Di serang Antivermin

Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#1
Petang tadi ketika nak tgk video dlm internet sy kena install satu software iaitu VideoactiveX...tetiba computer sy diserang spyware dan malware..Selang beberapa minit kemudian roomate sy pun mengamuk tetiba pop up berlambak-lambak masuk kat site yg dia tgh surfing..WE'RE been HIJACK.

Dan, paling malang mlm ni tetiba elektrik takde dekat sejam kami bergelap. Lepas online saya dapat cari solution utk hapuskan masalah ini kat sini:

http://www.lavasoftsupport.com/lofiversion/index.php/t5609.html

Barulah settle masalah sy..Berdebar sbb package spyware ni dtg dlm 3 bentuk:

Antiverman
Video ActiveX Object
Security online guard
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
715
Likes
3
Points
18
Offline
#4
Seronok jugak sekali sekala layan virus ni yerk.

Kalau letih nak layan virus ni guna software macam
http://www.faronics.com/html/product.asp . Fungsinya, bila kita restart pc, windows akan kembali ke asal.

Walau moyang virus sekalipun yang masuk, guarantee takde masalah. Dah lama saya gunakan kaedah ni.
 
Joined
Mar 16, 2006
Messages
774
Likes
3
Points
18
Age
29
Offline
#5
:lol: apsal abang hasrul tak bagi awal-awal kat saya, ntah virus aper masuk comp saya , banyak software dan file kena rosak termasuklah file zip dan software mcfee. Agak -gak camna nak blahkan virus ni?
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#6
itulah...lenguh kepala hotak sekejap layan spyware ni...pujuk rayu dulu minta dia tinggalkan saya...hehehe..nak buat mcm mana ramai sgt berkenan dengan laptop sy tu...hehehehe..apapun sy kurang suke restore windows sebab itu membuang masa saya..letih nak tunggu restore dan semua file kena refer window lama yg telah dibackup..sy ni malas, jadi kena install balik software2 tertentu.
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
715
Likes
3
Points
18
Offline
#7
:lol: apsal abang hasrul tak bagi awal-awal kat saya, ntah virus aper masuk comp saya , banyak software dan file kena rosak termasuklah file zip dan software mcfee. Agak -gak camna nak blahkan virus ni?
haha. Sekarang dah tahu kan. Benda ni mmg saya tak cakap dengan orang. Kalau bagitau pun dengan member² jer. Kedai komputer tak boleh cari makan ler kalau semua orang pakai..
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#8
bile melibatkan virus ni, kalau ada duit lebih nanti mmg plan nak belilah bro hasrul. Sebab saya ni laptop ada satu jer, jadi takde backup computer. So, bukan sahaja kena selalu backup computer..tp kena ada second computer gak.
 
Joined
Jul 20, 2006
Messages
1,075
Likes
3
Points
38
Offline
#10
Seronok jugak sekali sekala layan virus ni yerk.

Kalau letih nak layan virus ni guna software macam
http://www.faronics.com/html/product.asp . Fungsinya, bila kita restart pc, windows akan kembali ke asal.

Walau moyang virus sekalipun yang masuk, guarantee takde masalah. Dah lama saya gunakan kaedah ni.
yang kat situ kena download software ape, berlambak software kat situ... :)
 
Top