Diari Usahawan eBay Berhingus

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
33
eden pon dpt jugak..hari2 masuk fedex & DHL la,

Tp die bg attachment, tu kene ati2. die suruh install sekali ~ perangkap baik punyer!

Professional scammer nih, da install, BUBYE! kompom time tu kene HACK! :(

Email maybank pon bersepah2, sureuh kemas kini akaun, tp die punyer email tu memang macam sebijik maybank punyer.
Siap ade image lagik, professional betui, tp biler tgk LINK!,,haha kantoi :)

Ati2 teman2, kalo terkene alamtnyer ZERO arr akaun masing2 :(( ni yg kiter x nak

Anyway hambo dengan rendah dirinyer ingin mungucapkan SELAMAT HARI RAYA HAJI kepada semau teman2 , otai2 dalam Thread nih,

Semoga thred ni pemangkin kepada penjanaan income yg berterusan sampai bile2 :) AMIN
 

areboo

freshman
Joined
Dec 1, 2009
Messages
51
Points
0
assalamualaikum...wbt...
huhuhuhuhu.....pembuka bicara. baru start berjinak2 ngan Ebay...semua dh ada. hanya menunggu detik dan ketika utk berniaga....namun segalanya hampa. jangan kan pembeli....pengunjung pun tiada.....rasa2nya timing dh kena tapi apakan daya aku kecewa rezeki tiada....apalah malang apalah dosa....seakan rasa nk berputus asa...tapi tak apa....percubaan pertama....lebih ilmu perlu ditimba....kalau ada saranan dan nasihat dari semua....tolonglah saya Newbie yg hina....
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
assalamualaikum...wbt...
huhuhuhuhu.....pembuka bicara. baru start berjinak2 ngan Ebay...semua dh ada. hanya menunggu detik dan ketika utk berniaga....namun segalanya hampa. jangan kan pembeli....pengunjung pun tiada.....rasa2nya timing dh kena tapi apakan daya aku kecewa rezeki tiada....apalah malang apalah dosa....seakan rasa nk berputus asa...tapi tak apa....percubaan pertama....lebih ilmu perlu ditimba....kalau ada saranan dan nasihat dari semua....tolonglah saya Newbie yg hina....
fuhh...kemas sungguh sajak...:D
 

areboo

freshman
Joined
Dec 1, 2009
Messages
51
Points
0
berniaga tu 9/10 dr sumber rezeki.......masalahnya sy ni pemalu.....sbb tu nak berniaga kat internet....yg sy nampak Ebay shj sbb tak perlu laman web sendiri......

sy masih tak mampu nk memahami HOT NICHE tu lagi......boleh cdgkan thread berapa yg sy kena baca sbb dh habis thread sy baca ni...

"biar malu-malu....biar segan-segan....kerna malu itu perisai org beriman..."
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
berniaga tu 9/10 dr sumber rezeki.......masalahnya sy ni pemalu.....sbb tu nak berniaga kat internet....yg sy nampak Ebay shj sbb tak perlu laman web sendiri......

sy masih tak mampu nk memahami HOT NICHE tu lagi......boleh cdgkan thread berapa yg sy kena baca sbb dh habis thread sy baca ni...

"biar malu-malu....biar segan-segan....kerna malu itu perisai org beriman..."
Rajin² lepak dkt thread Dropship geng WC....dkt situ byk item ada....
lps tu rajin advance search dkt ebay....nampak je yg mana warna ijau tu cuba² list.... tgk keyword ngan timing end....just follow...

p/s:jgn follow description udah ler yee....:D
 

luzonsavana

freshman
Joined
May 6, 2008
Messages
3
Points
1
Age
35
tq buat semua otai2 kt sini... harini first day aku buat sales setelah smgu duk mengkaji tip2 mansur and the geng.... harap2 ak dh blh lap hingus mcm bro mansur jgk... heheheheh
 

naz7

freshman
Joined
Apr 29, 2008
Messages
74
Points
6
assalamualaikum...wbt...
huhuhuhuhu.....pembuka bicara. baru start berjinak2 ngan Ebay...semua dh ada. hanya menunggu detik dan ketika utk berniaga....namun segalanya hampa. jangan kan pembeli....pengunjung pun tiada.....rasa2nya timing dh kena tapi apakan daya aku kecewa rezeki tiada....apalah malang apalah dosa....seakan rasa nk berputus asa...tapi tak apa....percubaan pertama....lebih ilmu perlu ditimba....kalau ada saranan dan nasihat dari semua....tolonglah saya Newbie yg hina....
try wat research kt amazon.com..tgk bestseller pastu ko try la jual..harga ngan shipping pandai2 la adjust tp kena la ada untung..duit ebay 1st time aku rase cmni la caranya..tp ko kena standby modal la ckit..
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Apa pun.. Setiap usaha akan berjaya jika kita rajin dan sanggup gagal!!!!
setuju... sumer da ada kat sini ngan kat dvd tu.. pasal nak cari hot niche tu, kat dalam dvd tu da ada cara yg best dan mudah. rajin2 godek complete listing. cane nak guna, tgk kat dalam dvd tu. banyak pekdahnya guna complete listing tu. ko godek2 dlm sehari aku rasa ko da paham cara2 dia.. :D
 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
33
Serius, DVD ebay berhingus tu memang membantu eden 70%. lagi 20% mase dekat gathering , 10% usaha + tawakal ajek..

Kalo ikut betui2, SALES.. YA ALLAH, dasyat!

Good luck pada yg dah berjaya, pada yg baru berjinak2, rajin2 membace & bertanya..Disini semua org sempoi :)
 

wak luuuu

freshman
Joined
Dec 9, 2009
Messages
136
Points
0
Serius, DVD ebay berhingus tu memang membantu eden 70%. lagi 20% mase dekat gathering , 10% usaha + tawakal ajek..

Kalo ikut betui2, SALES.. YA ALLAH, dasyat!

Good luck pada yg dah berjaya, pada yg baru berjinak2, rajin2 membace & bertanya..Disini semua org sempoi :)
haha,btol2 bro..tp bro mmg mant0p le..:p
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
Serius, DVD ebay berhingus tu memang membantu eden 70%. lagi 20% mase dekat gathering , 10% usaha + tawakal ajek..

Kalo ikut betui2, SALES.. YA ALLAH, dasyat!

Good luck pada yg dah berjaya, pada yg baru berjinak2, rajin2 membace & bertanya..Disini semua org sempoi :)
pegh.. 20% tu.. bile next gath TT master sifu sanzarak?
newbai nak nuntut same.. he he he
 

amirza

freshman
Joined
Nov 11, 2008
Messages
238
Points
18
salam ,

adakah mousepad masih lagi mendapat sambutan di ebay


tq
 

amirza

freshman
Joined
Nov 11, 2008
Messages
238
Points
18
macam nie boleh cuba nie....

tq
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,438
Points
0
cuba je, romperstomper dah kasi niche tu , apa salahnya kongsi sorang sikit
 
Top