Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,114
Likes
0
Points
0
Offline
akaun betul aku dh dkt 90 hari pun
ebay kacau n bg selling limit gk..
mcm mn tue??
Tu tgk la ko kena selling limit mana satu.. brg je ke, kategori ke, atau acc baru.. kalo acc lama pun ada item yg dia akan limitkan selling..

Keyword? xdek, just copy paste jek ape ebay bg kat eden, diorg paham.
pastu terangkan masalah,
cthnyer : selling limit,

pastu borak ngan depa :)
Thanks sifu... :D
 
Joined
Jul 27, 2010
Messages
137
Likes
0
Points
0
Offline
dvd sifu mansurbiz mana nak beli erk?
sebab aku nak guna tool2 yang di wat tu..tak yah guna ebay tool lagi dah..baru leh wat jahat..wahahaha
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
Aduh sapo panggil cek otai.. Sy just nebie petai jek :)
OK UPDATE time.

Disebabkan BOSAN menunggu jawapan ebay,
So eden terus bantai CHAT dengan customer service ebay,
Sebaik waiting list 0.. Syukur sangat

OK. Mase chatting tu nanti die suruh :
1) bg name full
2) masalah ape?
3) kalo selling limit tu, copy paste jek message ebay/gambar diatas. depa paham. :D
4) die akan suruh proofkan personel details kiter :
a) name
b) alamat
c) tel
5) then nanti baru boleh borak panjang
6) BODEK sket!!.. haha.. tu yg eden buat. + merayu2 + sambil puji melambung2 staff ebay tuu..hoho..
7) Pastu settle.
8) die tarik balik selling limit.
9) Enjoy!

* NI semua bergantung pada kecepatan anda borak dengan die, gune kan ayt yg ringkas n mudah faham.

harap info ni dpt tolong sesape yg kene selling limit,
jgn tunggu! KOL/CHAT terus!
TIME is MONEY!!

:D
ayat baik ni..
ko x wat save conversation ko ngan staff ebay tu ke?
 
Joined
Jun 2, 2010
Messages
196
Likes
0
Points
16
Offline
yahooo!! ebay kasi aku cuti 30 ari tanpa gaji ari ni..kwang3

kes seller performance rendah sngt..abes sume listing pom kena end jugak.

kalu cuti rehat 30 ari item tak end ok la jugak..
 
Joined
Jun 2, 2010
Messages
196
Likes
0
Points
16
Offline
fuhh...happy nyer.....:D
performance ape yg rendah tu?
tgh sedih ni..huhu,

performance Shipping and handling charges yg rendah gile2..

nk tanye sikit, pnah bace ari tu tp tak berapa igt, btul ke kalu yg seller performance drop, lpas biarkan acc peram lame2 jd up balik seller performance tu?
 
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,829
Likes
0
Points
38
Offline
tgh sedih ni..huhu,

performance Shipping and handling charges yg rendah gile2..

nk tanye sikit, pnah bace ari tu tp tak berapa igt, btul ke kalu yg seller performance drop, lpas biarkan acc peram lame2 jd up balik seller performance tu?
dia sepatutnya ok bila ada buyer yg kasi DSR cun. tp klu dtg buyer kasi DSR teruk..
maka makin jatuh pun ada.
 
Joined
Aug 17, 2009
Messages
142
Likes
0
Points
16
Offline
tgh sedih ni..huhu,

performance Shipping and handling charges yg rendah gile2..

nk tanye sikit, pnah bace ari tu tp tak berapa igt, btul ke kalu yg seller performance drop, lpas biarkan acc peram lame2 jd up balik seller performance tu?
brape lama tu agaknye? dsr akan jatuh, xnaik kut
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
tgh sedih ni..huhu,

performance Shipping and handling charges yg rendah gile2..

nk tanye sikit, pnah bace ari tu tp tak berapa igt, btul ke kalu yg seller performance drop, lpas biarkan acc peram lame2 jd up balik seller performance tu?
jadikan satu pengajaran, kaji harga betul² jgn sampai ada kerugian, DSR tu racun berbisa yg boleh membunuh tanpa sedar....hehehe

dia sepatutnya ok bila ada buyer yg kasi DSR cun. tp klu dtg buyer kasi DSR teruk..
maka makin jatuh pun ada.
Betul tu....byk² berdoa supaya buyer kasi DSR 5 star :D
 
Top