Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

Joined
Jan 19, 2010
Messages
321
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Salam..

Mungkin senarai di bawah boleh dijadikan panduan. Saya akan update lagi.


1. Public Bank Visa Debit Card
1) PB day2day
2) PB kuning
3) PB esso
4) PB ING
5) PB UTAR
6) PB TAR
7) PB MU
2. Tesco RHB Bank Visa Debit Card
3. Tune Money Visa Prepaid Card
4. Entropay Mastercard Plastic Card
5. Maybankard (cherry) Visa Debit Card
6. Eoncap Eon Bank Mastercard Debit Card
7. PayPal-MOL VISA
8. CIMB Mastercard Debit Card
9. mastercard debit RHB
10. al-radji debit card
 
Last edited:
Joined
Jan 19, 2010
Messages
321
Likes
0
Points
16
Offline
#5
tq sifu2 smua... mai2 rmai pakat vote:)
Tunemoney cmne lak? cmne plk ngn fee?? Sya igt nk apply tunemoney ni..
 
Joined
Jun 8, 2008
Messages
833
Likes
0
Points
16
Offline
#11
Sifu, cmne dr sudut fee dan kmdhn withdraw berbanding kad2 lain plk??
Senang sebab boleh withdraw kat CIMB, withdraw paypal ke kad macam biasa la caj RM25.
Fee boleh rujuk sendiri & bandingkan dgn kad2 lain..
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
#12
Sifu, cmne dr sudut fee dan kmdhn withdraw berbanding kad2 lain plk??
Dari segi fee bergantung kepada bank mana ko apply card tu..
ade la charges yg tertentu utk dpt card tu..leh rujuk website yg berkenaan..
untuk withdrawal pn sama..

tp klu withdraw dari paypal ke card fee dia sama je kot tak kira ko pakai card ape..
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
#14
boleh kot. tadi aku g ikea. dia offer debit kad. aku apply 1. nak test kat paypal nant. caj rm25 sama mcm public bank. kelamahannya dia x boleh withdraw. swap jer la boleh....
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
656
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
#15
boleh kot. tadi aku g ikea. dia offer debit kad. aku apply 1. nak test kat paypal nant. caj rm25 sama mcm public bank. kelamahannya dia x boleh withdraw. swap jer la boleh....
Sifu successor..den ado soklan nk tny ni..
klu acc ebay aku fake dan paypal pn fake..
time nk withdraw aku transfer kat acc bank real agak2 ade masalah tak?
 
Joined
Dec 16, 2006
Messages
890
Likes
1
Points
18
Offline
#16
Kad MOL-Paypal? Eon bank. Tak pernah dengar? Cuba cari. Baru semalam member pi 7-Eleven untuk dapatkan
kad tu. RM15.
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
#17
Sifu successor..den ado soklan nk tny ni..
klu acc ebay aku fake dan paypal pn fake..
time nk withdraw aku transfer kat acc bank real agak2 ade masalah tak?
1st aku bukan sifu. kalau sifu rempit memang sifu. kalau tuan mod dah guru. kalau incik john, incik awe and the gang di kira guru punya guru. hahaha... BTW, aku x penah buat. tapi menurut sumber2 yang dipercayai setakat ni xde masalah. yang penting kau cubalah. cuba sikit2 dlu kalau takut.
 
Joined
Jun 8, 2008
Messages
833
Likes
0
Points
16
Offline
#18
Sifu successor..den ado soklan nk tny ni..
klu acc ebay aku fake dan paypal pn fake..
time nk withdraw aku transfer kat acc bank real agak2 ade masalah tak?
nama akaun bank mesti sama denga nama akaun fake.
 
Top