Dari KL ke Kuala Perlis

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#1
Dari Jemapoh ke Manchester! eh. hehe

erk saya nak tanya ni sapa biasa naik bas dari KL ke Kuala Perlis. Agak2 dalam brapa jam dan bas apa dan dari Hentian Putra ada?
 

idan

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
342
Likes
1
Points
0
Offline
#2
rasanya banyak bus yg turun di k.perlis.. another option, bus kangar.. and turun di persimpangan ke k.perlis. tapi perlu tunggu/panggil teksi plak ke k.perlis. Kalo dari KL ke k.perlis..normally 5 - 6 jam bergantung pada driver bus. Kalo perlu bantuan.. contact aku. Umah aku tak jauh dari k.perlis and a.star.
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#3
bukan dari KL ke Perlis 8jam ke?
aku dulu penah gk duduk berseri,perlis...

skang tingal dkt kulim,kedah...
 
Joined
Aug 3, 2010
Messages
271
Likes
0
Points
16
Offline
#4
8 jam.. Standard tu..
Wei pingu.. Taktau pun kau org perlis... Geng ar ni.. Aku duk arau... :D
 

idan

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
342
Likes
1
Points
0
Offline
#6
tengok driver gak pingu. and kalo malam hari.. shahab perdana --> KL 5 jam saja. siang hari mungkin lagi lewat.
@kevin. arau ka.. aku kerpan.. jalan putera.
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#7
tengok driver gak pingu. and kalo malam hari.. shahab perdana --> KL 5 jam saja. siang hari mungkin lagi lewat.
@kevin. arau ka.. aku kerpan.. jalan putera.
iye mmg tgk driver gk...
yg x boleh belah.. aku slalu balik dari KL ---> KULIM/KEDAH = 8JAM!!!!(kalau naik bas cap ULAT)..
kalau bas Plusliner/Tranasional .. stdet 4-5 jam je
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,072
Likes
0
Points
0
Offline
#8
Aku dok naik bas dari aloq staq ke KL dalam 5 jam tu time tengah malam la.. kalo dari Perlis rasanya 6 jam kalo time malam, sbb bas dari perlis akan pergi ke aloq staq dulu pastu baru gerak ke kl.

@Idan: hang dok kerpan ka bro.?? Berjiran kg la kita weii..
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#9
hoh. Sib baik aku beli tranasional. Katenyer 6-7 jam. Jauh gak ye sane. Aku nak naik feri g langkawi nun agak2 sempat tak. Aku bertolak 9 pagi, konon nak tengok pemandangan, kena jalan jem padan muka aku. Feri takda malam kan?
 
Last edited:

tuan

freshman
Joined
Feb 18, 2007
Messages
542
Likes
0
Points
16
Offline
#10
sempat kot feri last kol 7 kot aku ada kat kuala perlis ..jalan jem abis
 

idan

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
342
Likes
1
Points
0
Offline
#11
@xplor ..pemandangan apa tengah highway. Tapi sempat kot.. feri last pkul 7 kalo tak salah.
@miekof mmg jiran la.. ada masa jom lepak.
 

hirman

freshman
Joined
May 24, 2009
Messages
558
Likes
0
Points
16
Offline
#13
2 tahun dulu pernah naik bas 2 tingkat pergi kuala perlis.Harga sama dengan bas setingkat tapi yang xsama adalah kerusi lebih kecil..
 
Top