Cosplay carnival!!i mau pi!!

Joined
Jun 19, 2013
Messages
37
Likes
2
Points
8
Offline
#1
banyak jugak anime yang i tengok..ada Bleach, Naruto, One Piece, Inazuma eleven tapi i paling suka Bleach..lama sudah tengok..dan ada tengok org cosplay character yang mereka suka..i tak ada peluang lagi..agak envy mereka yang dapat cosplay..jika bagi i peluang..i mau cosplay ichigo kurosaki..dia adalah watak utama Bleach..haha..tentu syok dapat memainkan character tersebut..i ni sudah tak sabar2 la..ada sesiapa yang tau mana ada cosplay carnival pada tahun ni??i mau join..hahaha
 
Joined
Feb 10, 2014
Messages
56
Likes
3
Points
8
Offline
#2
Kawan I suka cosplay ni sangat..banyak character they suka..naruto, goku dia pun pernah cosplay..tapi dia ni over sangat..asyik cosplay cosplay saje..dengar pun bosan..wang semua habis..beli costume, peralatan..haixx..nasihat pun tak dengar
 
Joined
Aug 29, 2011
Messages
86
Likes
2
Points
8
Offline
#3
Main cosplay memang tak mudah..tapi ni kan hobby kita..di sini la kita mengenali satu sama lain..so kita kena semagat sikit..jangan putus asa dan buat dengan lebih baik..hobby kita lebih kurang sama je dengan org yang suka sangat Kpop..mereka tu jugak sanggup habiskan masa untuk kpop tu
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
59
Likes
0
Points
6
Offline
#4
I ni suka anime dan cosplay sangat..jika ada cosplay event I akan pi tengok dan support kawan I yang menyertai..cosplay ni bagi peluang untuk menunjukan bakat masing2 ..semua org memang buat yang terbaik
 
Joined
Jun 19, 2013
Messages
37
Likes
2
Points
8
Offline
#5
Main cosplay memang tak mudah..tapi ni kan hobby kita..di sini la kita mengenali satu sama lain..so kita kena semagat sikit..jangan putus asa dan buat dengan lebih baik..hobby kita lebih kurang sama je dengan org yang suka sangat Kpop..mereka tu jugak sanggup habiskan masa untuk kpop tu
Cosplay ni banyakmelatih kesabaran ..sebab proses persiapan memang ambil masa..tak buat betul2 then watak tak akan sama seperti anime punya..tapi memang syok jika berjaya..i rasa cosplay saya yang paling berjaya ialah naruto..kawan2 puji sampai tidur pun boleh senyum..kawan I ada menyertai pertandingan..semoga dia berjaya..dan I tak sabar2 ni mau tengok..bagi sikit tip..dia akan mainkan watak Dragon Ball..haha
 
Joined
Apr 16, 2014
Messages
112
Likes
2
Points
18
Offline
#6
anak aq pon ade minat cosplay nih...tahun lepas ade ikut die pi komik festa
amboii bukan main2, mmg kagum dgn pakaian mrk...mmg ade yg seksi tp ade yg jugak sopan
jd klo tanya aq, rasanya main cosplay pon bih baik drpd remaja yg isap dadah ato rkk
 

joss

freshman
Joined
Oct 22, 2014
Messages
9
Likes
0
Points
1
Offline
#7
Kita sama2 main cosplay punya..memang syok jika cosplay sama2..tetapi ada kawan yang quit satu per satu..group kita semakin kecil..tidak semangat untuk teruskan..jadi kita pun henti cosplay..harap satu hari nanti kita berpeluang cosplay utuk satu kali lagi
 

backy

freshman
Joined
Oct 24, 2014
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#8
Macam mana jika ibubapa tau u main cosplay?tentu tak boleh terima kan?bukan semua org sangat modern punya..fikir la untuk keluarga..orang tua memang rasa pelik dengan cosplay ni
 
Joined
Feb 14, 2012
Messages
40
Likes
0
Points
6
Offline
#9
Cosplay ni banyakmelatih kesabaran ..sebab proses persiapan memang ambil masa..tak buat betul2 then watak tak akan sama seperti anime punya..tapi memang syok jika berjaya..i rasa cosplay saya yang paling berjaya ialah naruto..kawan2 puji sampai tidur pun boleh senyum..kawan I ada menyertai pertandingan..semoga dia berjaya..dan I tak sabar2 ni mau tengok..bagi sikit tip..dia akan mainkan watak Dragon Ball..haha
I tau competition yang dianjur oleh Celcom SOX..kawan u join yang ini ke?? http://www.xpax.com.my/sox2014#navmenu activity agak menarik..bukan sahaja ada cosplay competition..dota2 gaming competition pun ada..gamers semua tentu siok kan..selain itu..ahli SOX jugak berpeluang untuk memenagi Iphone 5S dengan mengumpul mata yang banyak..haha
 
Joined
Jun 19, 2013
Messages
37
Likes
2
Points
8
Offline
#10
I tau competition yang dianjur oleh Celcom SOX..kawan u join yang ini ke?? http://www.xpax.com.my/sox2014#navmenu activity agak menarik..bukan sahaja ada cosplay competition..dota2 gaming competition pun ada..gamers semua tentu siok kan..selain itu..ahli SOX jugak berpeluang untuk memenagi Iphone 5S dengan mengumpul mata yang banyak..haha
Sama la tu..haha..ni la saat yang ditunggu oleh kita..cosplay master akan datang jugak http://www.xpax.com.my/sox2014_meetthemasters#navmenu syok gila jika tangkap gambar dengan mereka..i paling suka Misa dari Taiwan..kenal tak??haha
View attachment 10712566_740380355997606_3425532719122878946_o.jpg
 
Top