Cuba petrol ron95 baru

Joined
Oct 13, 2011
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#1
Salam, cuti lepas, saya balik kampung. Biasa nya minyak saya sampai ke rumah, tapi mungkin sebab trafik dan byk berhenti, tak sempat sampai. Makanya, pergi la isi minyak dulu kat petronas sebab tu yang terdekat... Baru perasan ada promosi baru, ron95 guna formula baru... So, isi la minyak tu... bagi saya ok lah... tapi nak tahu jugak opinion orang lain yang dah try...
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
58
Likes
1
Points
8
Offline
#2
Aku pon ada nampak jugak... Aku baca dorang ada a few functions yang best
 
Last edited:

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
58
Likes
1
Points
8
Offline
#3
Ada member aku pakai ni travel kl-jb dia pon cakap boleh tahan... rasa beza dgn ron95 yang lain.
 
Last edited:

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
58
Likes
1
Points
8
Offline
#4
Pastu hari tu tak silap ada promo belanja RM30 dapat RM1 boleh beli barang dekat mesra. Tapi promo tu dah habis la buat sekarang...Aku pon tgh tunggu promo petronas lagi...
 
Last edited:

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
58
Likes
1
Points
8
Offline
#5
Aku pon tgh try petrol ni dlm 1 minggu dah.... Yang aku tengok ni bunyi enjin tak berapa bising dah.... agak macam enjin ni lagi bersih je..
 
Last edited:

klsa56

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#6
saya kurang mahir sikit bab teknikal petrol ni... yang penting ada kedai best... kalau nak banding dgn yang lain, saya akan berhenti kat mesra...
 
Joined
Jun 25, 2011
Messages
8
Likes
0
Points
1
Offline
#7
saya kurang mahir sikit bab teknikal petrol ni... yang penting ada kedai best... kalau nak banding dgn yang lain, saya akan berhenti kat mesra...
Haaa yang ni saya setuju sebab suka kumpul points dorang.... Kalau nak kira pasal petrol, kena guna lagi cukup bulan ni baru boleh buat review... sekarang ni ron95 pro drive bagi saya boleh tahan
 
Joined
May 24, 2011
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Aku pernah pakai stesen petrol lain yang dekt dengan rumah aku... tapi tak berapa best sebab cepat gila minyak turun. Nanti aku cuba yang ni
 

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
34
Likes
2
Points
8
Offline
#9
Part enjin kurang bising tu saya setuju... Dulu bukan main bising kereta saya... Dah 2 minggu, bising kurang sikit...
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#11
Pastu hari tu tak silap ada promo belanja RM30 dapat RM1 boleh beli barang dekat mesra. Tapi promo tu dah habis la buat sekarang...Aku pon tgh tunggu promo petronas lagi...
Promo dah habiskan? memang sangat sedihnya tak tahu bila boleh menikmatikan promo yang baik lagi. Harap Petronas keluarkan lagi dan akan belanja lebih dengan minyak baik PRIMAX 95 Drive Pro ini.
 
Joined
Sep 11, 2013
Messages
39
Likes
1
Points
8
Offline
#12
Sama juga, tapi saya hanya tahu minyak ini agak lebih kuat berbanding dengan PRIMAX 95 yang lama. Ada apa lagi fungsi yang penting dan baik?
minyak ini boleh menambahbaikan keadaan enjin kereta yg sekarang jadi lebih kuat sebab ada bahan tambahan dlm minyak ,mcm teknologi baru la
 
Last edited:
Joined
Sep 11, 2013
Messages
39
Likes
1
Points
8
Offline
#13
Part enjin kurang bising tu saya setuju... Dulu bukan main bising kereta saya... Dah 2 minggu, bising kurang sikit...
serupa saya la kereta pon dah lama pun sentiasa bising dan mcm bunyi brgetar ,try pakai mnyak baru ni perasan la macam dah slow sikit bunyi. drive pon tak de rasa mcm kereta berat
 
Last edited:
Joined
Oct 13, 2011
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#14
Saya dah isi pro-drive tu dari balik kampung lepas sampai sekarang nak masuk 2 minggu dah.. Bagi saya, betul la ada yang cakap enjin jadi kurang bising. Pick up pon better dah
 
Joined
Feb 14, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Offline
#15
aku dah berapa tahun tak pakai petronas.. sorry bro, xleh share experience. Tapi kereta aku memang xde problem pon.
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#16
Saya dah isi pro-drive tu dari balik kampung lepas sampai sekarang nak masuk 2 minggu dah.. Bagi saya, betul la ada yang cakap enjin jadi kurang bising. Pick up pon better dah
Memang sesuai juga, kerana saya juga selepas isi minyak ini pergi ke Pulau Pinang untuk perlancongan perjalananan amat baik dan mudah dapatkan minyak baru dekat stesen minyak Petronas lain.
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Likes
0
Points
6
Offline
#17
Part enjin kurang bising tu saya setuju... Dulu bukan main bising kereta saya... Dah 2 minggu, bising kurang sikit...
Semasa enjin berbunyi memang dah menunjukkan kereta mempunyai sedikit masalah, minyak ini yang boleh jaga enjin dengan bersih memang boleh menyelesaikan masalah enjin kereta kerena enjin berbunyi sebabkan enjin kereta terlalu kotor.
 
Joined
Nov 16, 2013
Messages
31
Likes
0
Points
6
Offline
#18
aku dah berapa tahun tak pakai petronas.. sorry bro, xleh share experience. Tapi kereta aku memang xde problem pon.
Tu la skrg kena cuba balik sebab ada RON95 pro drive yg baru formula akan meningkatkan performance enjin kita...
 
Joined
Nov 16, 2013
Messages
31
Likes
0
Points
6
Offline
#19
p
Saya dah isi pro-drive tu dari balik kampung lepas sampai sekarang nak masuk 2 minggu dah.. Bagi saya, betul la ada yang cakap enjin jadi kurang bising. Pick up pon better dah
Petronas senang nak cari, sampai mana2 pun dapat kann... aku lepas pakai petronas pro drive rasa jimat minyak sikit... jadi pun seterus guna jer...
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
11
Likes
1
Points
3
Offline
#20
Tu la skrg kena cuba balik sebab ada RON95 pro drive yg baru formula akan meningkatkan performance enjin kita...
mmg akan bantu sebab RON95 PRIMAX pro drive petrol dalam ada letak bahan tambahan akan membantu kan kereta...
 
Top