COMMERCE ZONE | We Focus To Develop

razak69

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
14
Points
0
adoi ruginye....x dapat datang expo fxopen....aku kena g serawak la plak.........ble ada lg eh...?kasi t6au ckit
 

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
Salam.

Mungkin belum terlewat bagi saya mengucapkan Jutaan Terima kasih kepada mereka yang menghadirkan diri di FOREXEXPO, terutama kepada mereka yang mengunjungi booth kami FXOPEN/FXOPENASIA/FXMALAY.

Terimakasih juga kepada tenaga kerja dari Commerce Zone Sdn Bhd yang banyak membantu bukan sekadar di tapak expo, malah telah membantu semenjak awal bulan lagi.

Dan tidak lupa juga kepada FXMALAY Supporter yang memberikan bantuan tanpa mengira penat lelah.

Dengan kehadiran yang diluar jangkaan, terutama pada hari Jumaat, pihak kami sanggup menambah peruntukkan yang telah disediakan agar dapat memenuhi permintaan semua yang hadir di booth kami.

Setiap kawasan sentiasa dipenuhi, ruangan Soal jawab/maklum balas bersama FXOPEN/FXOPENASIA, ruangan pertanyaan kelas, pendaftaran, malah ruangan KHAS untuk AHLI FXMALAY juga terAMAT memberangsangkan.

Dan....

Kepada mereka yang menerima habuan berbentuk DEPOSIT, ianya telah dimasukkan.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
since u all promote kelas... saya cadangkan u post any forecast ttg any pair. At least, forumer boleh mengkaji keberkesanan teknik yg u guna. Dan sekiranya mereka berminat...maka mereka boleh sertai workshop yg u conduct. Daripada dok hari hari promote kosong.... Jika saya dapati bagus, maka saya sendiri akan berminat nak sertai workshop yg anda buat.

Looking forward to see ur intraday forex forecast everyday.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
dulu aku respect jugak jebat ni sebab ilmu fx dia.tapi sejak aku tgk dia asyik nak hentam org je bila ade promotion baru ttg kelas atau ape2 teknik,aku dah mula fed up dgn jebat ni.sudah la tu jebat,ko pon makan duit org jugak.kelas ko rm600.personal coaching rm5k.ko nak hentam org.tapi ko pon makan duit org jugak.klau betul ko ni berhati mulia,buat kelas free.tak payah nak charge2.cermin diri sendiri dlu sebelum nak menghentam org.

macam nie la bro...u terangkan la guna software or teknik apa untuk dpt happy signal u. Happy signal u tu base on breakout support dan resistance base on what criteria. Tak perlu nak jadik pembohong la... dgn teknik PO u nie....14 pair pun boleh beri happy signal. Just load software then semua point point PO akan dpt.

Mudahkan........tak perlu pening kepala... market ke atas ada PO BUy stop.... market ke bawah...ada PO Sell Stop.... mudahnya trade forex nie..... sendiri pikir la....

Saya pun menanti image chart u nanti... nak jugak tgk macam mana dpt point point tu... orang yg baru nak kenal forex...boleh la nak tipu dgn jual happy signal punya software.....sebenarnya tak de apa pun....belambak sistem tu ada di forexfactory....
 

razak69

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
14
Points
0
apa lagi la si tua kutuk nie.........
hye jebat cube ko cakap apa masalah ko dok sibuk kacau orang.....ke ko ada masalah jiwa.......kenapa itu hari ko tak datang expo tu...takot...malu, ke segan...
sudah2 lah 2...........
 

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
since u all promote kelas... saya cadangkan u post any forecast ttg any pair. At least, forumer boleh mengkaji keberkesanan teknik yg u guna. Dan sekiranya mereka berminat...maka mereka boleh sertai workshop yg u conduct. Daripada dok hari hari promote kosong.... Jika saya dapati bagus, maka saya sendiri akan berminat nak sertai workshop yg anda buat.

Looking forward to see ur intraday forex forecast everyday.

Masing-masing ada cara tersendiri untuk mempromosi kelas dan bersaing secara sihat.

Seelok-eloknya saudara tumpukan pada kelas yang saudara anjurkan dan fikirkan cara positif untuk menarik pelanggan belajar dengan saudara.

Bukannya mengganggu thread orang lain dengan bahasa-bahasa berunsur NEGATIF dan juga FITNAH.

Tidakkah saudara SEDAR mahupun MALU selepas menunjukkan sifat saudara sedemikian , membuatkan orang yang tiada berkaitan dengan Thread ini pun membenci saudara?

Adakah dengan keujudan Commercezone ini mengganggu kelas anjuran saudara?

Adakah Commercezone menggunakkan taktik kotor untuk mendapatkan pelanggan? terutama pelanggan saudara?

Pilihan diatas pelanggan itu sendiri, mereka yang akan memilih kelas yang mereka rasakan bagus untuk mereka.

Commercezone , saudara mahupun yang lain2nya yang mana ada membuat kelas, hanya mampu memberitahu akan kelas yang dianjurkan.

Apa-apa pun, terimakasih kerana saudara secara tak langsung membantu mempromosikan Commercezone.
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
100EXPO_.png


102EXPO_.png


101EXPO_.png
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
Memperkenalkan Tenaga Pengajar CZ yang ada sekarang ini... tengah nak tambah lagi... tak cukup tenaga dah nie... anak murid semakin ramai. Alhamdulillah... semoga semuanya mendapat pendidikan yang berguna.

Setakat ini tenaga pengajar CZ terdiri daripada Cikgu Sheriff, Cikgu Azrin dan saya sendiri Cikgu Shamx777. Di dalam gambar ini memperlihatkan gelagat kami semua memberikan penerangan semasa FOREX EXPO yang baru berlangsung minggu lepas.

Together we grow and evolve!


103EXPO_.png
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
elok preview la teknik forex yg akan di ajar..... jgn borak kosong dgn promote je.... so sama sama semua boleh kaji dulu. Jika bagus dan berkesan, apa salah nya pergi belajar bagi tambah pengetahuan. Takkan tu pun susah sgt minta di tunaikan.. Dah alang alang u all juga trade.... takkan la tak boleh update sikit intraday forecast.

Tapi seperti biasala...kita tak boleh paksa suruh orang kasi free forecast kan..... maklumla...dlm dunia nie mana ada benda yg betul free sebenarnya,,,,,
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
elok preview la teknik forex yg akan di ajar..... Jgn borak kosong dgn promote je.... So sama sama semua boleh kaji dulu. Jika bagus dan berkesan, apa salah nya pergi belajar bagi tambah pengetahuan. Takkan tu pun susah sgt minta di tunaikan.. Dah alang alang u all juga trade.... Takkan la tak boleh update sikit intraday forecast.

Tapi seperti biasala...kita tak boleh paksa suruh orang kasi free forecast kan..... Maklumla...dlm dunia nie mana ada benda yg betul free sebenarnya,,,,,

kalau bagi forecast pon,dengan chart yg memeningkan kepala,tak guna jugak
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
kalau bagi forecast pon,dengan chart yg memeningkan kepala,tak guna jugak

so fikirlah kenapa pening ? Anyway daripada mengutuk, apa salahnya u pula tunjukkan chart yg tak pening.. bukankah itu lebih baik......

saya menanti forecast u all..semoga sama sama la dpt membantu pembaca atau sesiapa yg nak belajar.....
 

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
Nama anda berdua tiada dalam senarai GURU di CZ.

Oleh yang demikian, sila tunjukkan kehebatan anda di thread masing-masing.

CZ khas kepada mereka yang berminat untuk mempelajari FOREX (BASIC) dan sila berhubungi melalui talian 03- 2161 0001
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
Nama anda berdua tiada dalam senarai GURU di CZ.

Oleh yang demikian, sila tunjukkan kehebatan anda di thread masing-masing.

CZ khas kepada mereka yang berminat untuk mempelajari FOREX (BASIC) dan sila berhubungi melalui talian 03- 2161 0001

ada ke saya kata nk tunjuk kehebatan?
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
Sudah-sudahlah tu... tak habis2 lagi ke perdebatan nie.

Tak membawa faedah apa2 pun... dok bertekak jer memanjang.

Sebagai Tenaga Pengajar dalam bidang ini... sama2 lah kita mendidik trader2 yang baru tu macam mana nak baca market... macam mana nak membuat analysis sendiri dan bukannya bergantung kepada analysis orang lain.

You can never be a successful trader if you depend to others analysis. A Good Trader must have their own trading system and can do his/her own market analysis.

Sebelum seseorang trader itu boleh membuat trading systemnya yang tersendiri... beliau perlulah mendedahkan minda dan menimba ilmu sebanyak mungkin mengenai bidang yang penuh risiko ini. Seperti yang saya beritahu... kalau boleh belajar sendiri melaui internet... silakan lah... memang FREE sahaja. Sekiranya memerlukan tenaga pengajar... carilah sebaik mungkin.

Dalam FOREX sahaja dah beribu2 indicators... bermacam2 cara, teknik, strategy. Yang boleh menguntungkan kepada orang lain tak semestinya bersesuaian dengan personality diri kita sendiri. Oleh yang demikian kenalah cari cara2 yang bersesuaian dan yang senang kita fahami. Ilmu tetap ilmu... yang penting macam mana kita praktikkan ilmu itu sesudah diperolehi. Ada yang terima bulat2... ada yang modified sana sini supaya bersesuaian dengan citarasa sendiri.

Kalau tak terdedah dengan semua ini... macam mana nak berkembang maju.

Melayu oh Melayu... kenapalah sering berbalah2 sesama sendiri dan hati penuh dengan hasad dengki. Tengok kaum lain... adakah mereka sebegini?
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
Di sini saya ingin mengingatkan sesama kita. Lagi besar untung yang dicari... lagi besar jugalah risikonya. Forex bukan medium buat duit jer... Forex juga boleh jadi medium kesensaraan kalau salah guna. Only invest with the money you can afford to lose... because EQ (emotion control) is vital during trading. Jangan pula sesekali membuat ******** untuk Trade Forex. Please remember... HIGH REWARD COMES WITH HIGH RISK also.

Apa yang penting... proper knowledge and education is needed for us to equip ourselves for this HIGH RISK BUSINESS. Don't test the depth of the river with booth feet. Don't blame the water if you decide to jump into the river and later find out you can't swim. Learn how to swim first... learn how to trade first.

Seek the knowledge and prepare yourself before the real battle. FOREX can make money = YES. FOREX can lose money = YES.

Kalau pandai belajar sendiri... banyak sudah info2 dan education tentang Forex dalam internet ini... FREE ajer. Kalau memerlukan tenaga pengajar untuk tunjuk cara... carilah sebaik mungkin. Cuma... please don't trade Forex blindly. Don't walk in the dark... find your torch light to guide you the way.

Saya mengingatkan diri saya dan juga Cikgu2 Forex yang lain... please don't give false hopes. Tell the truth and guide your students carefully and sincerely so we all can be successful together. Together we grow and evolve.
 
Top