di mana nak dapatkan domain .my yg paling murah?

rexoxo

freshman
Joined
Nov 1, 2009
Messages
472
Likes
0
Points
0
Offline
#1
seperti tajuk di atas.. dkat mana nak dapatkan domain .my yg paling murah?

sbb tgk dkat exabytes harga rm75..

thanks in advance..
 
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,005
Likes
0
Points
0
Offline
#2
biasanya rate harga domain extension .my atau .com.my ni lebih kurang je..

rasanya RM75 tu dah kira murah jugak tu..

tapi nak beli domain .my ni banyak sket prosuder tambahannya..
 

rexoxo

freshman
Joined
Nov 1, 2009
Messages
472
Likes
0
Points
0
Offline
#3
biasanya rate harga domain extension .my atau .com.my ni lebih kurang je..

rasanya RM75 tu dah kira murah jugak tu..

tapi nak beli domain .my ni banyak sket prosuder tambahannya..
thanks sbb reply.. sbb dulu pernah tgk ada promotion time awal tahun exabytes 50% je harga.. rm38 je.. mana tahu kot ada yg lain buat promotion.. :)
 
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,005
Likes
0
Points
0
Offline
#4
promotion tu untuk tahun pertama je..so bila nak extend, harga akan kembali ke harga asal..dan biasanya kalau dah guna extension .my atau .com.my ni mesti nak pakai untuk tempoh lama..takkan nak pakai setahun je..
 

rexoxo

freshman
Joined
Nov 1, 2009
Messages
472
Likes
0
Points
0
Offline
#5
ada banyak prosedur ke nak dapatkan .my ni?

boleh tahu apa prosedurnya?

kalau individu boleh ke dapatkan .my? ke kena ada syarikat je baru boleh?
 
Joined
May 21, 2007
Messages
2,519
Likes
7
Points
38
Offline
#6
Last edited:
Joined
Mar 29, 2009
Messages
216
Likes
1
Points
18
Offline
#7
saya ada beli 1 domain .my tapi saya dah beli dah nak masuk 3 tahun dah pun, mula2 dulu rm 100 je..thn lepas ada promosi dptla rm 50..
tapi untuk tahun depan 2011, saya kena bayar rm80..

kalau saudara nak beli domain .my yg murah, saudara kenala tunggu prmosi sempena merdeka. Confirm harga murah.

Syarat nak beli domain.my kena refer kat web dia hehe..
 
Joined
Feb 13, 2006
Messages
2,660
Likes
5
Points
38
Offline
#8
ya tunggu waktu promosi.
biasanya kalau hari perayaan besar akan ada promosi..

saya sekarang ni ada dalam 5 domain .my
kalau time promosi tu mmg masa terbaik utk beli ataupun renew..

tapi kalau main tunggu2 ni ada risikonya..besar kemungkinan domain kita akan dibeli oleh orang lain dulu,,
kalau nak search domain .my saya cadangkan semak dilaman web rasmi Mynic, sebab saya pernah survey domain .my kat laman reseller, tapi saya tak beli dulu, tunggu promo, selang beberapa hari lepas tu saya tengok domain tu dah ada orang lain beli..jadi melepas la..kekadang orang dalam atau mereka yang mahir ni boleh spy domain2 yang kita cari dalam laman reseller..sebab tu saya sarankan kita buat survey domain hanya di laman mynic, walaupun leceh sikit nak kene masukkan capcha setiap kali search,,
 
Joined
Apr 6, 2012
Messages
10
Likes
0
Points
0
Offline
#10
senang je..
pihak kami ade domain .my berharga rm99 siap pakej dgn 50gb data storage dan lain2..dalam 1 harga rm99 sahaja.tiada caj tersembunyi.

disebabkan sy tidak boleh post url sy harap encik faham ye url yg sy cube nak bg ni

wwwdotmybossdotmy/shasya
 
Joined
Feb 3, 2018
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
35
Offline
#11
saya ada nak jual domain .my (dari exabytes) discount 50%...kalau ada yg berminat, leh msg saya...tq
 
Top