ebay gak la ... :)
 
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,909
Likes
2
Points
38
Age
32
Offline
Salam semua group ebayer, Saya budak baru belajar, baru nak test market ebay plak... harap2 ada dapat tunjuk ajar dan tips2 daripada otai2 semua..

Saya ingin bertanya sedikit soalan, bolehkah sekiranya kita copy image , title dan description drpd akaun ebayer lain??
copy la.. tp x lama kot akaun tu live,.. hehehe
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
untuk akaun baru ebay limitkan 5 barang sahaja ke?? kalau aku listkan 10 barang x 5 = 50 , tak boleh dah ke??
Sorry soalan beginner.. :D
 
Top