Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Mar 6, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
apa tu?? xfhm langsung.....

saya budak baru belajar,,mohon otai2 beri tunjuk ajar
apa tu new seller?active listing???xfhm laaa terang cikit
 
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,114
Likes
0
Points
0
Offline
salam bro...

saya baru sgt berjinak dengan biz ebay nie...
bt masa skrg xda income lagi..
jual.....dah jual cuma xda feedback laaa
rasa mcm xpuas...
ada tip yang boleh dikongsi..
org ckp listing...apa tu ?boleh trang ckit
n mcm2 teknik lagi
teringin nk pg seminar otai ebay tp bajet xda..
duit gaji pon ckup2 jeee
xder budget? baca jer diary ni dari awal sampai page 200.. pree jer.. :D

1st, bila baca thread ni, timbul soalan dalam kepala; `apalah yg telah aku buat selama aku hidup di muka bumi ni?` rasa sia2 masa byk terbuang tak terfikir nak join bisness internet ni. tgk balik thread ni start 2009, mak oii....so my simple question, adakah ebay ni masih relevan utk buat duit?
Yup..masih relevan.. :D
 
Joined
Mar 13, 2012
Messages
14
Likes
0
Points
0
Offline
Kalau korang tak tau apa tu POD, contohnya mcm cafepress.com. Dropshipper ada item merchandise yg kosong je. Korang boleh kasi apa2 gambar utk print kat item tu. Contoh senang, print atas t-shirt.


 
Last edited:
Joined
Jul 27, 2010
Messages
56
Likes
0
Points
0
Offline
sorilah..sy newbie tak berapa paham sgt..ok2 terima kasih..
p/s sifu layan tank top ni kan kat eBay..ok tak?? dropship ke?
sorry bro. kawan x realize bro take serious my joke with sifu nas.
soalan tank top tuh kawan lawak jer ngan sifu nas. sebab sifu nas cakap soalan top up.
harap sedia maklum. kawan minta maaf
 
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,114
Likes
0
Points
0
Offline
Kalau korang tak tau apa tu POD, contohnya mcm cafepress.com. Dropshipper ada item merchandise yg kosong je. Korang boleh kasi apa2 gambar utk print kat item tu. Contoh senang, print atas t-shirt.


Err.. ni reply utk post taun bila ni... :p

sorilah..sy newbie tak berapa paham sgt..ok2 terima kasih..
p/s sifu layan tank top ni kan kat eBay..ok tak?? dropship ke?
sorry bro. kawan x realize bro take serious my joke with sifu nas.
soalan tank top tuh kawan lawak jer ngan sifu nas. sebab sifu nas cakap soalan top up.
harap sedia maklum. kawan minta maaf
Miahahahahha.. xyah jual la tank top tu.. jual g string jer =))
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
ada sesiapa blh ajarkan teknik multi-akaun ebay?atau sudah di bincang kat post lain...mnta tlg...
 
Joined
Dec 1, 2011
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
Sorry la sbb tanya soalan ***** ni....smpi skrg saya tak tahu apa tu "dropshipping"? Dlm Pak Cik goggle ada cuma nk penjelasan kt sini je...
 
Top