Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
nama akaun bank mesti sama denga nama akaun fake.

Tpi sifu, sya ade 1 acc pp dh 7bulan dh.. nama mmg xsme ngn nama kt pp.. cuma detail address je same.. sya dh withdraw 3kali dh.. alhmdllh lepas smua..
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
nama akaun bank mesti sama denga nama akaun fake.

tu la mslhnya..tp aku ade bace kat thread mane tah..tak ingat lak..
die kate leh je nk transfer..
sbb pp xleh access maklumat bank kite..
btol ke?
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
1st aku bukan sifu. kalau sifu rempit memang sifu. kalau tuan mod dah guru. kalau incik john, incik awe and the gang di kira guru punya guru. hahaha... BTW, aku x penah buat. tapi menurut sumber2 yang dipercayai setakat ni xde masalah. yang penting kau cubalah. cuba sikit2 dlu kalau takut.

aku mmg nk try..tp lum ade duit lg dlm PP aku..
duit dlm pp real sume aku dah withdraw dlu..
skrg ni tgh peram acc ebay baru..
silap aritu tak wat acc byk2..haha
skrg ni aku standby 2acc je dlu..
dah separuh msk aku nk memancing bilik kat ebay..
huhuhu
klu tgu acc real reinstate blk mau lmbt..
 

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
tu la mslhnya..tp aku ade bace kat thread mane tah..tak ingat lak..
die kate leh je nk transfer..
sbb pp xleh access maklumat bank kite..
btol ke?

Kalau nak tau boleh ke tak try le.. pastu update kat sini,
Try at your own risk.. :)
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
Kalau nak tau boleh ke tak try le.. pastu update kat sini,
Try at your own risk.. :)

huhu..kene cube jugak jawabnya..bulan 11 aku try..papehal aku inform sini..hehe
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
huhu..kene cube jugak jawabnya..bulan 11 aku try..papehal aku inform sini..hehe

fuhh..bulan 11 baru try...tahun bila tu sifu.....:D
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
utk MOL paypal card sape dh cube?
masa nk isi form tu mcm arrr...mmg nak kena letak email akaun real ke?
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
Tpi sifu, sya ade 1 acc pp dh 7bulan dh.. nama mmg xsme ngn nama kt pp.. cuma detail address je same.. sya dh withdraw 3kali dh.. alhmdllh lepas smua..

Erm paypal ni saja nak takutkan kita ke surcharge kalau payment tu di tendang sbb maklumat pembayaran tak sama. Actually rasanya yg paling penting nama belakang tu lah tak boleh diubah dah..Bro nama ko tu totally berbeza termasuk nama blkg ke?

Detail address yg sama maksudnya alamat ko pakai untuk debit card ko sama dengan alamat akaun paypal ko yang nama sebenar ke? Akaun nama sebenar ko selamat lagi ke? Sbb bab alamat sama ni memang eBay dan paypal alert gile2..Ikutkan satu alamat umah tu satu akaun jerk boleh daftar.
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Erm paypal ni saja nak takutkan kita ke surcharge kalau payment tu di tendang sbb maklumat pembayaran tak sama. Actually rasanya yg paling penting nama belakang tu lah tak boleh diubah dah..Bro nama ko tu totally berbeza termasuk nama blkg ke?

Detail address yg sama maksudnya alamat ko pakai untuk debit card ko sama dengan alamat akaun paypal ko yang nama sebenar ke? Akaun nama sebenar ko selamat lagi ke? Sbb bab alamat sama ni memang eBay dan paypal alert gile2..Ikutkan satu alamat umah tu satu akaun jerk boleh daftar.

mmg xsame lgsg.. almt je 100% same.. akaun ni aku dh gna wt mcm2 dh.. shopping kt dhgate, aliexpress etc. tranfer ke bank pun dh 3kali. nk kte nasib pun dh byk kali tu.. erm xtau la psni plk :)
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
mmg xsame lgsg.. almt je 100% same.. akaun ni aku dh gna wt mcm2 dh.. shopping kt dhgate, aliexpress etc. tranfer ke bank pun dh 3kali. nk kte nasib pun dh byk kali tu.. erm xtau la psni plk :)

bahaya gak cmtu...kantoi satu comfirm satu lg pn kantoi..
 
Joined
Aug 7, 2010
Messages
282
Points
0
salam. kite br dpt debit kad pb tapi takde nilai lagila. dan tak pernah guna mesin deposit aritu nak wat xleh. boleh ke eh transfer dr bank lain ke akaun debit kad tu tru on9. ke cmne eh. hish smgt sgt ni tp klo asek ada je probs jd frustrated pulak.
 

aCAp1991

freshman
Joined
Aug 29, 2010
Messages
8
Points
0
sy tlh hdir benkel im..dia cdangkn gne day 2day.. ap istimewanya????
 

hailmir

freshman
Joined
Aug 30, 2010
Messages
114
Points
0
Erm paypal ni saja nak takutkan kita ke surcharge kalau payment tu di tendang sbb maklumat pembayaran tak sama. Actually rasanya yg paling penting nama belakang tu lah tak boleh diubah dah..Bro nama ko tu totally berbeza termasuk nama blkg ke?

Detail address yg sama maksudnya alamat ko pakai untuk debit card ko sama dengan alamat akaun paypal ko yang nama sebenar ke? Akaun nama sebenar ko selamat lagi ke? Sbb bab alamat sama ni memang eBay dan paypal alert gile2..Ikutkan satu alamat umah tu satu akaun jerk boleh daftar.

alamak!!! bahaya aku nie,alamat dalam paypal tak sama dgn alamat dlm ebay....
kena edit balik nie....
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
salam. kite br dpt debit kad pb tapi takde nilai lagila. dan tak pernah guna mesin deposit aritu nak wat xleh. boleh ke eh transfer dr bank lain ke akaun debit kad tu tru on9. ke cmne eh. hish smgt sgt ni tp klo asek ada je probs jd frustrated pulak.
cayalah dah dapat kad. kad debit mmg la xde duit. kena isi duit baru ada duit. nama pun debit kad. bukan kredit kad. transfer dari bank lain ke bank lain secara online pulak tu, aku rasa xleh kot. kena la pakai mesin deposit. kalau x tau tanya orang, belajar. jumpa orang bank tu tanya camana nak guna, bukan jadikan alasan sebagai x nak terus ke depan. kalau banyak sangat alsan lantakla. diri kau bukan diri kitorang.

sy tlh hdir benkel im..dia cdangkn gne day 2day.. ap istimewanya????
aku x past apa istimewanya kad tu tapi kad day2day adalah kad atm yang ada logo visa. mean kalau dalam akaun kau ada duit, kau boleh swap jer bila2 masa. kalau kad debit yang biasa, dia bukan kad atm so kau kena masukkan duit dalam kad tu. mayb dia cadangkan day2day sbb senang kot kau x payah susah2 masukkan duit...
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
sy tlh hdir benkel im..dia cdangkn gne day 2day.. ap istimewanya????

x silap aku day2day nie ade rebet klu kerap lakukan pembelian...:D
seingat aku la....
 
Top