Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
Ada sebarang masalah tak bro??? aku ada dgr kalau nama dan alamat sama nnti kene banned habis semua akaun lain pun kene... tapi tak pasti la.. Minta otai2 tolong komen skit... den tak larat nak guna vcc, asyik kene limit je paypal.. :D

byk2 tu tak pasti. I ade 2 akaun paypal dgn name dan alamat same, kad lain.
 

Lyke

freshman
Joined
Sep 14, 2010
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
Ada sebarang masalah tak bro??? aku ada dgr kalau nama dan alamat sama nnti kene banned habis semua akaun lain pun kene... tapi tak pasti la.. Minta otai2 tolong komen skit... den tak larat nak guna vcc, asyik kene limit je paypal.. :D
Dah guna 2-4 tahun takde masalah, dua2 akaun pun guna utk jual brg kat ebay. masih aktif lagi. Tp jarak bukak akaun 2 tahun. klu tetiba bukak byk2 tu, kemungkinan besar akan ban lah
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
Thanks bro for info..
Dah guna 2-4 tahun takde masalah, dua2 akaun pun guna utk jual brg kat ebay. masih aktif lagi. Tp jarak bukak akaun 2 tahun. klu tetiba bukak byk2 tu, kemungkinan besar akan ban lah
 

zulhan

freshman
Joined
Jul 2, 2012
Messages
6
Likes
0
Points
0
Offline
slm perkenalan..sy bdk bru blajar..ade mslh ckit ms isi btir prbdi utk dptkn kad debit tunebig..bhgian Mailing Address for BIG card 2, ayt nie slalu kluar bla sy tkn next 'Mailing address must be alphanumeric'.sy x fhmlh..sy hrp ade spe2 yg blh bntu..tq
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
slm perkenalan..sy bdk bru blajar..ade mslh ckit ms isi btir prbdi utk dptkn kad debit tunebig..bhgian Mailing Address for BIG card 2, ayt nie slalu kluar bla sy tkn next 'Mailing address must be alphanumeric'.sy x fhmlh..sy hrp ade spe2 yg blh bntu..tq
alphanumeric = huruf + angka
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
kad baru..duit dlm 2 lbh krg rm250..
dalam 2-3 minggu ni ramai jgk bermasalah nak add kad ke PayPal. kemungkinan PayPal tgh upgrade system. tp ada jg yg cuba try test lain2 kad, cth: PB visa electron atau day2day ok plak..emmm..
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
Ada sebarang masalah tak bro??? aku ada dgr kalau nama dan alamat sama nnti kene banned habis semua akaun lain pun kene... tapi tak pasti la.. Minta otai2 tolong komen skit... den tak larat nak guna vcc, asyik kene limit je paypal.. :D
tak digalakkan buat yg sama sbb eBay dan PayPal ni verify ikut address kita. sbb tu bila ada problem, dorang minta proof address mcm utiliti bill, lesen dan sebaginya.

tak susah kan buat alamat lain dr lain..?? jgn cari masalah..

tp yg PASTI, no kad mesti sama..huhuhuhu..
 
Joined
Apr 5, 2012
Messages
19
Likes
0
Points
0
Offline
Baru lepas verifykn akaun P.P guna debit kad RHB CASH-CONNECT..
x smpai 1 hari , dh dpt 4 kod digit P.P tu.. :D
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
salam...tumpang lalu dan bertanya...
ada sesiapa blh tunjuk ajar mcm mane nak guna CIMB debit visa card untuk verifed akaun ebay?
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
dah tepon maybank customer servis, dia kata xde masalah, blh guna, tp bila trynak verified akaun ebay, ebay bgtahu, no debit card not valid...
 
Top