Diari Usahawan eBay Berhingus

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
kalau aku haram tak reply kalau dari buyer malaysia.
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

stone

freshman
Joined
Sep 1, 2009
Messages
205
Points
0
kalau aku haram tak reply kalau dari buyer malaysia.
kalau buyer dari malaysia ni, depa ske minta diskaun lagi, tawar menawar ... lepas tu minta wave shipping cost suruh COD .... ni sure budaya jual beli kat forum2 nak dibawa ke ebay..... comel betul :) .....
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
34
kalau buyer dari malaysia ni, depa ske minta diskaun lagi, tawar menawar ... lepas tu minta wave shipping cost suruh COD .... ni sure budaya jual beli kat forum2 nak dibawa ke ebay..... comel betul :) .....
Btol tu..
aku pnh kene..
dah bid pastu ckp takde paypal..
xde paypal ok lg..myb2u,cimb sume tak de..
last2 aku tny umur bape..haram, bru 12thn..
tah cmne die leh buka acc ebay pn aku tak tau..
dah ar tak de acc, siap mtk COD..
klu dekat xpe gak...ni bleh plak suh aku anta g ulu yam...
mmg cantekk...
 

adila

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
280
Points
16
klu aku blok je buyer m'sia. klu terlepas tu apa leh buat kn.
Bagus jugak...saya pun nak blok la buyer mesia...bukan nak tolong sesama kita...tapi nak pedajal orang adalah.

Semalam kena lagi...dengan selambanya dia tanya,

"why do you clim this watch is original because it state new without tags...."
Saper claim original ntah....tengok feedback-0, then bru reg bulan akhir bulan 7.

Sepatutnya kita saling membantu sesama kita, tapi lain lak jadinya. Patutla orang kita selalu kena band walau di mana2...hahahahah.
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Betul2.. sya pn penah kna. dia bid pastu wat xtau je.. pstu plk bru register je hari yg dia bid tu.. nmpk sgt mcm nk sabotaj... bengang betul.. pstu terus block je buyer asia puas ati.. :)
 

ani9415

freshman
Joined
Nov 20, 2007
Messages
645
Points
16
sy ada la gak jual barang2 murah utk feedback. tapi betul punya, peh bayo mmg sy pos walau nilai sehengget, bukan tukar2 feedback suka sama suka. buyer mesia yg murahan ni suka-suki je bid tapi tak bayo. depa ingat bila dah kasi feedback sypun wajib kasi feedback balik? sori le, selagi tak bayo, lantak kome le sapa suh kasi feedback dulu.
 

wannabiz

freshman
Joined
Nov 13, 2009
Messages
34
Points
0
ooo cmne nk block buyer malaysia,ptot la ak pon kene...
bid2 pastu bg feedback tp xbayar...
pastu rmai gak tnya psal brg,tiba2 aku kna suspend,
cmner nk blog org asia??tunjuk ajarku sifu... =)
 

ariss

freshman
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Points
0
aku pernah juga kena macam ni .... aku list kat uk.... dah ada 5 bider .30 pound lebih dah. kos ship. 15 pound tiba tiba ada 2 buyer dari malaysia gilir gilir bid sampai 40 pound lebih. pas tu tanya barang ni ori ke? huh geram betul aku. nasib baik ada minah saleh tolong hehehe dia bid sampai 53 pound selamat.
 

ariss

freshman
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Points
0
aku jual fake item tapi 99% ori. hehehe dah dapat feedback ok selamat. ada satu ****** kena dah....tapi item tak sama. baru dapat message dari buyer huhu rugi aku kali ni... ni hah..massages dari mainah saleh

I received my ********** yesterday. I am very familiar with the brand, since i have been using this ****** for about 3 years. i opened the ****** to find that it is not authentic ********. First, the wand is not correct, the head of the wand is much smaller and the ******* are not the same. i am comparing the ****** i received from you to a ****** bought from ******, who is an exclusive dealer for . The actual ***** formula is not consistant, it is almost a ****** consistancy and it smells significantly different than the ***** one. I am requesting a full refund and will send back the product. I am not satisfied wwith my purchase.


bagi je lah duit dia.... semua 25 usd huhuhu
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
aku jual fake item tapi 99% ori. hehehe dah dapat feedback ok selamat. ada satu ****** kena dah....tapi item tak sama. baru dapat message dari buyer huhu rugi aku kali ni... ni hah..massages dari mainah saleh

I received my ********** yesterday. I am very familiar with the brand, since i have been using this ****** for about 3 years. i opened the ****** to find that it is not authentic ********. First, the wand is not correct, the head of the wand is much smaller and the ******* are not the same. i am comparing the ****** i received from you to a ****** bought from ******, who is an exclusive dealer for . The actual ***** formula is not consistant, it is almost a ****** consistancy and it smells significantly different than the ***** one. I am requesting a full refund and will send back the product. I am not satisfied wwith my purchase.


bagi je lah duit dia.... semua 25 usd huhuhu
ko jual one drop perfumes ke? :D
 

ariss

freshman
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Points
0
Makeup popuan ...... sekarang ni aku list item yang mesti terjual je.....kalau 1 mingu list 15 item pastikan semua sold out.
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
Makeup popuan ...... sekarang ni aku list item yang mesti terjual je.....kalau 1 mingu list 15 item pastikan semua sold out.
makeup MAC ker..?

kawan saya penah beli yang tak ori, gatal muka, naik ruam2...huhuhuh
 

ariss

freshman
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Points
0
bukan. aku dah malas nak layan benda fake ni. penat duk buka acc. tapi memang masuk la . ni sebagai contoh

[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]




alamak kecik pulak gambar ni ....buat macam mana nak besar gambar ni ?



Uploaded with ImageShack.us



hah ok dah hhehehe
 
Last edited:

knightoffreedom

freshman
Joined
Feb 15, 2009
Messages
167
Points
0
sape tahu pejabat/mini pos area bangi dan kajang...yg korang selalu guna..mane tahu terserempak ke..leh aku cungkil rahsia :) ..share plsss
 
Top