Diari Usahawan eBay Berhingus

Aruhud

freshman
Joined
Dec 29, 2008
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
Astaghfirullahalazim... BTW, bisnes eBay sgt berkesan sbg platform permulaan sebelum kita ceburi bidang bisnes yg lain...
 
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,829
Likes
0
Points
38
Offline
cuti sems nanti roger2 la. byk health center kat sini
baik untuk kesihatan!

kita leh wat TT skali kat health center :p
health care bgs utk kesihatan. release tention + discus isu2 ebay (jgn pk -ve aje)
lepak2 berisi... x gitu? mn ada buang masa.. sapa ckp lepak buang masa? huuhuhhu
 
Joined
Jul 27, 2010
Messages
137
Likes
0
Points
0
Offline
nak tnya otai2..

korang wat multiple acc ebay link pada paypal dan kad kredit yang sama ke?
kat page belakang ada kata, satu ebay, satu paypal, satu kad kredit..

tp masalahnye, kad kredit nak verified susah benor.. try verified bank islam punya debit card, nak tgk 4 digit akhir tu pun susah, last2 kad debit tu tak leh pakai untuk paypal.. adeh~

so, skrg ni option len, buat debit card public bank byk2..
ke otai2 ada cadangan len..

ku dpt niche baik punya.. 100% sold through sebab jarang org jual.
baik di u.s, di uk.k dan juga bertam~ ha3

tp ebay plak wat hal.. tolong laa hamba wahai otai2 untuk selesai masalah2 membantutkan keadaan ni
:((
 
Joined
Jul 27, 2010
Messages
137
Likes
0
Points
0
Offline
aaa...
newbie di buli oleh otai.. ha3
bereh jer bro. tp kat bro je la. he3
tp benda ni jarang ada kat malaysia. nak kena tempah kat luar negara dulu (harga murah jer), pastu jual kat ebay, markup 100%. sell trough pun 100%. sy cheak dia punya seller byk dari singapore.. so, amacam bro, nak sain MOU tak ni.. ha3
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
496
Likes
0
Points
16
Offline
nak tnya otai2..

korang wat multiple acc ebay link pada paypal dan kad kredit yang sama ke?
kat page belakang ada kata, satu ebay, satu paypal, satu kad kredit..

tp masalahnye, kad kredit nak verified susah benor.. try verified bank islam punya debit card, nak tgk 4 digit akhir tu pun susah, last2 kad debit tu tak leh pakai untuk paypal.. adeh~

so, skrg ni option len, buat debit card public bank byk2..
ke otai2 ada cadangan len..

ku dpt niche baik punya.. 100% sold through sebab jarang org jual.
baik di u.s, di uk.k dan juga bertam~ ha3

tp ebay plak wat hal.. tolong laa hamba wahai otai2 untuk selesai masalah2 membantutkan keadaan ni
:((
duk bertam ke bro? sekampung la kita...huhu
 
Joined
Jul 27, 2010
Messages
137
Likes
0
Points
0
Offline
hu3.. yela.. meh sy kongsi satu lagi niche.. kira okey la jugak. modal pun tak byk mana. ni barang fizikal. berat pun dlm 100-500 gram jer.

hint dia:- 3 buah perkataan (word by word hint.. he3)

1- plastik
2- sebuah alat muzik bertali yg besar cam violin = c***o
3- budak2 bawak *** ke sekolah

sell trough dia, dalam 80 - 90%
kalu korang dekat dgn mana2 kedai plastik atau kilang plastik, leh laa dpt harga murah. apapun selamat mencuba.. sy nak cuba, masih dalam tahanan lagik.. adeh~

 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
225
Likes
0
Points
0
Offline
health care bgs utk kesihatan. release tention + discus isu2 ebay (jgn pk -ve aje)
lepak2 berisi... x gitu? mn ada buang masa.. sapa ckp lepak buang masa? huuhuhhu
sape yg pk -ve tu mod? huhu. ko kasik dia -ve fdbk skit
mmg tujuan nak bawak sifu faidhi release tension diwaktu cuti sems. sambil2 menyelam minum teh. keh keh. mane tau tepacul 10 bijik niche 7K.

takut ade lak yang kate nanti.. ko try wat dulu.. nanti result kasik tau kat aku.. wakakaka
 
Top