Dapat $497 lagi! Alhamdulillah...

buzzupteam

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
529
Points
18
Salam sejahtera semua. Sudah lama saya tidak betandang ke WC kerana asyik sibuk dengan projek WSO kat WarriorForum dan komitmen lain.

Tujuan thread ini bukanlah untuk menunjuk-nunjuk malah takbur sekalipun. Saya hanya ingin membuktikan bahawa Flippa memang satu tempat untuk menjana wang yang mudah.

Sehingga hari ini sudah 13 website dan blog berjaya saya jual di Flippa:
497 + 51 + 200 + 110 + 197 + 61 + 30 + 127 + 99 + 99 + 99 + 99 + 167 =
$1118 atau RM????

Ni ss yang latest:


Saya menggunakan niche yang sangat2 berlainan di Flippa. Jadi saya bercadang ingin membuat satu blueprint yang mengandungi studycase saya tentang Best Selling niche di Flippa dan bagaimana meningkatkan nilai website yang baru. Tapi itu terpulang kepada kekosongan masa saya.

p/s: mana ni kawan2 WC saya. Dah lama tak lepak ngan korang... :p
 

muhaimin

freshman
Joined
Sep 10, 2009
Messages
292
Points
0
Salam sejahtera semua. Sudah lama saya tidak betandang ke WC kerana asyik sibuk dengan projek WSO kat WarriorForum dan komitmen lain.

Tujuan thread ini bukanlah untuk menunjuk-nunjuk malah takbur sekalipun. Saya hanya ingin membuktikan bahawa Flippa memang satu tempat untuk menjana wang yang mudah.

Sehingga hari ini sudah 13 website dan blog berjaya saya jual di Flippa:
497 + 51 + 200 + 110 + 197 + 61 + 30 + 127 + 99 + 99 + 99 + 99 + 167 =
$1118 atau RM????

Ni ss yang latest:


Saya menggunakan niche yang sangat2 berlainan di Flippa. Jadi saya bercadang ingin membuat satu blueprint yang mengandungi studycase saya tentang Best Selling niche di Flippa dan bagaimana meningkatkan nilai website yang baru. Tapi itu terpulang kepada kekosongan masa saya.

p/s: mana ni kawan2 WC saya. Dah lama tak lepak ngan korang... :p
Salam bro, saya baru juga dengar Flippa nih. Ada beberapa website yang saya plan nak jual.
Website yang trafik lebih tertumpu di Malaysia tinggi tak demand kat sana?

Your feedback is appreciated TQ :)
 

muhafiz

freshman
Joined
May 27, 2007
Messages
311
Points
18
Age
32
jgn jeles imabiz.. Double your effort! Pasti boleh punya... Anyway, cmana suasana WC sekarang?
tahniah tuan tanah,
i alwez admire your idea and technical skill to design website.
really impress! just wondering why previously
i am not taking multimedia and design courses when further my study.
if i pleasure to do so, maybe now everyday will making money on9.
and it totally worth.

kalau teserempak nanti nak mintak hang
belanje coolblog honey green tea with pearl,
he-he, tetibe jek eh
 

hamizi

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
243
Points
16
Age
41
Buat la ebook. Jgn memahal sgt....
Buat tawaran 10 org pertama..10 org kedua......
 

buzzupteam

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
529
Points
18
@amirez and Md Izuan
InsyaALLAH saya akan share dalam satu blueprint

@bluedianthus
Hee~ Thanks...

@muhaimin
Basically, mereka inginkan website/blog yang sudah atau berpotensi tinggi menjana pendapatan melalui adsense, clickbank, atau wang terus ke paypal. Kalau bab traffik dari Malaysia, maybe demand agak rendah.

@napieda
ok la tu.. permulaan yang bagus!

@khairilz
yup2. Tengah kaji dulu apa yang terbaik untuk dikongsi.

@muhafiz
saya pun x ambik bahagian multimedia and design gak.. Yang penting website yang berpotensi menjana pendapatan. Trust me!
 

napieda

Newbie
Joined
Dec 16, 2009
Messages
1,074
Points
0
mungkin TT boleh kongsi ciri2 website yg terjual tuh dari segi:
- pemilihan keyword
- pemilihan thema (free atau berbyr)
- pemilihan plugin (free atau berbyr)
- usia website
- earning website
- ranking website (PR atau keyword ranking)
bagi aku ini sebahagian criteria kalo nk org berminat nk beli.
cuma aku tak mmpu nk kasi masuk thema atau plugin yg berbyr..
 

JenamaOnline

Newbie
Joined
Mar 21, 2010
Messages
6,591
Points
0
huhuhuhu mantap laaa bro TT saya pun dok mencari waktu sesuai nak niaga kat flippa nih heheheheehe niaga barang pelik sikit heheheheehehehe
 

anwishes08

freshman
Joined
Mar 14, 2009
Messages
8
Points
0
salam semua,

kalu newbie, berbaloi ke beli ebook flippa.com tu? Sya buat2 web ni kurang reti sgt, tapi minat dan masa tu mmg ada.
 

buzzupteam

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
529
Points
18
@jenamaonline
mmg besh niaga barang pelik nie.. :p

@anwishes08
saya pn bermula sebagai newbie jgk.. skrng ni taraf amatuer kot.. hahaha(perasan)....
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
tahniah bro buzzupteam...

salam semua,

kalu newbie, berbaloi ke beli ebook flippa.com tu? Sya buat2 web ni kurang reti sgt, tapi minat dan masa tu mmg ada.
dalam ebook tu ada diterangkan bagaimana nak setup WP, cara nak install plug in, dan di mana nak cari template yang best2. semuanya diterangkan secara step by step

Memang berbaloi anda beli walaupun anda seorang newbie.

tapi takkan la harapkan satu panduan je..... otai2 pun rujuk berpuluh2 panduan utk berjaya.... takkan newbie nak rujuk satu je kan ?
 
Top