Diari Usahawan eBay Berhingus

aLie

freshman
Joined
Dec 2, 2010
Messages
6
Likes
0
Points
0
Offline
update bab minah mintak refund.

akhirnya minah ni fwd email yg ebay kasi kat dia psl brg kena remove. kawan pon baca punya baca, huh baru jelas dan nyata.! mmg minah tu salah org.! item# yg kena remove lain dgn yg kawan jual kat dia.! hai minah, minah..sibbaik ko jauh..kalu dok sebelah dah lama aku lekok dahi ko..!!!
Mungkin masa dia buka eBay dia tgh mabuk kot ..
 
Joined
Nov 4, 2009
Messages
100
Likes
1
Points
0
Offline
Salam bro2 sekalian,
Maaf kalau soklan nih pernah ditanya dlm page ribuan sebelum ni..

Kita jual brg VERO guna BIN. Ada buyer. Tapi buyer wat derk je. Bayar pon idak. Email x jawab. Invoice x layan. Wajarkah utk buka UIA (unpaid item assistant). Maklumlah, fee ebay dah kebas awal2 lagi..tak aci la kan.. UIA ni sefaham saya la, automatik..system yg jalankan, takde manusia pon yg tgk..itu yg saya faham la..

Apa komen bro2 sekalian?
 

edding

freshman
Joined
Aug 26, 2009
Messages
9
Likes
0
Points
0
Offline
Hi Mansurbiz. Saya nak kongsikan mengenai tips bagaimana nak dapatkan feedback percuma. Saya rasa dekat forum ni sangat sesuai tempat untuk kita dapatkan feedback dengan mudah. Apa yang perlu kita lakukan adalah saling bekerjasama. Begini caranya. Kepada yang newbie di Ebay dan belum mendapat apa-apa feedback, senaraikan barang dummy anda di Ebay. Maksud saya barang olok-olok dulu dan letakkan harga tinggi skit sebab nama la tahu tiba-tiba ada yang nak beli barang dummy korang tu... kecoh kang... Lepas tu minta geng-geng ebayers membeli barang korang tu... Bukan pakai duit pun. Beli olok-olok jer.. lepas 5-10 ker... mintak lah mereka bagi feedback +ve dan korang jg boleh bagi feedback +ve kepada mereka kerana da membeli barang anda walaupun olok2 jer... ok ker cara nie?
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,756
Likes
0
Points
36
Offline
Hi Mansurbiz. Saya nak kongsikan mengenai tips bagaimana nak dapatkan feedback percuma. Saya rasa dekat forum ni sangat sesuai tempat untuk kita dapatkan feedback dengan mudah. Apa yang perlu kita lakukan adalah saling bekerjasama. Begini caranya. Kepada yang newbie di Ebay dan belum mendapat apa-apa feedback, senaraikan barang dummy anda di Ebay. Maksud saya barang olok-olok dulu dan letakkan harga tinggi skit sebab nama la tahu tiba-tiba ada yang nak beli barang dummy korang tu... kecoh kang... Lepas tu minta geng-geng ebayers membeli barang korang tu... Bukan pakai duit pun. Beli olok-olok jer.. lepas 5-10 ker... mintak lah mereka bagi feedback +ve dan korang jg boleh bagi feedback +ve kepada mereka kerana da membeli barang anda walaupun olok2 jer... ok ker cara nie?
bro..da ramai buat cara ni..dan da de group dalam fb m'bncgkn tentang jual beli fb..tp igt la,jgn terlampau laju nk jual/beli fb ni..xpsl2 kne warning or MC..check bahagian setem or collectables..
 
Joined
Oct 3, 2009
Messages
704
Likes
0
Points
0
Offline
Hi Mansurbiz. Saya nak kongsikan mengenai tips bagaimana nak dapatkan feedback percuma. Saya rasa dekat forum ni sangat sesuai tempat untuk kita dapatkan feedback dengan mudah. Apa yang perlu kita lakukan adalah saling bekerjasama. Begini caranya. Kepada yang newbie di Ebay dan belum mendapat apa-apa feedback, senaraikan barang dummy anda di Ebay. Maksud saya barang olok-olok dulu dan letakkan harga tinggi skit sebab nama la tahu tiba-tiba ada yang nak beli barang dummy korang tu... kecoh kang... Lepas tu minta geng-geng ebayers membeli barang korang tu... Bukan pakai duit pun. Beli olok-olok jer.. lepas 5-10 ker... mintak lah mereka bagi feedback +ve dan korang jg boleh bagi feedback +ve kepada mereka kerana da membeli barang anda walaupun olok2 jer... ok ker cara nie?
bro edding

group macam ni memang dah ada cuma ianya tertutup hanya untuk ahli sahaja.
 
Joined
Dec 2, 2009
Messages
9
Likes
1
Points
1
Offline
mula2 aku x percaya org buat ebay leh cari makan...tp lps aku try jgak even buat x serius/main2 pun leh untung $200...tu baru buat main2 kalau focus rasenye leh goyang kaki rasenye
 
Top