Dalang 'Terowong Larkin' dikenalpasti.

kuchalana

Senior
Joined
Nov 3, 2009
Messages
532
Points
18
Kita akan umum dalam satu sidang media khas minggu depan: Hamidin

Putrajaya: Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan mengumumkan hasil siasatan kes seorang pegawai tertinggi Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) yang didakwa menumbuk pemain import T-Team, Evaldo Rodrigues dalam insiden ‘Terowong Larkin’ pada 1 Februari lalu, minggu depan.

Setiausaha Agung FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin, berkata siasatan yang dijalankan badan induk itu berhubung insiden terbabit hampir selesai.

“Siasatan hampir selesai dan kita sedang menunggu beberapa maklumat berkaitan terutama daripada Jawatankuasa Eksekutif FAM dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk melengkapkan siasatan.

“Kalau tidak ada apa-apa masalah kita akan umumkan dalam satu sidang media khas minggu depan,” katanya selepas menghadiri majlis memperkenalkan 32 peserta finalis Mencari Ramli 3, di Universiti Multimedia, di sini, semalam.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Dalang__8216_TerowongLarkin__8217_dikenalpasti/Article
 

kuchalana

Senior
Joined
Nov 3, 2009
Messages
532
Points
18
betul tu..semalam berlaku juga kekecohan masa Malaysia vs Filipina
 

roswary

freshman
Joined
Mar 14, 2007
Messages
33
Points
6
Age
38
Pada saya sangat memalukan lah apabila Ultra Malaya boleh buat camtu. Kita sepatutnya kena lebih profesional bila menonton bola sepak.
 

mustaqim

freshman
Joined
Dec 26, 2010
Messages
700
Points
18
Pada saya sangat memalukan lah apabila Ultra Malaya boleh buat camtu. Kita sepatutnya kena lebih profesional bila menonton bola sepak.

Sangat memalukan? bagi saya apa yang FAM buat selama 30 tahun lagi memalukan dari semalam.

Mari kita recap dah belajar sikit sejarah. Pada tahun 2007, Malaysia telah menjadi tuan rumah untuk kejohanan Piala Asia bersama beberapa negera Asean lain. Sebagai tuan rumah yang bermain di hadapan penyokong sendiri, Malaysia telah dibelasah China 5-1.

Dibelasah Uzbekistan 5-0 dan Iran 2-0. Ini antara kegagalan FAM. Tiada persediaan rapi walaupun sudah tahu akan menjadi tuan rumah. Adakah ini tidak memalukan negara? Adakah ini bukan ke*****an dalam bolasepak Malaysia? Pada ketika ini ultras baru nak bermula.

Anak2 muda dari seluruh Malaysia yang berkumpul di medium forum harimaumalaya.com yang dahagakan perubahan dan kejayaan dalam bolasepak Malaysia. Mereka sedar cara keras adalah yang paling terbaik dalam menyedarkan FAM. 7 tahun sudah berlalu dan ia akan berterusan selagi tiada perubahan ketara dalam bolasepak Malaysia. Cukup-cukuplah rakyat Malaysia di*****kan golongan elitis bolasepak Malaysia!

-Ultrasel-
 

roswary

freshman
Joined
Mar 14, 2007
Messages
33
Points
6
Age
38
Ok.. Saya sbnrnya baru sahaja menginkuti arena bola sepak Malaysia ni. Jadi tak berapa tahu pasal sejarah lampau.

Jadi pembalingan bom asap semalam adalah tanda protest kepada FAM ke? Bukannya sengaja mahu mengganggu atau tidak puas hati dengan pelawanan persahabatan itu.
 
Top