Dato’ lee chong wei juara badminton terbuka korea 2012

Noraini

freshman
Joined
Dec 27, 2011
Messages
144
Points
0
DATO’ LEE CHONG WEI JUARA BADMINTON TERBUKA KOREA 2012 MENGALAHKAN MUSUH TRADISI LIN DAN.

TAHNIAH! kepada Datuk Lee Chong Wei yang telah berjaya mengalahkan lin dan dalam saingan final badminton terbuka korea 2012 di seoul hari ini. Lee Chong Wei bertemu juara dunia Lin Dan dari China di perlawanan akhir Terbuka Korea 2012 di Gimnasium Olimpik di Seoul.

Chong Wei mara setelah mengalahkan pemain bukan pilihan dari China, Du Pengyu 21-8, 21-13 dalam masa 37 minit di peringkat separuh akhir hari ini.

Lin Dan pula mengalahkan pemain Jepun, Sho Sasaki 21-16, 21-14 dalam masa 47 minit dalam satu lagi perlawanan separuh akhir.

Lee Chong Wei menewaskan Lin Dan 12-21, 21-18, 21-14 pada final kejohanan badminton dunia Terbuka Korea di Gimnasium Olimpik Seoul sebentar tadi.


Sumber : Ilustrasiku.com
 

sempoinyer

freshman
Joined
Jun 30, 2009
Messages
112
Points
0
terbaeeeek!
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Ingat tadi lee chong wei macam nak kalah jer...

Tapi dia bangkit dalam set ke-2 dan seterusnya menjuarai kejohanan teraebut.... :)
 

ykloo71

freshman
Joined
Nov 1, 2008
Messages
242
Points
16
Tahniah kpd L C W...
 

Noraini

freshman
Joined
Dec 27, 2011
Messages
144
Points
0
Tahniah Lee Chong Wei. Lee Chong Wei tak pnh kalahkan Lin Dan 2 kali berturut2. Ingat boleh buat kat Terbuka Malaysia pula, tp smlm Lin Dan lak Kalah pula. Lin Dan mmg penakut!
Strategi lin dan... takut kalah lg :)
 

hazim799

freshman
Joined
Oct 3, 2010
Messages
222
Points
0
dato lee chong wei mmg the bestlah...
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
ada sesiapa yg ikut piala axiata tu tak...nak tau jika LCW akan bermain kat semi final yg akan bermula pada jumaat ni...ada prediction pasukan yg mana akan membawa balik hadiah tunai USD 1 juta tu tak....???
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
ada sesiapa yg ikut piala axiata tu tak...nak tau jika LCW akan bermain kat semi final yg akan bermula pada jumaat ni...ada prediction pasukan yg mana akan membawa balik hadiah tunai USD 1 juta tu tak....???
kekeke jika LCW konfirm akan turun beraksi..for sure I bet utk harimau malaysia la...si LCW ni macam the star of the team ler..tanpa dia macam kurang motivasi ajer...
hadiah tunai tu dah meningkat sampai kat USD 1 juta utk pasukan yg memang Axiata cup ni??
 

tungkelly

freshman
Joined
Aug 22, 2011
Messages
61
Points
6
Tahniah.. Harapan rakyat Malaysia "GOLD" Olimpik... go go go Malaysia BOLEH.
mana blh bandingkan olimpik dgn piala axiata ni...si axiata kasi hadiah tunai USD 1 juta lol....olimpik kasi apa selain dari pangakt ajer...
 

kong1king

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
4
Points
1
eh kenapa LCW tak turun main kat axiata cup semlm lol...patut la kalah teruk!!!....axiata cup pun sudah susah nak menang..x payah nak harap kat olimpik lol...
 
Top