DAGING GORENG PATAYA

Zuliqa

junior
Joined
Jun 6, 2015
Messages
161
Points
6
DAGING GORENG PATAYA Hye semua. Selamat datang diucapkan andai ada pembaca baru untuk blog saya ini. Dan selamat datang juga kepada pembaca setia blog saya ini. Insyaallah saya akan berikan resipi resipi terbaik yang saya ada. Jangan malu jangan segan ye untuk hantar request andai korang ada apa apa resipi yang nak saya kongsikan. Hari ini saya akan share resipi daging goreng pataya. Haa..

Sumber: resepicheff
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
tq for sharing . guna banyak bahan x? selalu dgr nasi greng pataya je. kalau nk lagi ringkas daging goreng kunyit kan?
 

anjaya

freshman
Joined
Jan 11, 2018
Messages
24
Points
1
Age
38
daging goreng pataya ni camne rupe dia? takde gambar pun. cam telur bungkus ke?
sy tak suke telur bungkus sbb byk sgt sayur dan bawang putih
 

kamil84

freshman
Joined
Jan 11, 2018
Messages
37
Points
6
Age
35
daging goreng pataya ni camne rupe dia? takde gambar pun. cam telur bungkus ke?
sy tak suke telur bungkus sbb byk sgt sayur dan bawang putih
Aduh apa daa x suka bawang putih dan sayur. Sayur tu bagi ko jadi kuat tau tak?
Dan bawang putih tu banyak khasiat dia rugi kalau tak makan. Bawang merah jangan kata la.. Lagi bagus..
https://www.facebook.com/weareunifi...67871508880/10156963857878881/?type=3&theater
Nak tau apa bagus dia? Kene tunggu la diorang bagi tau nanti. Hahahaha
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
daging goreng pataya ni camne rupe dia? takde gambar pun. cam telur bungkus ke?
sy tak suke telur bungkus sbb byk sgt sayur dan bawang putih
google pon still tak nampak rupa dia lgi,bgkus dgn telur or tak. bwang tu bahan asas masakan,kalau org yg xsuka tu mcm pelik je,kalau mcm tu apa awk guna utk menumis??
 

kamil84

freshman
Joined
Jan 11, 2018
Messages
37
Points
6
Age
35
dah kupas sikit dah pun. tapi mcm pelik.ke ada peraduan ape2 ke diorg nak bagi. mcm ada kejutan best je.
Taktau la. Aku pun nak tau jugak. Kene la tunggu esok gamak je. Aku dah teruja siap follow page dia lagi.
 

Sarasera

freshman
Joined
Sep 6, 2016
Messages
8
Points
1
Age
26
Aduh apa daa x suka bawang putih dan sayur. Sayur tu bagi ko jadi kuat tau tak?
Dan bawang putih tu banyak khasiat dia rugi kalau tak makan. Bawang merah jangan kata la.. Lagi bagus..
https://www.facebook.com/weareunifi...67871508880/10156963857878881/?type=3&theater
Nak tau apa bagus dia? Kene tunggu la diorang bagi tau nanti. Hahahaha
tgk kat fb trtungu2 jgak ape benda ni ... tapi siyes lah kalau beli murtabak daging kat bazaar pun, bagi byk bawang jeeee... aiiiyooooo nak berniaga pun jgn laa kedekut daging!
 

Syam_89

freshman
Joined
Oct 10, 2016
Messages
1
Points
1
Age
30
tgk kat fb trtungu2 jgak ape benda ni ... tapi siyes lah kalau beli murtabak daging kat bazaar pun, bagi byk bawang jeeee... aiiiyooooo nak berniaga pun jgn laa kedekut daging!
hahahahahaa kann!!! bukan setakat murtabak je babe.. karipap sardin jgn dilupakan.. kate sardin tapi penuh bawang uwweekkskss hohohoho
 

Gi r l G o d

freshman
Joined
Jun 8, 2018
Messages
2
Points
1
Age
30
Taktau la. Aku pun nak tau jugak. Kene la tunggu esok gamak je. Aku dah teruja siap follow page dia lagi.
Dah kupas, tapi I Belum tengok lagi. Masih waktu Kerja nii. Nanti balik Rumah I tengok.
 

Norain Mansor

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
42
Points
6
Age
27
Dah kupas, tapi I Belum tengok lagi. Masih waktu Kerja nii. Nanti balik Rumah I tengok.
Cerita family, saya rasa terharu pasal dia bagitau itu masa kena caring dekat mak kita, masa tu saya pun fikir balik ada ke saya sentiasa bimbang perkara dia, Kali ini balik rumah mesti kena bagi masa sikit sembang dengan dia
 

wahaiiiKu

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
23
Points
1
Age
32
Cerita family, saya rasa terharu pasal dia bagitau itu masa kena caring dekat mak kita, masa tu saya pun fikir balik ada ke saya sentiasa bimbang perkara dia, Kali ini balik rumah mesti kena bagi masa sikit sembang dengan dia
mmg nak balik rumah ni, keluarga adalah paling penting utk semua org.
kalau ade masa, xkira la bila2 , balik rumah sambut dgn keluarga
 

wangAbu

freshman
Joined
Sep 26, 2016
Messages
4
Points
1
Age
34
nasi goreng pattaya saya tau.... daging goreng pattaya macane le?telur balut daging ke >?
macam tu sedap ke
 

wangAbu

freshman
Joined
Sep 26, 2016
Messages
4
Points
1
Age
34
kupas ape bawang ..... mari order roti telur bawang satu ... sambal kaw kaw
itu kupas bawang xtau la nak buat ape...pelik2
bawang dikupas, dah macam hati kita dikupaskan, perlu lah sentiasa ingatkan silaturahim keluarga...
 
Top