Definisi perniagaan Internet

Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,837
Likes
6
Points
38
Offline
#23
Phuphang? Tak pernah nampak pun nick dia kat sini...
Ada dlm ni.. diam² dia, menceduk ilmu. Bukannya bersahaja. Betul tak Phu Pang? :) Dan ada post dia wat.

Satu lagi abg_x . takda sapa dlm ni nak berahsia tentang perniagaan mereka. Saya menerangkan konsep teringkas agar yg dpt sama menceduk apa yg ada. We learn from nothing to get something.
 
Joined
Dec 7, 2009
Messages
581
Likes
1
Points
0
Offline
#24
salam..
perniagaan internet??
Bagi azharKL,
Definisi Perniagaan internet adalah sebuah perniagaan yang melibatkan pertukaran sesuatu barang atau perkhidmatan antara penjual dan pembeli dengan menggunakan sistem internet sebagai alat perniagaan dan wang sebagai pertukaran utama dalam urusan.

perniagaan melalui internet lebih menguntungkan kerana seperti semua sedia maklum, pelanggan kita meliputi dunia dan bukan sesebuah negara sahaja.

-azharbusiness dot com :)
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#25
salam..
perniagaan internet??
Bagi azharKL,
Definisi Perniagaan internet adalah sebuah perniagaan yang melibatkan pertukaran sesuatu barang atau perkhidmatan antara penjual dan pembeli dengan menggunakan sistem internet sebagai alat perniagaan dan wang sebagai pertukaran utama dalam urusan.

perniagaan melalui internet lebih menguntungkan kerana seperti semua sedia maklum, pelanggan kita meliputi dunia dan bukan sesebuah negara sahaja.

-azharbusiness dot com :)
Maknanya tak ramailah yang buat perniagaan Internet.

Kebanyakannya lebih kepada sekadar menjana wang di Internet, bukannya melakukan perniagaan di Internet...

tetapi mereka mengaku menjalankan perniagaan di Internet :D
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
13
Likes
0
Points
0
Offline
#26
Perniagaan mesti ada urusan jual beli.... internet hanya medium untuk proses jual beli tersebut je.. Itu baru perniagaan internet. Kalo takde urusan jual beli tapi dapat duit melalui komisyen dan lain2, aku rasa itu bukan perniagaan internet.. tu lebih kepada menjana pendapatan daripada internet. so harap sume clear.
 
Joined
Oct 27, 2008
Messages
519
Likes
0
Points
18
Offline
#27
Hm...saya buat bisnes kat internet tak pakai laman web pun,siap untung RM100 sehari,eBay pun bukan,camne lak yang tu yek?Huhu...
Kalau mcm tu, mungkin juga kategori yg sesuai utk Tuan Amirul ialah "Make Money Online" bukan Membina Perniagaan Internet?

Sekadar pendapat dari sy seorang IM yg masih newb. huh
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#28
bagaimana dengan uptrend yang selalu mewarwarkan mereka menjalankan e-dagang ?
 
Joined
Dec 7, 2009
Messages
581
Likes
1
Points
0
Offline
#29
bagaimana dengan uptrend yang selalu mewarwarkan mereka menjalankan e-dagang ?
uptrend guna website sendiri untuk monitor bisnes mereka, tp website tu untuk lihat berapa ramai downline mereka sahaja, bukan macam blog. apa yg kwn2 cerita lorh..
 
Joined
Mar 22, 2016
Messages
5
Likes
0
Points
1
Age
32
Offline
#30
untuk sukses dalam perniagaan, tentu strategi utama yang harus dipikirkan adalah cara untuk memasarkanya....
 
Joined
Apr 27, 2016
Messages
3
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#31
Untuk perniagaan, saya mencoba untuk di forex trading online dan mencoba untuk belajar forex trading. Kemudahan kemudahan di forex trading online juga bisa didapatkan dengan memanfaatkan promo promo dari broker. nda bisa berkesempatan untuk mendapatkan bonus non-deposito untuk memulai trading forex online, misalnya di No deposit bonus daari broker Freshforex
 
Top