COMMERCE ZONE | We Focus To Develop

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
harap hentikan lah tulis ayat berjela jela untuk promote kelas. Saya harap kita semua boleh berkongsi analisa untuk kebaikan forumer agar dapat belajar serba sedikit melalui forum ini.

Takkan lah tu pun susah sgt kerana saya yakin u all pun hari hari tgk market. Apa salahnya berikan sedikit pandangan, idea dan tunjuk ajar ttg keadaan sesuatu pair atau market.

Salah ke atau betul...namapun analisa. Even macam mana terror pun dah sampai 14 tahun ke, tak semestinya 100% akan tepat. Ini semua orang faham.

At least semua orang dptlah serba sedikit belajar dan mengkaji teknik yg di tunjukkan. Jika berminat, sudah tentu mereka akan join kelas yg u buat.

Harap janganlah mengelak sana sini. Saya akan sokong apa yg u buat sekiranya u sudi share u punya analisa di sini. At least semua orang dpt kebaikan dan amat berterima kasih atas tunjuk ajar u di sini. Cukuplah dgn ayat ayat simpul bahasa yg u tulis selama ini. Harap sudilah kiranya share ur analysis.

Moga segalanya di berkati oleh Allah swt.

wassalam.
 

gilos

freshman
Joined
Jun 17, 2008
Messages
36
Points
6
ehehehe...aku rasa la...jebat ni tgh pening tengok chart dia sendiri...tu pasal dia mintak forecast dari org lain...nak confirmkan forecast dia sendiri...kalau market tak turun dia naik kan jebat? err...soalan newbie la jebat...boleh tak market pergi kiri? ke dia mesti pergi kanan gak...ekekekekek...

uiks...forecast jgn tak forecast...kalau dia tak turun dia naik...kalau tak naik gak, minum tongkat ali bebanyak...huahuahua...

p/s: takat mintak tunjuk forecast...tapi bila org mintak tunjuk bukti yg fxopen scam takleh bagi plak...melayu camni kasik rendam lam kubang jer...

p/ss: to cz, keep up the good work, u guys baru betul bagi ilmu pada traders...bukan bagi false hope...ni baru betul punya kelas, siap ada MM lagi...bukan ajar 'kalau market tak turun, dia naik'...eheheheh...

p/ntah brapa s plak: oit cry...sini pun ko ada yer...jgn layan jebat tuh...keep up ur good work as well... :)
 
Last edited:

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
ehehehe...aku rasa la...jebat ni tgh pening tengok chart dia sendiri...tu pasal dia mintak forecast dari org lain...nak confirmkan forecast dia sendiri...kalau market tak turun dia naik kan jebat? err...soalan newbie la jebat...boleh tak market pergi kiri? ke dia mesti pergi kanan gak...ekekekekek...

uiks...forecast jgn tak forecast...kalau dia tak turun dia naik...kalau tak naik gak, minum tongkat ali bebanyak...huahuahua...

p/s: takat mintak tunjuk forecast...tapi bila org mintak tunjuk bukti yg fxopen scam takleh bagi plak...melayu camni kasik rendam lam kubang jer...

p/ss: to cz, keep up the good work, u guys baru betul bagi ilmu pada traders...bukan bagi false hope...ni baru betul punya kelas, siap ada MM lagi...bukan ajar 'kalau market tak turun, dia naik'...eheheheh...

p/ntah brapa s plak: oit cry...sini pun ko ada yer...jgn layan jebat tuh...keep up ur good work as well... :)


nak market turun.. buat ler macam stail yang selalu aku tunjukkan kat dolah tu...


huehuehu
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
ehehehe...aku rasa la...jebat ni tgh pening tengok chart dia sendiri...tu pasal dia mintak forecast dari org lain...nak confirmkan forecast dia sendiri...kalau market tak turun dia naik kan jebat? err...soalan newbie la jebat...boleh tak market pergi kiri? ke dia mesti pergi kanan gak...ekekekekek...

uiks...forecast jgn tak forecast...kalau dia tak turun dia naik...kalau tak naik gak, minum tongkat ali bebanyak...huahuahua...

p/s: takat mintak tunjuk forecast...tapi bila org mintak tunjuk bukti yg fxopen scam takleh bagi plak...melayu camni kasik rendam lam kubang jer...

p/ss: to cz, keep up the good work, u guys baru betul bagi ilmu pada traders...bukan bagi false hope...ni baru betul punya kelas, siap ada MM lagi...bukan ajar 'kalau market tak turun, dia naik'...eheheheh...

p/ntah brapa s plak: oit cry...sini pun ko ada yer...jgn layan jebat tuh...keep up ur good work as well... :)

Ko ni baru balik bertapa ke gilos..lama bebeno tak nampak..
 

gilos

freshman
Joined
Jun 17, 2008
Messages
36
Points
6
nak market turun.. buat ler macam stail yang selalu aku tunjukkan kat dolah tu...
huehuehu

ehehehe...takmo2...sekang nak market naik jer...so takleh buat style tu lagi...tapi kena tunggu 'forecast otai tu' gak, alah yg preferably preferably tuh...mana tahu dia prefer market nak turun gak...ehehehe...


Ko ni baru balik bertapa ke gilos..lama bebeno tak nampak..

uiks...ada, ada...bz skit skang nih...bukak post pun 1-2 jer sehari sekang...ehehehe...
 

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
ehehehe...takmo2...sekang nak market naik jer...so takleh buat style tu lagi...tapi kena tunggu 'forecast otai tu' gak, alah yg preferably preferably tuh...mana tahu dia prefer market nak turun gak...ehehehe...

apa susah... buat lak stail sham.... mau mencanak naik nanti...



huheuhuheuhuheuue
 

gilos

freshman
Joined
Jun 17, 2008
Messages
36
Points
6
ok gak tuh...nanti kena carik kipas bebanyak skit...

p/s: boleh plak e/u turun pagi nih...takper, still yakin ngan cs weekly...eheheh...
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
ok gak tuh...nanti kena carik kipas bebanyak skit...

p/s: boleh plak e/u turun pagi nih...takper, still yakin ngan cs weekly...eheheh...

Ko ni gilos....tau ler dah pakar cs skg...mmg gilos ko ni trade kat tf weekly..hehe
 

gilos

freshman
Joined
Jun 17, 2008
Messages
36
Points
6
Ko ni gilos....tau ler dah pakar cs skg...mmg gilos ko ni trade kat tf weekly..hehe


uiks...mana pakar...ada yg lagi pakar ma...papahal selagi e/u tak close bawah area 1.3748, aku tak menggelupur lagi la...kalu dah close bawah tu, baru sawan kowt...eheheh...

p/s: sebenarnya masuk trade lawan sistem sendiri...padan muka aku...huahuahua...
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
uiks...mana pakar...ada yg lagi pakar ma...papahal selagi e/u tak close bawah area 1.3748, aku tak menggelupur lagi la...kalu dah close bawah tu, baru sawan kowt...eheheh...

P/s: Sebenarnya masuk trade lawan sistem sendiri...padan muka aku...huahuahua...

eu akan menuju ke situ bro...
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
borak dok merapu macam kedai kopi je boleh la.... cuba la kongsi nak tgk.....semua dah power power, takkanlah tak boleh share.....tunjukkan la analisis yg tak pening....

kalau betul la niat u jujur nak orang berjaya....ajar la serba sikit teknik yg u guna dlm nie. Boleh la ramai belajar dan ikut analisa u. Jika mereka minat, nanti mereka beli ke..join ke kelas u.... itupun susah sgt ke...takperlulah cakap belit sana sini.

And tak perlulah guna taktik forum, ajak geng tolong sokong menyokong. Tu semua politik forum yg dah lapuk.

Harap jgn ambil hati la.

Harap boleh berkongsi teknik dan analisa.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
ehehehe...aku rasa la...jebat ni tgh pening tengok chart dia sendiri...tu pasal dia mintak forecast dari org lain...nak confirmkan forecast dia sendiri...kalau market tak turun dia naik kan jebat? err...soalan newbie la jebat...boleh tak market pergi kiri? ke dia mesti pergi kanan gak...ekekekekek...

uiks...forecast jgn tak forecast...kalau dia tak turun dia naik...kalau tak naik gak, minum tongkat ali bebanyak...huahuahua...

p/s: takat mintak tunjuk forecast...tapi bila org mintak tunjuk bukti yg fxopen scam takleh bagi plak...melayu camni kasik rendam lam kubang jer...

p/ss: to cz, keep up the good work, u guys baru betul bagi ilmu pada traders...bukan bagi false hope...ni baru betul punya kelas, siap ada MM lagi...bukan ajar 'kalau market tak turun, dia naik'...eheheheh...

p/ntah brapa s plak: oit cry...sini pun ko ada yer...jgn layan jebat tuh...keep up ur good work as well... :)

salam hormat,

u google je la complain pasal fxopen scam. Tanya saya buat apa. Macam bro sham selalu cakap, dlm internet, macam macam maklumat ada...sendiri pandai cari la...

ttg preferable tu, mungkin u boleh la tunjuk analisis yg terus cakap market nak naik or jatuh ke...tak perlu la cakap kemungkinan ke, apa ke...sebab u kan power...yakin betul...dan ramai dlm nie terkenal kan, semua dah otai otai, apa salahnya tunjuk or tulis pendapat yg takde preferable....terangkanlah market nak naik or jatuh ke.. kenapa dan sesuai masuk sell ke buy ?

Jawab la dgn ilmu, jgn dok merapu je buat apa....Saya nak juga belajar serba sikit dari otai otai dlm nie kan. Otai otai yg power yg confirm tahu market nak kena buy ke sell kan.

cara saya trade, memang tak leh nak confirm kan samada market pasti jatuh ke or naik. Itu kelemahan saya. Maybe u boleh la ajar dan tunjukkan skil yg tahu market pasti jatuh atau naik.
 

gilos

freshman
Joined
Jun 17, 2008
Messages
36
Points
6
salam hormat,
u google je la complain pasal fxopen scam.

salam hormat peh tu tuduh lagi? ni mcm sembah derhaka jer...eheheheh...

dalam islam, kalau ada org tuduh seseorang tu berzina tanpa ada bukti kukuh, orang yg menuduh tu kena sebat...takder plak yg kena tuduh tu yg kena carik bukti dia tak bersalah...
sekang ni camner plak? org yg menuduh plak suruh org yg kena tuduh buktikan tak bersalah? eheheheh...pelik2...

tapi biasalah...sikap melayu lama...bila takleh jawab, takleh buktikan, dia bukak bab lain plak...forecast jgn tak forecast...ehehehe...

Jawab la dgn ilmu, jgn dok merapu je buat apa....

eheheheheh...apa kata awak buat dulu?

p/s: langau oh langau...:rolleyes:
 
Last edited:

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
salam hormat,

.................................................

......................................................

Jawab la dgn ilmu, jgn dok merapu je buat apa....................................................

..........................................

Tak abih-abih ngan forecast...

Mengenal FOREX... perlu forecast ker?

Nak tahu bagaimana nak open post... perlu forecast ker?

Mengira Margin yang digunakan... perlu forecast ker?

Saudara punya ILMU, sudah tinggi...

tapi jangan sampai ilmu yang tinggi saudara lupa akan BASIC/ASAS yang ingin dipelajari oleh mereka yang baru nak mengenal FOREX.

Step by step ler....

kita dulu sekolah pun bermula dari tadika..... setahun demi setahun hingga SPM...

Takkan ler dari Tadika terus nak lompat SPM ???


p/s1: So, gunakan balik ayat saudara tersebut.... Jawab la dgn ilmu, jgn dok merapu je buat apa

p/s2: Bila mereka dah fasih dalam ASAS, barulah saudara boleh mengajar mereka bagaimana nak forecast
 
Top