Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Salam..

Mungkin senarai di bawah boleh dijadikan panduan. Saya akan update lagi.


1. Public Bank Visa Debit Card
1) PB day2day
2) PB kuning
3) PB esso
4) PB ING
5) PB UTAR
6) PB TAR
7) PB MU
2. Tesco RHB Bank Visa Debit Card
3. Tune Money Visa Prepaid Card
4. Entropay Mastercard Plastic Card
5. Maybankard (cherry) Visa Debit Card
6. Eoncap Eon Bank Mastercard Debit Card
7. PayPal-MOL VISA
8. CIMB Mastercard Debit Card
9. mastercard debit RHB
10. al-radji debit card
 
Last edited:

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Day2Day.. sng nk kasi statement
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
public-bank-day2day-visa-debit.jpg

maybank-visa-debit-card.gif

red_tune_card.jpg
 
Last edited by a moderator:

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
tq sifu2 smua... mai2 rmai pakat vote:)
Tunemoney cmne lak? cmne plk ngn fee?? Sya igt nk apply tunemoney ni..
 

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
Sifu, cmne dr sudut fee dan kmdhn withdraw berbanding kad2 lain plk??

Senang sebab boleh withdraw kat CIMB, withdraw paypal ke kad macam biasa la caj RM25.
Fee boleh rujuk sendiri & bandingkan dgn kad2 lain..
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
Sifu, cmne dr sudut fee dan kmdhn withdraw berbanding kad2 lain plk??

Dari segi fee bergantung kepada bank mana ko apply card tu..
ade la charges yg tertentu utk dpt card tu..leh rujuk website yg berkenaan..
untuk withdrawal pn sama..

tp klu withdraw dari paypal ke card fee dia sama je kot tak kira ko pakai card ape..
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
boleh kot. tadi aku g ikea. dia offer debit kad. aku apply 1. nak test kat paypal nant. caj rm25 sama mcm public bank. kelamahannya dia x boleh withdraw. swap jer la boleh....

Sifu successor..den ado soklan nk tny ni..
klu acc ebay aku fake dan paypal pn fake..
time nk withdraw aku transfer kat acc bank real agak2 ade masalah tak?
 

Luqman-S

freshman
Joined
Dec 16, 2006
Messages
906
Points
18
Kad MOL-Paypal? Eon bank. Tak pernah dengar? Cuba cari. Baru semalam member pi 7-Eleven untuk dapatkan
kad tu. RM15.
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
Sifu successor..den ado soklan nk tny ni..
klu acc ebay aku fake dan paypal pn fake..
time nk withdraw aku transfer kat acc bank real agak2 ade masalah tak?

1st aku bukan sifu. kalau sifu rempit memang sifu. kalau tuan mod dah guru. kalau incik john, incik awe and the gang di kira guru punya guru. hahaha... BTW, aku x penah buat. tapi menurut sumber2 yang dipercayai setakat ni xde masalah. yang penting kau cubalah. cuba sikit2 dlu kalau takut.
 

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
Sifu successor..den ado soklan nk tny ni..
klu acc ebay aku fake dan paypal pn fake..
time nk withdraw aku transfer kat acc bank real agak2 ade masalah tak?

nama akaun bank mesti sama denga nama akaun fake.
 
Top