Dapatkan Harga Emas Termurah Di Sini!

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
Pattern terbaru dari Sri Ayu - Rantai Tangan Fesyen Bulan Sabit @ Cresent Moon Wrist Bracelet

Bulan-Sabit-copy.png




Berat : 43g-45g dan 54g-55g++

Harga pada 30 Jun 2011
43g-45g ==>> RM155/gram
54g-55g ==>> RM154/gram
 

Attachments

  • Bulan Sabit copy.jpg
    Bulan Sabit copy.jpg
    20.8 KB · Views: 204
Last edited:

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
Harga emas ada peningkatan hari ni.. Berdasarkan pengalaman, dijangka sale meningkat semasa harga sedang naik instead of semasa harga jatuh.. =)
 

melayu1987

freshman
Joined
Jul 14, 2011
Messages
2
Points
0
KEDAI EMAS SRI AYU SDN. BHD kat area mana, bole bg alamat lengkap.saya pun nak tahu
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
berminat nak beli rantai emas kat emak ni..:)

Kalau nak utuk mak,beli la yang emas 916 coz banyak pattern.. Kalau 999 tak banyak pattern yang ada.. ;)



KEDAI EMAS SRI AYU SDN. BHD kat area mana, bole bg alamat lengkap.saya pun nak tahu
Berikut merupakan alamat kedai Sri Ayu..

Kedai Emas Sri Ayu
No. 349-J, Jalan Temenggong,
1500 Kota Bharu, Kelantan.

Kalau nak beli barang kemas 916 kena datang kedai, kalau nak beli goldbar, dinar, or barang kemas 999,boleh hubungi mana-mana dealer Sri Ayu.. Boleh lihat senarai dealer dalam website.
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
TERBARU : Sri Ayu telah mengeluarkan satu lagi produk baru iaitu loket/pendant 999.9.


Berat yang ada buat permulaan adalah ± 5g dan ± 10g. Pattern loket ini sama seperti gold bar yang sedia ada, cumanya ia tiada gambar kaabah dan locket ini mempunyai cangkuk di atasnya. Gambar insya' Allah akan diupload dalam masa terdekat.


Harga dan spread sama seperti barang kemas 999 yang sedia ada.
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
muroh ko ni boh...rari pasaran semasa..
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
Limited Edition. Sri Ayu Gold Bar.Hanya boleh didapati pengedar tunggal kami iaitu Tuan Haji Ali. Boleh hubungi beliau di talian berikut :-

Nama : Haji Ali
No. Tel : 016-2079900
Lokasi : Setapak, KL.
Stok Yang Ada : 5g, 10g, 20g, 50g.


attachment.php



SriAyu_GoldBar1.jpg
 
Last edited:

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
nmpk menarik. emas ni bagus utk masa dpn. saya perasan public gold takde goldbar 5gram kan? maaf bertanya, goldbar dan dinar selain bentuk dan berat apa beza dia? cthnya :

adakah bila nk jual semula, goldbar lagi laku dari dinar?

Yup, PG tak ada yang 5g.

Gold dan Dinar berbeza dari segi ketulenan dan harga. Goldbar mempunyai ketulenan emas 999.9 manakala Dinar pula 917.
Selagi ianya emas, ianya tetap laku tidak kira sama da dinar ataupun goldbar.

Tapi, kalau kut trend hari ni, orang ramai lebih suka simpan goldbar berbanding dinar. Mungkin kerana goldbar lebih sesuai untuk tujuan investment. Dinar bagi yang budget rendah sedikit.
 
Last edited:

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
arini saya tgk, harga emas turun. sesuai kalau nk beli. tapi saya tgk site http://www.sriayu.com/v2 price nya xkerap update la.. mcm mn nk lock price? blh ker lock price pagi, beli ptg? kalau sempat, nak beli dlm hari ni jgk
Harga di update sekali sehari dalam jam 10.30 pagi. Kalau ada kenaikan atau penurunan yang melampau sebelum jam 5.00 pm, harga akan diupdate sekali lagi. Kalau tiada perubahan harga, boleh lock pagi, beli petang, tapi kalau ada perubahan harga, kena ikut harga waktu petang. By the way, Tuan boleh contact mana-mana pengedar Sri Ayu untuk berurusan serta negotiate dan lock harga.
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
lupa nak update, saya dah beli dgn Haji Ali mlm tuh jgk. very nice person. seronok borak dgn beliau. saya beli yang limited edition punya. Haji Ali kata, nak jual blh jual pd dia jugak

Tahniah membuat langkah yang bijak! =)

Yang limited edition beliau sorang jer ade, special request..

Beliau memang sporting, stok dia pun banyak tu... beli dekat RM300,000 hari tu.. :D

Kalau beliau tak sempat nak buy back, boleh inform kat saya.. Nanti Sri Ayu akan bank in terus dalam akaun Tuan
 

miraez

freshman
Joined
Mar 1, 2012
Messages
4
Points
1
Ketahui Rahsia Dealer GCP

*nk jadi dealer GCP contact saya : 013-9919025(Faiz)
atau nk beli jongkong emas/dinar saya pun ada jual..Harga boleh diLock.

*Lokasi Penajaan Seluruh Malaysia
harga boleh rujuk dlm ni jutawan-forum.blogspot.com/p/live-gold.html
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
Ketahui Rahsia Dealer GCP

*nk jadi dealer GCP contact saya : 013-9919025(Faiz)
atau nk beli jongkong emas/dinar saya pun ada jual..Harga boleh diLock.

*Lokasi Penajaan Seluruh Malaysia
harga boleh rujuk dlm ni jutawan-forum.blogspot.com/p/live-gold.html


Lama tak update thread ni.. Sri Ayu dah semakin maju.. Kini sebuah anak syarikat, diberi nama Paradise Fine Gold atau lebih dikenali KELANTAN GOLD.. Pengedar KELANTAN GOLD Di Seluruh Malaysia Diperlukan!
 
Top