Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Oct 3, 2009
Messages
704
Likes
0
Points
0
Offline
Sorry la sbb tanya soalan ***** ni....smpi skrg saya tak tahu apa tu "dropshipping"? Dlm Pak Cik goggle ada cuma nk penjelasan kt sini je...

lestari2 dropship ni macam ni.... kita jualkan barang dari pembekal kepada pelanggan... apa bila kita dapat duit dari pelanggan. kita buat pembelian dari pembekal supaya bungkus dan poskan sekali kepada pelanggan kita tadi. Jadi kita cuma tumpun pada mencari jualan sahaja. Bahagian pembungkusan dan penghantaran di uruskan oleh pembekal.

Kita bayar pun pada pembekal harga agen. jadi keuntungan dikira atas Harga kita jual - harga pembekal = untung dropship
 
Joined
May 22, 2007
Messages
6,621
Likes
2
Points
38
Offline
wah... makin meriah biz ebay nih... makin maju. selamat maju jayaaa... fokus ebay jangan tak fokus... untung berganda ganda maaaaa...
 
Joined
Oct 16, 2008
Messages
69
Likes
3
Points
8
Offline
Info yang baik nie.. aku baru nak start belajar ebay.. skrg nie tengah dok godek-godek ilmu kat treat nie laaa dulu...
 
Joined
Nov 17, 2011
Messages
59
Likes
0
Points
6
Offline
ebay saya kena suspen..cam na nk wat ya..dah dkat 1 bulan lebih jdi bangang,,,dlu de post mnta tlg..xde nk tlong pon...
 
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
Aku dah book dvd diari usahawan ebay berhingus. Harap dapat merempit dengan ebay ni. Nak tambah satu lagi sumber pendapatan :) Banyak sangat masa terluang ni =))
 
Top