Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

Joined
Aug 7, 2010
Messages
282
Points
0
cayalah dah dapat kad. kad debit mmg la xde duit. kena isi duit baru ada duit. nama pun debit kad. bukan kredit kad. transfer dari bank lain ke bank lain secara online pulak tu, aku rasa xleh kot. kena la pakai mesin deposit. kalau x tau tanya orang, belajar. jumpa orang bank tu tanya camana nak guna, bukan jadikan alasan sebagai x nak terus ke depan. kalau banyak sangat alsan lantakla. diri kau bukan diri kitorang.

wah jujur betul ayat akhir. eh kite mmg nk tnya tp ms tu bank bz betol org ramai mcm xsmpt nk tnya la.ok sy tau itu cuma alasan nnt lain kali kite g kt tarik org yg keje situ suh ajar bia puas hati..huhu.
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
tu la mslhnya..tp aku ade bace kat thread mane tah..tak ingat lak..
die kate leh je nk transfer..
sbb pp xleh access maklumat bank kite..
btol ke?

Erm paypal ni saja nak takutkan kita ke surcharge kalau payment tu di tendang sbb maklumat pembayaran tak sama. Actually rasanya yg paling penting nama belakang tu lah tak boleh diubah dah..Bro nama ko tu totally berbeza termasuk nama blkg ke?

Detail address yg sama maksudnya alamat ko pakai untuk debit card ko sama dengan alamat akaun paypal ko yang nama sebenar ke? Akaun nama sebenar ko selamat lagi ke? Sbb bab alamat sama ni memang eBay dan paypal alert gile2..Ikutkan satu alamat umah tu satu akaun jerk boleh daftar.

erm, actually depends pada policy bank sbnrnya. yg den pernah try withdraw ke acc public bank mmg lepas even nama ngan alamat tak sama pun cuma poskod, state ngan surname jek sama, tapi acc Maybank tak lepas walaupun nama lari satu huruf jek. tak tau la siffew2 lain camner...
 
Last edited:

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
Ahax, xder siffeww mana pun. Siput sedut jek. Den xlayak join team sifu2 yg dah gi china & dah borong macam2 direct dari china. Apa2 pun tu pengalaman den masa try withdraw dulu, mungkin kalau siffeeww2 lain leh tambah kalau ada yg dah try ;)
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,074
Points
38
Age
38
Hohoh.. Isu hebat....

Nie apa yang aku dapat dari SIFU AWE...

" Aku pernah keluaqkan duit dari PP fake 5-6 akuan... Teknik dier.. Aku gunakan VCC untuk semuak 5-6 akuan di atas..

Aku withdraw semua akuan fake di atas, dengan Public Bank D2D kad. Alhamdllh semua berjaya..."

Jadi kaedahnya... Waktu nak withdraw... Masukkan akuan Bank Number 9 digit D2D PB tueh..."

Nie apa yang aku dapat dari SIFU AWE... Jadi, perkongsian ini aku rasa elok di kongiskan dari diperam.. Cuma takut ada lak org baca wat eBook lakkan..

Terpulang.. Tapi aku belum try pasai aku takdak kad D2D PB kad.. Just Visa kad Kuning ja..

So sesiapa yg dah try leh ler share selepas nieh nah...

Aku harap perkongsian SIFU AWE pada aku nieh.. Memberi manfaat pada semua... Wassalam...

p/s: Aku harap ILMU sifu awe nie di halalkan untuk aku share ngan semua kat WC... Harap ia memberi manfaat kepada semua.. :)

Selamat Hari Laya semua!!! maaf Zahir & Batin...
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
Masukkan akuan Bank Number 9 digit D2D PB yg mana satu?
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
wah jujur betul ayat akhir. eh kite mmg nk tnya tp ms tu bank bz betol org ramai mcm xsmpt nk tnya la.ok sy tau itu cuma alasan nnt lain kali kite g kt tarik org yg keje situ suh ajar bia puas hati..huhu.

meh sini "kite" ajar. masa register akaun dulu bule je bagi cek - so bile akaun aktif dapat kad, dlm tu dah ade duit
selain tu, bila dah dpt kad, nak load duit, masuk duit kat mesin deposit, make sure tak masukkan kad debit tu dlm slot kad, terus tekan credit/debit kad payment. key in nombor debit kad tuh
pastu masuk duit.

kalo tak bule gak, kite bule je nak bagi pc free, ckp je kat bank mane? kite datang. hahahhaa

"kite"kaya pon bole join gak :p
 
Last edited:

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
Hohoh.. Isu hebat....

Nie apa yang aku dapat dari SIFU AWE...

" Aku pernah keluaqkan duit dari PP fake 5-6 akuan... Teknik dier.. Aku gunakan VCC untuk semuak 5-6 akuan di atas..

Aku withdraw semua akuan fake di atas, dengan Public Bank D2D kad. Alhamdllh semua berjaya..."

Jadi kaedahnya... Waktu nak withdraw... Masukkan akuan Bank Number 9 digit D2D PB tueh..."

Nie apa yang aku dapat dari SIFU AWE... Jadi, perkongsian ini aku rasa elok di kongiskan dari diperam.. Cuma takut ada lak org baca wat eBook lakkan..

Terpulang.. Tapi aku belum try pasai aku takdak kad D2D PB kad.. Just Visa kad Kuning ja..

So sesiapa yg dah try leh ler share selepas nieh nah...

Aku harap perkongsian SIFU AWE pada aku nieh.. Memberi manfaat pada semua... Wassalam...

p/s: Aku harap ILMU sifu awe nie di halalkan untuk aku share ngan semua kat WC... Harap ia memberi manfaat kepada semua.. :)

Selamat Hari Laya semua!!! maaf Zahir & Batin...


Oh, masukkan akaun number savings public bank tu kan? utk sume akaun paypal pakai akaun bank yg same? hebat btul sifu awe! saya musti pilih!

Ni teknik yg aku gunakan
1. guna vcc utk verify mcm awe or debit kad pon bule
2. withdraw guna svgs/cur account. buat account bank byk2. setiap satu paypal, satu svgs/cur acct.
- contoh, maybank bule bukak svgs islamic and conventional - dah dpt 2 akaun, bukak current - dpt 1 akaun
- rhb bule bukak unlimited number of svgs account, tp better kalo lain2 branch dan lain2 akaun type
- pbank - leceh skit, siap nak tengok bil - hanya bule bukak akaun yg dekat2 ngan rumah

kalo ade pegawai bank sila betulkan kalo silap

withdraw ke bank svg/current account dah tak mcm dulu. dulu tgk detail btul2 salah nama tak lepas.
tp skrg, nama ape pon lepas. maybank ke ape2 bank.. tade hal. sbb tu pakai vcc bule withdraw ke svgs.

kelebihan nya... bule withdraw sehari lebih dari USD 500, 2-3 days dah masyukkk!

sekian terima kasih
 
Last edited:

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Oh, masukkan akaun number savings public bank tu kan? utk sume akaun paypal pakai akaun bank yg same? hebat btul sifu awe! saya musti pilih!

Ni teknik yg aku gunakan
1. guna vcc utk verify mcm awe or debit kad pon bule
2. withdraw guna svgs/cur account. buat account bank byk2. setiap satu paypal, satu svgs/cur acct.
- contoh, maybank bule bukak svgs islamic and conventional - dah dpt 2 akaun, bukak current - dpt 1 akaun
- rhb bule bukak unlimited number of svgs account, tp better kalo lain2 branch dan lain2 akaun type
- pbank - leceh skit, siap nak tengok bil - hanya bule bukak akaun yg dekat2 ngan rumah

kalo ade pegawai bank sila betulkan kalo silap

withdraw ke bank svg/current account dah tak mcm dulu. dulu tgk detail btul2 salah nama tak lepas.
tp skrg, nama ape pon lepas. maybank ke ape2 bank.. tade hal. sbb tu pakai vcc bule withdraw ke svgs.

kelebihan nya... bule withdraw sehari lebih dari USD 500, 2-3 days dah masyukkk!

sekian terima kasih

So, msa add no akaun tu.. paypal akan mntk kita letak nama kn.. so, nk ubah ke x nama tu? 1lg, detail smua xsme mmg xde mslh la ye?
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
takpayah ubah. biarkan aje. xde mslh

maknanya paypal nama "ahmad"
akaun bank nama "kassim"

x berapa paham sgt?

atau lebih tepat nama berlainan dkt akaun paypal fake pun masih boleh withdraw ke akaun bank sendiri?
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
maknanya paypal nama "ahmad"
akaun bank nama "kassim"

x berapa paham sgt?

atau lebih tepat nama berlainan dkt akaun paypal fake pun masih boleh withdraw ke akaun bank sendiri?

yer tepat sekali :)
cube la. tak cube tak tau. he he
kalo tak kompiden, withdraw je amount skit dulu.

sempat lagi withdraw duit raye dlm semua akaun2 sifu worldezam. 2-3 hari dah clear.

okla sume. sekian saje perkongsian ilmu di bulan pose. aku nak balik kampung.

slamat hari raye maaf zahir dan batin.
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
yer tepat sekali :)
cube la. tak cube tak tau. he he
kalo tak kompiden, withdraw je amount skit dulu.

sempat lagi withdraw duit raye dlm semua akaun2 sifu worldezam. 2-3 hari dah clear.

okla sume. sekian saje perkongsian ilmu di bulan pose. aku nak balik kampung.

slamat hari raye maaf zahir dan batin.

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaah... perkongsian yg amat2 diperlukan saat ini.. Aku nyer paypal yg guna vcc da nak kena stop dulu aktiviti sbb aku risau yg amat lepas aku call paypal pg td utk remove aku nyer limit. Mana aku x risau bila dia le tanya aku cc tu aku beli dari org atau dapat dari bank? xkan aku nak kata dari ntrpy sbb dah terang2 doc yg aku bg tu cc statement dr PB.. Adooooooi.. lepas 1 minit letak tepon dia pun kasi email bgtau acc kena tutup dan cuti 180 hari.. hahaha..

Serta merta aku ajak bini aku g bank wat debit card dan raya nanti aku nak seret memana sedara yg x wat ebay g bank, pastu suh diorg wat DC utk aku. Pastu pakai nama diorg tuk wat acc baru.. huhuhu.. Lagi selamat..

Minggu ni adalah minggu aku kena hentam ngan paypal jer. All sbb vcc... :( Jadi aku holdkan dl aktiviti acc2 lain supaya x terima nasib yg sama. Da link DC nanti br rempit balik.. hehehe...
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaah... perkongsian yg amat2 diperlukan saat ini.. Aku nyer paypal yg guna vcc da nak kena stop dulu aktiviti sbb aku risau yg amat lepas aku call paypal pg td utk remove aku nyer limit. Mana aku x risau bila dia le tanya aku cc tu aku beli dari org atau dapat dari bank? xkan aku nak kata dari ntrpy sbb dah terang2 doc yg aku bg tu cc statement dr PB.. Adooooooi.. lepas 1 minit letak tepon dia pun kasi email bgtau acc kena tutup dan cuti 180 hari.. hahaha..

Serta merta aku ajak bini aku g bank wat debit card dan raya nanti aku nak seret memana sedara yg x wat ebay g bank, pastu suh diorg wat DC utk aku. Pastu pakai nama diorg tuk wat acc baru.. huhuhu.. Lagi selamat..

Minggu ni adalah minggu aku kena hentam ngan paypal jer. All sbb vcc... :( Jadi aku holdkan dl aktiviti acc2 lain supaya x terima nasib yg sama. Da link DC nanti br rempit balik.. hehehe...

isu ko cm besar je..
pelik gak sume acc kene hold..
bleh cite cmne ko dpt sume2 email dr paypal?
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
isu ko cm besar je..
pelik gak sume acc kene hold..
bleh cite cmne ko dpt sume2 email dr paypal?

bukan paypal yg hold.. aku yg holdkan.. :D Aku nyer acc dah 3 kena minggu ni. sumer yg just guna utk beli brg. Tp dia mtk aku sendkan proof cc statement je. benda lain dia x nak. pastu bila da bg dia tutup acc aku terus. hahaha.. Jd acc2 lain yg aku hold tu aku akan guna lepas dah link DC nanti.. Selamat.. :)
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,074
Points
38
Age
38
Oh, masukkan akaun number savings public bank tu kan? utk sume akaun paypal pakai akaun bank yg same? hebat btul sifu awe! saya musti pilih!

Ni teknik yg aku gunakan
1. guna vcc utk verify mcm awe or debit kad pon bule
2. withdraw guna svgs/cur account. buat account bank byk2. setiap satu paypal, satu svgs/cur acct.
- contoh, maybank bule bukak svgs islamic and conventional - dah dpt 2 akaun, bukak current - dpt 1 akaun
- rhb bule bukak unlimited number of svgs account, tp better kalo lain2 branch dan lain2 akaun type
- pbank - leceh skit, siap nak tengok bil - hanya bule bukak akaun yg dekat2 ngan rumah

kalo ade pegawai bank sila betulkan kalo silap

withdraw ke bank svg/current account dah tak mcm dulu. dulu tgk detail btul2 salah nama tak lepas.
tp skrg, nama ape pon lepas. maybank ke ape2 bank.. tade hal. sbb tu pakai vcc bule withdraw ke svgs.

kelebihan nya... bule withdraw sehari lebih dari USD 500, 2-3 days dah masyukkk!

sekian terima kasih

Powerlah Sifu Waje!!! Saya mesti PILIH!!! Cepat sikit masuk duit La nie bank dah tak straigt macam dolu erk.. Mmaybank nie selalu Payah.. Heuheuheue
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
dc bank mana yg bg statement hardcopy ek? and bank mana yg kite leh g amik sendiri statement kat bank(kalo ada) sbb sng sket le letak address lain2.. paham ke soalan aku ni? hehehe.. :D

Aku da sayang kat DC skrg ni. Paypal langsung x kacau. Just payment hold tu biasa lar.. Siap aku try kuarkan sumer duit dlm acc tu pun dia x kisah. kalo masa pakai vcc sblm ni, kalo aku kuarkan sampai tinggal $2 dalam acc da lama dia limit dan suh bg cc statement. Acc2 aku yg da link ngan dc sumer sihat. Aku saja jer wat eksperiment ngan acc aku tu. saja wat benda2 yg bole cetus alert kat paypal. hehe.. test dc nyer power.. :D
 
Last edited:

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
dc bank mana yg bg statement hardcopy ek? and bank mana yg kite leh g amik sendiri statement kat bank(kalo ada) sbb sng sket le letak address lain2.. paham ke soalan aku ni? hehehe.. :D

Aku da sayang kat DC skrg ni. Paypal langsung x kacau. Just payment hold tu biasa lar.. Siap aku try kuarkan sumer duit dlm acc tu pun dia x kisah. kalo masa pakai vcc sblm ni, kalo aku kuarkan sampai tinggal $2 dalam acc da lama dia limit dan suh bg cc statement. Acc2 aku yg da link ngan dc sumer sihat. Aku saja jer wat eksperiment ngan acc aku tu. saja wat benda2 yg bole cetus alert kat paypal. hehe.. test dc nyer power.. :D

syukur la..klu x duit tu transfer g paypal aku je..hehe
rugi klu dok bg kat paypal je..
 
Top