COMMERCE ZONE | We Focus To Develop

DilaFx

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
6
Points
0
owh.. korang berdua tengah bergaduh ni..baru saya paham bila baca dari awal..
 

razak69

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
14
Points
0
owh.. korang berdua tengah bergaduh ni..baru saya paham bila baca dari awal..


bukan bergadulah cik adik.....kami ngah dok bg tau org yang nak jatuhkan bangsa sendiri......kalau buleh di nak maju sorang je.....tau la nama top.....tapi kalau angkuh x guna jugak............
 

razak69

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
14
Points
0
Saudara Jebat... winners give solutions... losers give excuses.

Untuk mencari penyelesaian perbalahan ini.... Saya jemput Saudara JEBAT datang sendiri CZ dan pantau tengok. Adakah CZ PENIPU atau SCAM? Dapatkan FAKTA dulu sebelum berhujah. Saya menunggu kedatangan Saudara Jebat... Cakap jer dekat Receptionist tu Saudara nak jumpa saya >>> SHAM.

Nak menjadi Tenaga Pengajar disini pun boleh... freelance ke... memang kita masih mencari beberapa orang lagi tenaga pengajar yang berkaliber.

p/s: I would rather make FRIENDS than enemy. Peace.



betol 2,saya setuju dengan bro sham........datang r sendiri kalau berani....nie hang dok pi balon tak tentu pasal......aku pown nak pi jugak nengok commerce zone nie macam mana.......kalau x sama macam hang cakap hang tau la aku dok balun hang plak nanti......
 

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
Salam.

Saudara,

Fakta yang baik dan betul, saya terima dengan baiknya.

Akan tetapi, segala fakta yang berunsur fitnah dan memberitahu sesuatu yang tak betul, terpaksalah saya perbetulkan.


1- Saya tiada kaitan dengan broker yang anda sebutkan, oleh itu usah menuduh membuta tuli mahupun cuba memfitnah, nanti diri sendiri yang terkena. (elakkan dosa kering)

2- Sekiranya anda kata FOREX ini PEROSAK atau SCAM, kenapa anda turut serta menjadi Tenaga Pengajar? (Tak semestinya anda seorang sahaja yang berhati mulia di Malaysia ini)

3- Anda inginkan 1 contoh :

Saya dengan sukarela membantu fxegypt dari awal kemasukkan mereka dalam Malaysia tanpa meminta balasan, tetapi dengan NIAT membantu orang kita sekadar yang termampu.

Hasilnya ?

Fxegypt memilih saya sebagai wakil di Malaysia dengan mengenepikan segala permohonan trader lain.

Syukur Alhamdulillah, Rezeki dari ALLAH.

4- Bab Muhasabah diri, saya sutuju, dan hanya ALLAH sahaja MAHA mengetahui setiap langkah dan niat kita, oleh itu sekiranya anda menuduh saya mahupun commerce zone berniat jahat, saya SANGKAL SEPENUHNYA , atau anda ada niat sebegitu??? hanya ALLAH sahaja MAHA mengetahui.

------------------------------------------------------

Kesimpulannya :

1- Hentikanlah melakukan sesuatu yang mana akan mengaibkan dir kita sendiri.

2- Sama-sama kita semua fikirkan cara terbaik agar NEWBIE dapat menimba dan menggunakan ilmu yang dipelajari sebaik mungkin.

3- Semoga ALLAH bukakan pintu hati kita semua yang membaca..... Jangan sampai gelap hati dan hilang akal kerana duit.

4- Dengan Nama ALLAH yang MAHA Penyayang lagi MAHA Mengetahui, niat saya MURNI untuk membantu semampu yang boleh.
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
betol 2,saya setuju dengan bro sham........datang r sendiri kalau berani....nie hang dok pi balon tak tentu pasal......aku pown nak pi jugak nengok commerce zone nie macam mana.......kalau x sama macam hang cakap hang tau la aku dok balun hang plak nanti......

Berani kerana benar... idak gitu :D

Saya tunggu kedatangan saudara di CZ. Sekarang tengah busy dengan FOREX EXPO yang akan berlangsung di KLCC Convention Centre hari Jumaat dan Sabtu ini. Boleh jumpa saya terus di sana dulu. Minggu depan boleh buat appointment dengan saya.

Sekiranya Saudara sendiri tidak berpuas hati dengan CZ kelak... balunlah... CZ akan terima segala kritikan supaya boleh memperbaiki diri dari masa ke semasa untuk memberikan kepuasan kepada pelanggan2nya.

Together we grow and evolve. Together we help each other. NOT FIGHTING EACH OTHER.
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
Jumpa saya di sana. Saya akan berada di booth FXOPEN (booth paling basar sekali!)... main sponsor CZ.

plan_Malaysia_web.jpg
 

razak69

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
14
Points
0
apa tunggu lagi bro jebat jom r datang orang dah lawa.....kite jumper jer kat sana..........takat cite dalam forum sampai bebila pown x settle......so sy tnngu anda kat sana.....ala bukan saya x kenal muka bro jebat........
so xda hal la...........owh ye.....standby r hujahan2 bebanyak ye......jangan dok rosakkan majlis orng sudah lah.....bertindak guna akal ye bro.......huhuhuhuh


k jumpa anda di sana.......aku pown bz selalu........so jarang2 dapat online forum n baru semalam aku join forum nie....sbb membe aku ckp nak ramai kenalan forex rajin2 join forum......hahahha

ngatkan nak cari kenalan tapi yang jumpa......kisah orng mencari kemewahan dengan menjatuhkan bangsanya sendiri
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
ngatkan nak cari kenalan tapi yang jumpa......kisah orng mencari kemewahan dengan menjatuhkan bangsanya sendiri

Haaaa... nanti jumpa saya jangan lupa kenalkan diri saudara sebagai RAZAK69... (uih... 69... ganas nombo tu :p). Nanti saya inform kat mana kitaorang selalu kumpul2 buat GATHERING kenal2 sesama trader face to face... LIVE TRADE sama2... Gi trip memancing sama2 dll.
 

royce5061

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
115
Points
16
MARI, MARI, MARI.... :cool:

Datanglah beramai-ramai ke Expo Forex yang bakal berlangsung selama dua (2) hari di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) Pada 12 dan 13 Jun 2009! Dapat pelbagai cenderamata dan cenderahati dari kami FXOpen, booth kami yang merupakan antara booth terbesar di sana!

Kepada mereka yang mempunyai baju atau kemeja-T yang tertera logo FXOpen atau FXMalay, paKailah jika anda melawat ke sana. Akan ada kejutan untuk anda!

JUMPA ANDA DISANA!!!
 

DilaFx

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
6
Points
0
eeee..belagak nyer korang ni... kalo alpari broker or interbank LLC ke yg sponser ok juga... hihihi
 

DilaFx

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
6
Points
0
eee...belagaknya korang ni.. kalo alpari broker ke interbank LLC ke yg sponser ok juga, ini baru je unregister broker yg sponser..hihi sory to say ya abg2..
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
main sponsor bukan CZ tapi fxopen..... CZ tu pun fxopen yg behind the scene dia...berani kerana benar...

dulu ada hamba Allah tu bukan main kutuk fxopen...sekarang..bukan main promote dan puji fxopen.... sapalah agaknya hamba Allah tu kan....

Berapa ramai dah complain Fxopen nie Scam punya broker. Sendiri tahu...faham faham aje la... sekali dpt good deal.. puji melangit fxopen.

insaflah wahai manusia. Duit tak boleh bawa masuk kubur. Banyakkan buat amalan baik.
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
main sponsor bukan CZ tapi fxopen..... CZ tu pun fxopen yg behind the scene dia...berani kerana benar...

dulu ada hamba Allah tu bukan main kutuk fxopen...sekarang..bukan main promote dan puji fxopen.... sapalah agaknya hamba Allah tu kan....

Berapa ramai dah complain Fxopen nie Scam punya broker. Sendiri tahu...faham faham aje la... sekali dpt good deal.. puji melangit fxopen.

insaflah wahai manusia. Duit tak boleh bawa masuk kubur. Banyakkan buat amalan baik.

Tak habis2 lagi si Jebat nie... lantak kolah Jebat oi.

"FXOPEN... main sponsor CZ"... tulaa pasal... hati dah busuk sampai pemahaman pun salah. FXOPEN lah main sponsor CZ. Siapa cakap CZ main sponsor. CZ yang di sponsor. Apa salahnya kalau ada BROKER yang sponsor CZ... salah ke?

Yang datang belajar kat sini pun dari bermacam2 broker. Dah habis belajar dengan CZ... mana ada paksaan kena trade dengan FXOPEN. BONUS USD100 FXOPEN yang kasi kalau buka acc bawah FXOPEN. Tak nak pun takper. Yang diajar ialah HOW TO TRADE... bukan ajar pasal BROKER.

Kita lihat sajalah Jebat oi... kalau betul SCAM... tak lama company nie. Betul ke FXOPEN ni SCAM? Bagi saya apa kriteria BROKER SCAM? Mana bukti? Saya pun nak tahu gak... kalau betul saya pun mau cabut aaaa.

FOREX EXPO nie... jumpa sendiri owner FXOPEN. Selidik lah sendiri.

Dah ajak datang CZ lihat sendiri tapi nampak gayanya macam tak berani. Entahlaaa labuuuu...

Tak habis2 merengek tanpa FAKTA. Cuma fitnah dan hujah tanpa usul periksa. I used to respect you as sesama trader berbangsa Melayu. Now... with your attitude like this. I am sorry to say... I don't respect people accused something without FACT. Tak habis2 kutuk orang... accused orang without fact... apa tu? FITNAH tu apa. Jangan ingatkan orang tentang akhirat jer... sendiri pun kena ingat. Dosa FITNAH dan Dosa Membunuh... dosa mana lagi besar?

 
Last edited:

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
jangan dok sibuk jatuhkan bangsa sendiri bro jebat....orang macam hang nie la perosak bangsa....hang pi nengok bangsa lain bukan main dok support bangsa depa...tapi orang melayu bru nak nengok bangsa sendiri nak maju dok kutuk macam2.....hang dok kutuk2....hang pown dok bukak kelas jugak...kena bayar jugak bukan hang dok ajak free....nie la orang kata banggang x tau nak d ajak......teroskan lah rosakkan bangsa hang...nengok sejauh mana hang boleh pi....kalau x tersungkur dekat taik hang sendiri........hang dah pi jauh...x salah kalu orang lain nak jugak maju.....yang hang dok sibuk nak jatuhkan 2 wat pa......hang gila ka apa.....kalau orang yang dak tahu apa dok pi teros bukak web yang hang ckap 2...depa boleh paham ka.....bingai punya orang....kena la ada guru cik jebat woi.......blajak xda guru sesat la nanti...tapi kalau macam hang nie dah terlebih guru...nie la jadinya.......aku nak cakap 1 ja.........melayu macam hang nie la jenis melayu yang x guna.......

hang pikir la sendiri......lagi 1 masa aku join kelas hang 1 hapah pown aku x paham.....nak ulang kang kena TAMBAH YURAN PLAK.......!

macam hang nie la baru betol mata duitan.......memang ngajar x ikhlas......sebab pa....mata di kaburi dengan duit......


lu pikir la sendiri

Razak... betul ke apa yang saya BOLDkan merah tu? Betul ke you pernah menuntut dengan Jebat? Nanti jumpa kat FOREX Expo... kita sembang panjang.
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
main sponsor bukan CZ tapi fxopen..... CZ tu pun fxopen yg behind the scene dia...berani kerana benar...

dulu ada hamba Allah tu bukan main kutuk fxopen...sekarang..bukan main promote dan puji fxopen.... sapalah agaknya hamba Allah tu kan....

Berapa ramai dah complain Fxopen nie Scam punya broker. Sendiri tahu...faham faham aje la... sekali dpt good deal.. puji melangit fxopen.

insaflah wahai manusia. Duit tak boleh bawa masuk kubur. Banyakkan buat amalan baik.

ok.duit mmg x boleh bawak ke kubur.So,ape kata bro jebat buat kelas yang guna indi BSTS ape ntah tu secara free je.xpayah kena kan charge.tolong secara ikhlas.ade berani?takyah la asyik nk hentam je.sampaikan statement nk menghentam tu x btol.lain yg org explain.lain yg bro hentam.

tq.
 

razak69

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
14
Points
0
main sponsor bukan CZ tapi fxopen..... CZ tu pun fxopen yg behind the scene dia...berani kerana benar...

dulu ada hamba Allah tu bukan main kutuk fxopen...sekarang..bukan main promote dan puji fxopen.... sapalah agaknya hamba Allah tu kan....

Berapa ramai dah complain Fxopen nie Scam punya broker. Sendiri tahu...faham faham aje la... sekali dpt good deal.. puji melangit fxopen.

insaflah wahai manusia. Duit tak boleh bawa masuk kubur. Banyakkan buat amalan baik.





kompem dah nyayok orang tua nie......gile ke apa.......nak wat hujahan bia kaji fakta 2 btowl2 dlu...bukan main hentam je...........aku syorkan ko g masjid wat solat taubat banyak2...wat sedekah amal jariah lebih baik dari ko dok wat fitnah yang ngarot macam nie..........orng patotnya makin berumo makin bagos nie x makin berumo makin busuk aty.......ish3.........jebat2.........



pegi dok masjid zikir banyak2...n renung dalam2 betowl ke apa yang aku wat nie.....tapi x tau la kalau hati dah gelap......susah nak cerita la..........
 

fkfpro

freshman
Joined
Aug 26, 2008
Messages
56
Points
6
ok.duit mmg x boleh bawak ke kubur.So,ape kata bro jebat buat kelas yang guna indi BSTS ape ntah tu secara free je.xpayah kena kan charge.tolong secara ikhlas.ade berani?takyah la asyik nk hentam je.sampaikan statement nk menghentam tu x btol.lain yg org explain.lain yg bro hentam.

tq.

betul tu...kalau betul2 ikhlas, bagi je BSTS tu free, takyah asyik hentam orang lain...dan tolong la bagi prediction yang tepat, bukannya chart yang semak dan tidak difahami orang. Lagi satu be firm dengan keputusan, bukan sekadar prediction "kalau tak turun, naik" sebab market ni kalau tak turun memang naik...dan sebaliknya...hehehehe.

Udah le tu jebat oiii....nak hentam bangsa sendiri je ko nih...kalau ko nak bisnes pun biarlah bersaing secara sihat...dulu aku dah kata kat ko, pegi la sembahyang hajat sat...istikharah, cari punca kenapa hati ko gelap sangat....

Dah le tu...tak payahlah ko takut training ko tak dapat sambutan...kalau ada rezeki tu ada le...

Semua yg ko tanya kat aku dulu sama je ko tanya org lain lam mana2 forum, termasuk forum ni...tapi apa yang ko tanya orang tu, ko sendiri tak mampu nak tunjuk. So, I think you should better let others promote or whatever they want...

By the way, bro sham777...teruskan usaha, juga kepada royce, suremasyuk (ko pun ada juga sini...good...) dan lain2. Bro sham777 ni rasanya pemilik thread Malaysia kat forexfactory kan? Kalau tak salah aku le...good luck bro semua...
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
dulu aku respect jugak jebat ni sebab ilmu fx dia.tapi sejak aku tgk dia asyik nak hentam org je bila ade promotion baru ttg kelas atau ape2 teknik,aku dah mula fed up dgn jebat ni.sudah la tu jebat,ko pon makan duit org jugak.kelas ko rm600.personal coaching rm5k.ko nak hentam org.tapi ko pon makan duit org jugak.klau betul ko ni berhati mulia,buat kelas free.tak payah nak charge2.cermin diri sendiri dlu sebelum nak menghentam org.
 
Top