Diari Usahawan eBay Berhingus

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
Ada jgak ari tu ebay bagi email suruh tnggalkan feedback dekat buyer yg x bagi kita feedback..ak buat x tahu je..rasanya x de effect apa2 kot
tiap2 bulan aku dapat. buat bodo je takpe kot. aku takkan bagi feedback selagi buyer tak bagi.
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
aku biase buat xde mslh pun..
cuma aku sbgi newbie nsht kan supaya ko jgn byk buat aliran kua masuk la..klu rs yakin nak w/d ke bank,buat je..
aku ske try error..biase nye selamat..hati mau kering..
paypal ni kadang² leh caye..kadang² xleh..
ko ade acc paypal yg da lme x?
klu ade,better ko create invoice dari acc lame kasi kat acc baru..
pastu buat2 mcm ade aliran kua dari acc baru ke acc lame..
pasti kan reset modem,clear segala cookies,gne CC ngan add on better privacy..
insyallah selamat.. :)
Bro leh ajr sya x cmne nk create invoice kt paypal tu biar nmpk real... ?
 

ariss

freshman
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Points
0
salam perkenalan... hari ni baru masuk kat wangcyber... harap kawan kawan kat sini boleh bagi aku join sekali borak pasal ebay ni.... ; )
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
salam perkenalan... hari ni baru masuk kat wangcyber... harap kawan kawan kat sini boleh bagi aku join sekali borak pasal ebay ni.... ; )
sila....sila....curahkan ilmu yg ada... saya nie newbie lg sentiasa nk belajar....:D
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
akaun ebay sya kna suspen tp paypal ok. ok x klu sya wt akaun ebay bru dan link kan ke akaun paypal yg ok td?:)
 

ariss

freshman
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Points
0
salam...

nak tanya kepada sifu-sifu kat sini..ada masalah cikit dgn paypal....satu acc baru paypal. umur dalam satu bulan lebih ..: Verified guna entropay ... hari ni login acc paypal dah kena...... Your account access is limited. belum guna lagi acc ni...... duit ada lah rm6.00 aduhhh baru nak start guna acc ni dah jadi macam ni...



PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. Until we can collect this information, your access to sensitive account features will be limited. We would like to restore your access as soon as possible, and we apologize for the inconvenience.

Why is my account access limited?

Your account access has been limited for the following reason(s):
#

Jun 22, 2010: Our system detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account.

(Your case ID for this reason is PP-000-991-328-374.)

macam mana nak buat ni..... baru pertama kali kena dgn paypal... layan ebay dah lama gak... tolong tolong...

boleh sape2 tolong macam mana nak selesaikan masalah ni

terima kasih kepada yang sudi .......
 

ezrienaz

freshman
Joined
Jan 8, 2008
Messages
262
Points
16
Age
37
PP minta doc apa?


salam...

nak tanya kepada sifu-sifu kat sini..ada masalah cikit dgn paypal....satu acc baru paypal. umur dalam satu bulan lebih ..: Verified guna entropay ... hari ni login acc paypal dah kena...... Your account access is limited. belum guna lagi acc ni...... duit ada lah rm6.00 aduhhh baru nak start guna acc ni dah jadi macam ni...



PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. Until we can collect this information, your access to sensitive account features will be limited. We would like to restore your access as soon as possible, and we apologize for the inconvenience.

Why is my account access limited?

Your account access has been limited for the following reason(s):
#

Jun 22, 2010: Our system detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account.

(Your case ID for this reason is PP-000-991-328-374.)

macam mana nak buat ni..... baru pertama kali kena dgn paypal... layan ebay dah lama gak... tolong tolong...

boleh sape2 tolong macam mana nak selesaikan masalah ni

terima kasih kepada yang sudi .......
 

ariss

freshman
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Points
0
dia minta ini...aku guna alamat opis bini aku ... bil api,air nama cina... boleh ke atau bagi je lesen ke ic ke ....


To confirm your address, please send us a copy of a bill that shows your name and address. Helpful documents include a utility bill, a cell phone bill, an insurance bill, or a tuition bill.
 

ezrienaz

freshman
Joined
Jan 8, 2008
Messages
262
Points
16
Age
37
dia minta ini...aku guna alamat opis bini aku ... bil api,air nama cina... boleh ke atau bagi je lesen ke ic ke ....


To confirm your address, please send us a copy of a bill that shows your name and address. Helpful documents include a utility bill, a cell phone bill, an insurance bill, or a tuition bill.
Hehehe masalah hang senang saja ni. Aku dah byk kali kena benda macam ni. Edit saja bil tu dgn photoshop. Insyallah selesai masalah.
 
Top