COMMERCE ZONE | We Focus To Develop

royce5061

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
115
Points
16
NewTimeTable.png
 
Last edited:

royce5061

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
115
Points
16
Kelas Cikgu Tempatan:

1) Pengenalan ASAS
2) Technical Analysis
3) Fundamental Analysis
4) Money Management and Strategy

Empat Kelas kesemuanya. Satu kelas memakan masa lebih kurang 3 jam. Seminggu 2 Kelas mengikut Jadual. Memakan masa 2 minggu untuk habiskan kesemua syllabus.


YURAN: RM600 (ada 5% Discount) = RM570
End of training >>> BROKER sponsor kasi USD100 bonus dalam acc pelajar2 CZ.


==================================================



Kelas Cikgu IMPORT:

Syllabus dan Technique tersendiri. Datang FREE SEMINAR untuk sneak preview.

Kena hadiri 6 kelas kesemuanya. Satu kelas memakan masa 2jam. Training Course memakan masa 2 minggu untuk complete kesemua 6 sessions (1 minggu 3 kelas)

Sesuai intuk INTERMEDIATE dan ADVANCED level.

YURAN RM988
End of training >>> BROKER sponsor kasi USD100 bonus dalam acc pelajar2 CZ.
 
Last edited:

royce5061

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
115
Points
16
Datanglah beramai-ramai ke preview percuma kami pada petang esok jam 1-2 petang. Jangan ragu, jangan segan! Hubungi segera untuk tempat anda! Tempat terhad! Layari www.commercezone.com.my. LiveChat telah pun diaktifkan. Jika anda merasa malu atau segan untuk bersuara, lawati laman sesawang kami dan klik pada LiveChat. Berkomunikasilah dengan Operator kami yang bertugas untuk keterangan yang lebih lanjut.
 
Last edited:

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
cakap je la nak promote kelas. Sebulan dah boleh trade... tak mahal..usd150.... x duit malaysia berapa.. apa pasal letak usd150...dlm malaysia nie tak reti guna duit RM ke....

hati hati je la. Company yg di taja oleh FxOpen nie. Dalam dunia takde yg Free atau Mudah. Nanti ramai ramai la buka acc bawah affiliates mereka nie.. so mereka dptlah komisyen even u untung or rugi.

Sapa sapa ingat senang nak buat duit dlm forex nie, elok lupakan dan jauhkan diri. Nanti merana hidup dan keluarga anda. Yang jadi mangsa, bangsa melayu jugak yg paling ramai.

Forex nie BUKAN invesment. Tu kena ingat. Ianya adalah very high risk trading business. Majoriti akan gagal dan lebih teruk lagi...gagal dan berhutang.

Kepada yg bukan main promote lagi... sedar sikit tanggungjawab sosial tu... jgn fikir nak buat duit dan cepat kaya je.... sendiri gagal main forex...tapi bukan main nak ajar orang main forex.

Sapa sapa nak sgt belajar forex, pergi forum forum yg ada. Semuanya free. Pastikan jgn trade live selama 1 tahun. Demo saja. Belajar semua segi dari teknik sampaila ke risk dan money management.

Antara forum yg ada

1) www.carigold.com
2) www.nogold.com
3) www.babypips.com
4) www.forexfactory.com

Timba ilmu dan praktis. Jika lihat tak boleh juga, elok berhenti je dari main forex. Nanti lagi rosak hidup anda. Jangan main live dgn deposit yg banyak semasa permulaan. Anda PASTI akan rugi dahulu.

sekian.
 

royce5061

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
115
Points
16
Kelas Cikgu Tempatan:

1) Pengenalan ASAS
2) Technical Analysis
3) Fundamental Analysis
4) Money Management and Strategy

Empat Kelas kesemuanya. Satu kelas memakan masa lebih kurang 3 jam. Seminggu 2 Kelas mengikut Jadual. Memakan masa 2 minggu untuk habiskan kesemua syllabus.

Sesuai untuk mereka yang tak tahu langsung apa itu FOREX TRADING dan kepada trader2 lama yang ASAS pun masih goyah lagi.

YURAN: RM600 (ada 5% Discount) = RM570
End of training >>> BROKER sponsor kasi USD100 bonus dalam acc pelajar2 CZ. <<< PROMOTION ENDED. No More BONUS effective 1st June 2009.


==================================================



Kelas Cikgu IMPORT:

Syllabus dan Technique tersendiri. Datang FREE SEMINAR untuk sneak preview.

Kena hadiri 6 kelas kesemuanya. Satu kelas memakan masa 2jam. Training Course memakan masa 2 minggu untuk complete kesemua 6 sessions (1 minggu 3 kelas)

Sesuai intuk INTERMEDIATE dan ADVANCED level.

YURAN RM988
End of training >>> BROKER sponsor kasi USD100 bonus dalam acc pelajar2 CZ.
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
cakap je la nak promote kelas. Sebulan dah boleh trade... tak mahal..usd150.... x duit malaysia berapa.. apa pasal letak usd150...dlm malaysia nie tak reti guna duit RM ke....

hati hati je la. Company yg di taja oleh FxOpen nie. Dalam dunia takde yg Free atau Mudah. Nanti ramai ramai la buka acc bawah affiliates mereka nie.. so mereka dptlah komisyen even u untung or rugi.

Sapa sapa ingat senang nak buat duit dlm forex nie, elok lupakan dan jauhkan diri. Nanti merana hidup dan keluarga anda. Yang jadi mangsa, bangsa melayu jugak yg paling ramai.

Forex nie BUKAN invesment. Tu kena ingat. Ianya adalah very high risk trading business. Majoriti akan gagal dan lebih teruk lagi...gagal dan berhutang.

Kepada yg bukan main promote lagi... sedar sikit tanggungjawab sosial tu... jgn fikir nak buat duit dan cepat kaya je.... sendiri gagal main forex...tapi bukan main nak ajar orang main forex.

Sapa sapa nak sgt belajar forex, pergi forum forum yg ada. Semuanya free. Pastikan jgn trade live selama 1 tahun. Demo saja. Belajar semua segi dari teknik sampaila ke risk dan money management.

Antara forum yg ada

1) www.carigold.com
2) www.nogold.com
3) www.babypips.com
4) www.forexfactory.com

Timba ilmu dan praktis. Jika lihat tak boleh juga, elok berhenti je dari main forex. Nanti lagi rosak hidup anda. Jangan main live dgn deposit yg banyak semasa permulaan. Anda PASTI akan rugi dahulu.

sekian.

Salam,

mintak maaf la nak menyampuk sikit.actually bro jebat,kelas2 forex semakin banyak bercambah bagai cendawan tumbuh selepas hujan.Bro jebat sendiri pon ade buat kelas jugak kn.Dan teknik serta indi bro jebat kasi tu pon hanya boleh diaktifkan jika student2 bro jebat register akaun IBFX under bro jebat sndiri.So kat cni,bro tak boleh la nak pertikaikan tentang pendaftaran under affilliate tu.lagipun,duit under affiliate tu bukan trader yg kasi.Broker jugak yang kasi.Saya tgk,stiap kali ade org promote pasal forex,pasal pembelajaran baru,msti bro jebat nk pertikaikan.Bro,yg mampu menilai adalah student forex tu sendiri samada baik atau buruk sesuatu course atau teknik tu.So,bro kalau nk pertikai kan pon,bro sendiri pon buat kelas.RM600 pulak tu.Mahal jugak tu.Pastu,kalau nk join kelas khas,RM5000.pergh,giler tu.agak2 jugak bro.

ok,thanx.

just my 2 cent..
 

cry2nite

Newbie
Joined
Sep 9, 2008
Messages
317
Points
18
Age
35
Bagi saya,kelas ni nampak berbaloi sebab dengan yuran RM600,kelas diadakan selama seminggu.Susah nk jumpa kelas yg mcm ni.Kebanyakkan kelas forex skg ni,bayar mahal2,tapi buat sehari je.Tak berbaloi sebenarnye tu.

Okla,itu hanya pandangan sahaja.Anda sendiri yang dpt menilai buruk baik sesuatu kelas itu.thanx
 

royce5061

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
115
Points
16
Salam,

mintak maaf la nak menyampuk sikit.actually bro jebat,kelas2 forex semakin banyak bercambah bagai cendawan tumbuh selepas hujan.Bro jebat sendiri pon ade buat kelas jugak kn.Dan teknik serta indi bro jebat kasi tu pon hanya boleh diaktifkan jika student2 bro jebat register akaun IBFX under bro jebat sndiri.So kat cni,bro tak boleh la nak pertikaikan tentang pendaftaran under affilliate tu.lagipun,duit under affiliate tu bukan trader yg kasi.Broker jugak yang kasi.Saya tgk,stiap kali ade org promote pasal forex,pasal pembelajaran baru,msti bro jebat nk pertikaikan.Bro,yg mampu menilai adalah student forex tu sendiri samada baik atau buruk sesuatu course atau teknik tu.So,bro kalau nk pertikai kan pon,bro sendiri pon buat kelas.RM600 pulak tu.Mahal jugak tu.Pastu,kalau nk join kelas khas,RM5000.pergh,giler tu.agak2 jugak bro.

ok,thanx.

just my 2 cent..

Betul, seperti apa yang diperkatakan oleh cry2nite. Sekarang dah banyak kelas-kelas FOREX tumbuh bagai cendawan selepas hujan. Masing-masing dengan cara tersendiri untuk mempromosikan kelas-kelas yang mereka tawarkan. Tetapi kami disini bukan hanya tertumpu kepada FOREX semata-mata. Ilmu TRADING bukan hanya setakat FOREX. Urusniaga SAHAM, KOMODITI, BON dan berbagai lagi bentuk urusniaga terdapat di dunia. Kami disini akan menunjukkan anda jalan dan teknik-teknik yang betul untuk dipraktikkan dalam urusniaga anda. Tidak kira apa jua bentuk urusniaga yang anda ceburi, ianya sama sahaja. Ada pasang surutnya. Cuma anda yang akan menentukan apa yang akan terjadi dalam pasaran tersebut. Mampu atau tidak untuk anda berurusniaga itu bergantung pada diri anda sendiri.
 

royce5061

freshman
Joined
May 22, 2007
Messages
115
Points
16
Bagi saya,kelas ni nampak berbaloi sebab dengan yuran RM600,kelas diadakan selama seminggu.Susah nk jumpa kelas yg mcm ni.Kebanyakkan kelas forex skg ni,bayar mahal2,tapi buat sehari je.Tak berbaloi sebenarnye tu.

Okla,itu hanya pandangan sahaja.Anda sendiri yang dpt menilai buruk baik sesuatu kelas itu.thanx

Terima kasih bro...

Sememangnya kelas kami amat berbaloi kerana ia amat fleksibel. Anda boleh menentukan sendiri masa yang sesuai untuk anda. 2 jam untuk satu sesi memberikan anda masa untuk memahami tentang sesuatu silibus itu dengan lebih baik agar ianya tidak tercicir. Dengan tenaga pengajar yang sedia membantu anda jika terdapat sebarang kemusykilan. Handout akan diberikan sebagai rujukan para pelajar agar lebih mudah mereka memahami satu-satu silibus yang disampaikan.

Semuanya bergantung kepada anda untuk menilainya. Datang ke seminar percuma kami untuk keterangan yang lebih lanjut
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
hentam saja....jgn merosakkan anak bangsa sendiri...

u pun (cry2nite) setahu saya baru lagi dalam forexkan. Seingat saya tak sampai setahun dulu u pernah pm saya tanya macam mana nak belajar trade forex. Hebat sungguh sekarang dah boleh jual system Happy Signal yg mampu jana pips hijau. Bagus la kan. Mudah mudahan betul la...jgn jana pips merah sudah.

Jika u amati, saya pernah promote ke kelas saya di mana mana forum atau media ? desperate sgt ke cari student sampai promote gila baban sana sini. Dah setahun lebih saya beri free forecast... sapa sapa leh belajar free ? U boleh buat ke ? setakat beri entry point base on breakout system... boleh la kot....

Jgn hanya pentingkan diri nak cari kekayaan dan modal main forex je. Fikir apa akan jadi dgn anak murid u nanti. Jangan dok ceta bagus memanjang forex nie. Hakikatnya yg merana 90%. So mudah ke nak masuk dlm golongan 10% tu.

So jalan pintas nak masuk 10% tu, kena gila baban promote kelas la. Jgn lupa, kita hidup dunia ni sementara jek. Tuhan sentiasa perhatikan kita. Kalau tak kena pada kita...anak bini kita mungkin kena. So bawa bertaubat. Jangan pentingkan diri je.
 
Last edited:

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
hentam saja....jgn merosakkan anak bangsa sendiri...

u pun (cry2nite) setahu saya baru lagi dalam forexkan. Seingat saya tak sampai setahun dulu u pernah pm saya tanya macam mana nak belajar trade forex. Hebat sungguh sekarang dah boleh jual system Happy Signal yg mampu jana pips hijau. Bagus la kan. Mudah mudahan betul la...jgn jana pips merah sudah.

Jika u amati, saya pernah promote ke kelas saya di mana mana forum atau media ? desperate sgt ke cari student sampai promote gila baban sana sini. Dah setahun lebih saya beri free forecast... sapa sapa leh belajar free ? U boleh buat ke ? setakat beri entry point base on breakout system... boleh la kot....

Jgn hanya pentingkan diri nak cari kekayaan dan modal main forex je. Fikir apa akan jadi dgn anak murid u nanti. Jangan dok ceta bagus memanjang forex nie. Hakikatnya yg merana 90%. So mudah ke nak masuk dlm golongan 10% tu.

So jalan pintas nak masuk 10% tu, kena gila baban promote kelas la. Jgn lupa, kita hidup dunia ni sementara jek. Tuhan sentiasa perhatikan kita. Kalau tak kena pada kita...anak bini kita mungkin kena. So bawa bertaubat. Jangan pentingkan diri je.

Salam,

kita dah lama dalam arena ini.. ( tak pasti siapa lebih lama diantara kita)

Tapi saya masih lagi belajar dan belajar.... bila ada masa terluang...

Salah ke kita mengajak orang ramai yang berminat mendalami ILMU Forex? Tidakkan...

Manakala berkaitan dengan boker pula, Salah ke FXOPEN memberikan satu inisiatif/bonus terhadap pelajar Commercezone? Tidakkan...

Lagi pun, Commercezone menyedia kan Tenaga Pengajar yang sudah lama dalam arena FOREX ini.

Dan Tenaga Pelajar ini lebih mengutamakan BASIC sebab masih ramai yang asyik "main forex" dan bukannya "trade forex"

Malah kita sedia maklum, kenapa ramai yang berfikiran sedemikian kan... kerana mereka mengganggap forex salah satu cabang "skim cepat kaya"

Sebab itulah ILMU perlu diberi dan dipelajari agar minda kita tidak terserong dan kita dapat meneruskannya dengan lebih teratur.

Oleh yang demikian, kita sebagai orang lama, elok menggalakkan mereka yang ingin menceburi arena ini, menuntut ilmu terlebih dahulu. Saya rasa anda akan setuju dengan pendapat ini)


p/s : Saya masih tidak layak mengajar, walaupun website saya DAHULU yang hanya mengajar secara AM, tetapi jutaan terima kasih yang saya terima. ( Syukur Alhamdulillah )
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
mengajar tak salah, tapi apa yg di ajar betul berkesan ke ?

Atau sekadar nak cari ahli register buka akaun under u supaya dpt komisyen. Cakap ayat marketing macam macam boleh la. Cakap ayat marketing mesti power kan. Kalau tak sapa la nak dtg.

U pun masyuq sebab main forex ke...oopss sry...trade forex ke or sebab byk dpt komisyen dari liteforex dulu.

Memang betul tak salah mengajar.... tapi since u dah pengalaman.... berapa yg yg buka acc bawah u dulu dah berjaya... dan berapa ramaikan yg dah kena margin call atau berhenti kerana gagal. Saudara tak kesian ke nasib orang tu...even nasib keluarga orang tu.. kerana mereka ingat nak trade forex nie untuk ubah nasib hidup kepada yg lebih baik..TAPI...sebaliknya berlaku. Sepanjang saya dlm bidang nie... berapa ramai call dan jumpa mengadu nasib yg menimpa mereka kerana terpengaruh dgn iklan dan kata kata ayar marketing yg berbaur BOLEH MENJANA PENDAPATAN melalui forex ataupun ada juga kata MUDAHNYA FOREX.... ataupun yg lebih teruk lagi... MENJANJIKAN JADI JUTAWAN.

Ada yg sanggup buat **** bank... ada yg sanggup keluarkan duit saving di ASB yg telah di simpan bertahun tahun...maalah berbelas/puluh tahun kerana ingat mudahnya buat duit dgn forex. Saudara tak kesian ke...or saudara rasa..jika kita usaha PASTI boleh berjaya dalam forex nie ! Forex memerlukan byk pengetahuan dan disiplin jika hendak berjaya. Tidak semudah ABC ataupun tidak semudah 5 minit boleh buat duit.

Hati hati la bila berkata kata kepada orang yg baru nak belajar. Saya mempunyai konsep sesiapa nak belajar forex... elok la fikir masak masak. Elok belajar basic 1-2 tahun melalui forum forum forex yg di sediakan. Semuanya FREE. Sekiranya itu pun tak mampu nak buat... tak perlu lah trade forex nie. Jika kajian demo. teknik dan sistem dlm diri u menunjukkan u tak mampu trade forex, elok di jauhkan. Kerana SESAL DAHULU PENDAPATAN, SESAL KEMUDIAN TAK BERGUNA.

Hakikatnya dunia forex tidak semudah kata kata.

Kepada yg berangan nak kaya dgn forex... elok fikir 10x...malah 100x ...1000x sebelum ceburkan diri. MAJORITI AKAN GAGAL.

Bertanggungjawab atas setiap kata dan tindakan yg anda buat dan akan buat. Jangan lepas baling batu, sembunyi tangan. Jangan bila anak murid gagal, beri alasan...ITULAH FOREX.

Dari FX Intermediate Syllabus Cource u, macam ciplak dari babypips je...RM988.. cuba pergi http://www.babypips.com/school/ . Sana FREE je. Ebook dia pun ada jika nak. Just contact saya. Saya beri FREE. Tak perlu nak bayar sampai RM 988......macam macam manusia nie. Kerja nak tipu orang jek.

sekian buat masa nie. Renung renungkan la....

p/s royce5061 - u nie marketing ppl ke or memang trader ya. Apa pengalaman u dlm forex. Dah berapa lama.. apa teknik u guna.. trade guna broker mana.. berapa MM u guna... U tinggal mana...
 

suremasyuq

freshman
Joined
Dec 24, 2006
Messages
17
Points
1
mengajar tak salah, tapi apa yg di ajar betul berkesan ke ?

Atau sekadar nak cari ahli register buka akaun under u supaya dpt komisyen. Cakap ayat marketing macam macam boleh la. Cakap ayat marketing mesti power kan. Kalau tak sapa la nak dtg.

U pun masyuq sebab main forex ke...oopss sry...trade forex ke or sebab byk dpt komisyen dari liteforex dulu.

Memang betul tak salah mengajar.... tapi since u dah pengalaman.... berapa yg yg buka acc bawah u dulu dah berjaya... dan berapa ramaikan yg dah kena margin call atau berhenti kerana gagal. Saudara tak kesian ke nasib orang tu...even nasib keluarga orang tu.. kerana mereka ingat nak trade forex nie untuk ubah nasib hidup kepada yg lebih baik..TAPI...sebaliknya berlaku. Sepanjang saya dlm bidang nie... berapa ramai call dan jumpa mengadu nasib yg menimpa mereka kerana terpengaruh dgn iklan dan kata kata ayar marketing yg berbaur BOLEH MENJANA PENDAPATAN melalui forex ataupun ada juga kata MUDAHNYA FOREX.... ataupun yg lebih teruk lagi... MENJANJIKAN JADI JUTAWAN.

Ada yg sanggup buat **** bank... ada yg sanggup keluarkan duit saving di ASB yg telah di simpan bertahun tahun...maalah berbelas/puluh tahun kerana ingat mudahnya buat duit dgn forex. Saudara tak kesian ke...or saudara rasa..jika kita usaha PASTI boleh berjaya dalam forex nie ! Forex memerlukan byk pengetahuan dan disiplin jika hendak berjaya. Tidak semudah ABC ataupun tidak semudah 5 minit boleh buat duit.

Hati hati la bila berkata kata kepada orang yg baru nak belajar. Saya mempunyai konsep sesiapa nak belajar forex... elok la fikir masak masak. Elok belajar basic 1-2 tahun melalui forum forum forex yg di sediakan. Semuanya FREE. Sekiranya itu pun tak mampu nak buat... tak perlu lah trade forex nie. Jika kajian demo. teknik dan sistem dlm diri u menunjukkan u tak mampu trade forex, elok di jauhkan. Kerana SESAL DAHULU PENDAPATAN, SESAL KEMUDIAN TAK BERGUNA.

Hakikatnya dunia forex tidak semudah kata kata.

Kepada yg berangan nak kaya dgn forex... elok fikir 10x...malah 100x ...1000x sebelum ceburkan diri. MAJORITI AKAN GAGAL.

Bertanggungjawab atas setiap kata dan tindakan yg anda buat dan akan buat. Jangan lepas baling batu, sembunyi tangan. Jangan bila anak murid gagal, beri alasan...ITULAH FOREX.

Dari FX Intermediate Syllabus Cource u, macam ciplak dari babypips je...RM988.. cuba pergi http://www.babypips.com/school/ . Sana FREE je. Ebook dia pun ada jika nak. Just contact saya. Saya beri FREE. Tak perlu nak bayar sampai RM 988......macam macam manusia nie. Kerja nak tipu orang jek.

sekian buat masa nie. Renung renungkan la....

p/s royce5061 - u nie marketing ppl ke or memang trader ya. Apa pengalaman u dlm forex. Dah berapa lama.. apa teknik u guna.. trade guna broker mana.. berapa MM u guna... U tinggal mana...


Saya tak pasti, niat anda ni BAIK atau SEBALIKNYA...????

1- Saya di fxmalay, client yang bakal dapat bonus register di fxopen, saya langsung tak dapat apa2.

2- Usah menuduh yang bukan-bukan, saya tiada akaun di broker yang anda sebutkan.

3- Berjaya atau tidak, telah disebutkan sebelum ini, bergantung pada individu. KAMU boleh halang nafsu orang lain sedangkan kita tak tahu apa yang berlaku atau dimana mereka berada???

( Nampaknya kamu tak lihat post saya yg sebelum ini "p/s:..." )

4- Disebabkan sifat orang kta sendiri yang dok fikir "Skim Cepat Kaya" lah, kelas BASIC perlu dititik beratkan.

5- Bukan semua orang yang diajak, hanya mereka yang berminat sahaja, malah mereka juga telah diingatkan mengenai RISIKO.

6- Belajar secara ONLINE dengan belajar dengan Tenaga Pengajar di dalam kelas AMAT berbeza, kamu kan Tenaga Pengajar juga, takkan tak dapat bezakan???

Sekali lagi ingin saya tanya, apa niat kamu sebenarnya???

Kalau kamu niat baik, kamu tak mengganggu mereka yang ingin mengajar dan belajar.

Sepatutnya........

Kamu sertai dahulu seminar dan kelas yang disediakan disini sebelum memberi komen.

Memberi komen MEMBUTA TULI , dari situ dah nampak niat kamu... Jangan sampai memakan diri sendiri.

Maaf, kalau sayang menggunakan ayat kamu ini.....

Renung renungkan la....

P/S: Saya langsung tak mengganggu kamu mengajar, malah rasa seronok melihat orang-orang kita mengajar dengan niat MURNI untuk memastikan newbie fahami terlebih dahulu sebelum menceburinya.
 

Z-N-I-E

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
2
Points
0
Assalamualaikum....
kepada yg newbie mcm aku ni...jgn lah kiter banyak sgt terpengaruh ngn gejala kelas forex yg ntah apa ntah ni...aku dah pegi kelas dekat 5...sumer mcm power...mula kelas,dorg akan tunjuk statment bank...so korang akan ghairah la...aku pun nak kaya gak mcm dia...mmg betul ada yg kaya...tp korang tau mcm mana dorg kaya...meh aku citer sket.....

1.Demo Acc....korang selalunya akan dinasihatkan bukak demo dulu sebelum live trade...kalo buka slalu broker bg korg baper byk?50,000...tak pun 20,000...kalo korang pakai duit ni ko buy ker sell ke satu post...ko try biar sampai acc demo ko tamat...dah konpem2 ko x kena margin call...dah byk mcm tu...mana ada pair yg turun sampai byk mcm tu...paling2 pun 3000 jer pastu dia nai balik...so korang dah kena tipu..termasuk aku...kalo korang nak tau ko dah pandai ker x...ko try la main demo yg amount dia yg korg nak main live...200 ke 500 ke...baru la korg tau kemampuan korg...kalo dgn amount tu korg leh jadikan berganda2...konpem korg dah terorr..tp bkn terrorist....hahahaha

2.Acc sifu....korg tau x baper yg dorg guna tuk bukak acc...ntah2 dorg bukak pun pakai 30000usd...mmg la dorg cepat kaya...pastu lak amek stakat 10pips tp bukak 10 post...so nampak la dia dapat 100pips...so kiter yg newbie ni tertipu lagi..igt yg ngajar ni terus2 pandai ker?dorg pun konpem newbie dulu...mana ada org yg lahir terus pandai jalan...jgn la nak tipu kalo dorg asyik untung jer...pastu dorg tunjuk la acc anak murid yg berjaya ngn duit berkilo2....last2 murid dia lak buat kelas lain...apa citer lak ni...sbb murid dia dah tau la sipu dia trade pakai duit kelas...so xde la tension kalo rugi..minggu depan nyer kelas fully book...so duit masyuk lagi....

3.Support after class...ni mmg konpem xde...kalo ader pun dorg akan suh ko join personal coaching...korg kena latipu lagi....so apa yg dia ajar yg sblm ni mmg x bagus la...naper x bgtau terus personal coaching jer...adus...letih la aku nak citer pengalaman newbie mcm aku ni...aku cuma xnak mebe2 yg baru nak jinak ngn forex ni akan ada yg bercerai berai...gaduh adik beradik...dan apa2 yg x elok la...tension tau forex ni...banyak lagi aku nak citer sbrnye...susah nak tulis panjang2 ni..sbb aku bukan nyer penulis skrip atau pengarang majalah...bg aku apa yg jebat bgtau tu betul..kenapa nak amek duit org while u dah bleh trade dgn menjadikan diri jutawan...kenapa?cuber jawap...kalo sbb ko buat kat hotel...meh sini buat kat umh aku...aku sponser makan minum sumer...berani ko buat pree...aku nak tgk korg live trade mcm mana?ada berani?buktikan pada aku ko leh trade ngn 100usd leh jadi at least 1000usd dalam sehari pun aku dah cukup kagum dan percayanyer....

nasihat aku pada newbie...kiter boleh blaja asas ni dgn banyak membaca...ilmu yg kiter cari sendiri lebih berkat..dan ia akan lebih berkat bila kiter kongsi bersama...mana2 forum yg ujud adalah untuk kebaikan bersama..dan bukan untuk individu sahaja yg pntingkan diri...kalo tanyer pasal leverage jer pada sifu2 aku yg lps..sumer hampeh...merapu citer leverage...ada satu jer sipu aku yg ok..x menunjuk,sederhana dan very helpful...dia bg forecast pun pree jer...dan sistem yg dia develop sendiri mmg menarik...tp aku jarang guna jugak..sbb aku dah ada sistem sendiri...kepada tader yg pk nak buat kelas jer....apa lah salahnyer korg dah kaya kan...buat la kelas pree...bagi lah ktorg tgk korng trade live...ni nak tgk pun kena bayar...apa la...k wslm
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sebelum saya menyelit... cilok sana sini... adalah lebih baik saya memperkenalkan diri saya terlebih dahulu.

Di alam CYBER saya dikenali sebagai SHAMX777. Kalau GOOGLE atau YAHOO search perkataan SHAMX777 anda akan tahu di mana saya sedang aktif sekarang ini.

Saya mulai menempah nama di alam FORUM daripada FOREXFACTORY.COM sebagai thread MALAYSIA starter. Banyak sudah ilmu2 yang dikongsikan sesama ahli2 forum berkenaan sampai saya dah tak tahu nak cakap apa lagi dah. Selepas itu saya mula aktif di forum FXMALAY pula... translating my ENGLISH analysis and TRADING information in MALAY language. Almaklumlah... kerja sebagai FTT nie bosan sebenarnya... asyik terperuk kat rumah dan depan komputer jer. Jadi FORUM lah tempat saya meluahkan pendapat dan berkongsikan ilmu sambil mencari2 sahabat TRADING.

Saya lebih terkenal dengan kesungguhan saya membuat GATHERING sesama trader supaya semua yang terlibat boleh suai kenal face to face dan buat kawan in the real world. Selalu saya buat di RUMAH saya sahaja. Kalau saya buat open house... memang PACKED... FULL sampai penuh ke balcony dan bilik2 spare pun penuh dengan trader... ruang tamu tak katalah... nak jalan pun kena hati2 takut terpijak laptop orang. Saya suka buat LIVE TRADE beramai2... siok ooo...Kadang2 saya buat GATHERING kat Cafe' sana sini. Selalunya di KL. Ada juga saya buat di Terengganu, Penang dan Kedah sebab TRADER2 juga yang panggil. Sekarang TRADER2 dari Johor pula dah memanggil2... InsyaAllah lepas FOREX EXPO (KLCC Convention Centre) saya akan organize TRADER GAHERING di Johor pula. Alhamdulillah... sudah banyak GROUP2 TRADER FX ini wujud di MALAYSIA kerana initiative saya. Sekarang siap ada KELAB JORAN sesama trader... kerap kali membuat trip2 memancing LAUT DALAM. My aim is... TO CREATE LIFE OUT OF TRADING FX. "Berjema'ah lah kamu... sesungguhnya seekor kambing itu tak akan dibaham oleh serigala sekiranya selalu berdamping rapat dengan kumpulannya". Saya amat menyukai dan mengalu2 kan KUMPULAN2 TRADER FX ini wujud sana sini... bukan sahaja di alam cyber... lebih baik di alam nyata. Supaya pertukaran pendapat dan ilmu boleh berlaku dengan cepat dan effective. Bukan itu sahaja... kenalan... networking... persahabatan pun boleh terjalin dengan lebih meluas lagi. Sehingga sekarang saya dah mempunyai beratus-ratus kenalan TRADER yang bukan sahaja saya kenali di alam cyber tapi di alam nyata juga. Bukan terhad kepada kaum Melayu sahaja... rumah saya telah dikunjungi oleh pelbagai kaum termasuk Cina, India... OrangPutih pun ada. Ada juga yang datang dari Sabah dan Sarawak. International pun ada... dari SINGAPORE, INDONESIA dan ITALY. Bukan niat saya nak bangga-bangga kan ini semua. Saya tak pernah mengaku saya seorang SUCCESSFUL Trader... setakat cukup makan... bayar kereta... rumah... jalan2... dan yang penting perbelanjaan keluarga. Almaklumlah saya asal orang miskin... acc trading pun sekali bukak USD100 initial deposit. Tak mampu nak masuk besar2. NEVER INVEST WITH THE MONEY YOU CAN'T AFFORD TO LOSE.

Directors CommerceZone telah recognized penglibatan saya dalam bidang FOREX ini melaui FORUM2 yang saya berkongsikan maklumat tentang FOREX. Mereka offer saya kerja di sini. Wah bestnyer... memang dah lama bosan dok kat rumah jer... sekali sekala nak tukar angin... dapatlah side income pulak tu. Janji boleh TRADE... memang digalakkan pun staff2 CZ semua nie TRADE FX. Alhamdulillah... rezeki bertambah2.

Mulanya saya tanya... adakah ini Company macam yang lain2 juga ke (kebanyakkannya... tak semua)... yang pong pang pong pang... canang sana sini dengan janji2 palsu. Kalau macam tu.. saya takmooo kerja. Lebih baik dok kat rumah buat apa yang saya buat. Lepas tu saya dapat tahu... CZ ini ditubuhkan bukan sedemikian rupa. So saya terima untuk bekerja dengan CZ.

Tugas saya adalah untuk TRAINING semua SUPPORT STAFF yang ada disamping pantau SYLLABUS dan Cikgu2 yang ada. Customer support and satisfaction juga saya pantau. Saya sendiri tidak mengajar di CZ... saya punya kelas buat kat rumah jer kalau ada masa terluang. Saya tak ajar pun... saya cuma kongsikan pengalaman saya Naik Turun Naik dalam bidang Forex ini... disamping kongsikan TRADING SYSTEM yang saya upgrade/modified/improvised di sepanjang kerjaya saya sebagai FTT.

Saya juga selalunya akan berborak2 dengan Pengunjung2 CZ yang hadir semasa FREE SEMINAR. Apa yang saya bagi tahu:

1) FOREX BUKAN SKIM CEPAT KAYA
2) DO NOT INVEST WITH THE MONEY YOU CAN'T AFFORD TO LOSE SEBAB AKAN KACAU EQ (EMOTION CONTROL)
3) SAYA SIAP MARAH2 KALAU ADA YANG BERANGAN NAK BUAT ******** BANK UNTUK TRADE FOREX.
4) FOREX IS NOT ALL ABOUT MONEY INVESTMENT... TIME INVESTMENT JUGA PENTING UNTUK KNOWLEDGE AND EXPERIENCE.
5) FOREX HAVING THE HIGHEST RISK EVER IN FINANCIAL INSTRUMENT... COMES WITH HIGH REWARD. MUST KNOW THE RISK TO BE ABLE TO CONTROL IT.
6) NAK BELAJAR FREE... BOLEH RUJUK KE WEBSITE DAN DAH BERLAMBAK2 E-BOOK FREE SANA SINI... KALAU PERLUKAN CIKGU UNTUK TUNJUK AJAR... CZ BOLEH PROVIDE... TAPI ADA FEES LAH.
7) CAN MAKE MONEY FROM FOREX = YES
8) CAN LOSE MONEY FROM FOREX = YES
10) NOT EVERYBODY CAN TRADE. SCRARED TO TAKE RISK... THERE ARE OTHER FINACIAL INSTRUMENT WITH LOWER RISK CAN GENERATE INCOME.
11) CZ IS NOT ALL ABOUT FOREX... CZ JUGA MENGAJAR BENDA2 LAIN YANG BERKAITAN DENGAN TRADING CONTOHNYA STOCKS, COMMODITY, DERIVATIVES DLL. PROFESSIONAL DARIPADA KLSE JUGA DIJEMPUT UNTUK BERIKAN SEMINAR DI CZ.
12) SAYA JUGA CERITAKAN BAGAIMANA SAYA JATUH TERLUNGKUP KERANA FOREX DULU.
13) FOREX

Okay lah... nak balik dulu... dah seharian di CZ nie... kena layan keluarga pulak. Next week saya post lagi. BANYAK LAGI YANG PERLU SAYA PERJELASKAN DI SINI.

p/s: Tolong jangan membuat andaian sewenang-wenangnya. Sabaik2nya selidiklah dulu. FREE SEMINAR ada.. datang jer tengok preview. Tak suka tak yah join. Khas bagi mereka yang mahukan Cikgu untuk tunjuk ajar depan mata. Kalau rasa boleh faham semua dengan sendirinya melalui internet jer... tak perlu datang kelas di CZ.

We don't know the future... we are not here to tell you how this is going to end. We are here to tell you how this going to BEGIN.​
 

SHAMX777

freshman
Joined
Jun 5, 2009
Messages
31
Points
0
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Sebelum saya menyelit... cilok sana sini... adalah lebih baik saya memperkenalkan diri saya terlebih dahulu.

Di alam CYBER saya dikenali sebagai SHAMX777. Kalau GOOGLE atau YAHOO search perkataan SHAMX777 anda akan tahu di mana saya sedang aktif sekarang ini.

Saya mulai menempah nama di alam FORUM daripada FOREXFACTORY.COM sebagai thread MALAYSIA starter. Banyak sudah ilmu2 yang dikongsikan sesama ahli2 forum berkenaan sampai saya dah tak tahu nak cakap apa lagi dah. Selepas itu saya mula aktif di forum FXMALAY pula... translating my ENGLISH analysis and TRADING information in MALAY language. Almaklumlah... kerja sebagai FTT nie bosan sebenarnya... asyik terperuk kat rumah dan depan komputer jer. Jadi FORUM lah tempat saya meluahkan pendapat dan berkongsikan ilmu sambil mencari2 sahabat TRADING.

Saya lebih terkenal dengan kesungguhan saya membuat GATHERING sesama trader supaya semua yang terlibat boleh suai kenal face to face dan buat kawan in the real world. Selalu saya buat di RUMAH saya sahaja. Kalau saya buat open house... memang PACKED... FULL sampai penuh ke balcony dan bilik2 spare pun penuh dengan trader... ruang tamu tak katalah... nak jalan pun kena hati2 takut terpijak laptop orang. Saya suka buat LIVE TRADE beramai2... siok ooo...Kadang2 saya buat GATHERING kat Cafe' sana sini. Selalunya di KL. Ada juga saya buat di Terengganu, Penang dan Kedah sebab TRADER2 juga yang panggil. Sekarang TRADER2 dari Johor pula dah memanggil2... InsyaAllah lepas FOREX EXPO (KLCC Convention Centre) saya akan organize TRADER GAHERING di Johor pula. Alhamdulillah... sudah banyak GROUP2 TRADER FX ini wujud di MALAYSIA kerana initiative saya. Sekarang siap ada KELAB JORAN sesama trader... kerap kali membuat trip2 memancing LAUT DALAM. My aim is... TO CREATE LIFE OUT OF TRADING FX. "Berjema'ah lah kamu... sesungguhnya seekor kambing itu tak akan dibaham oleh serigala sekiranya selalu berdamping rapat dengan kumpulannya". Saya amat menyukai dan mengalu2 kan KUMPULAN2 TRADER FX ini wujud sana sini... bukan sahaja di alam cyber... lebih baik di alam nyata. Supaya pertukaran pendapat dan ilmu boleh berlaku dengan cepat dan effective. Bukan itu sahaja... kenalan... networking... persahabatan pun boleh terjalin dengan lebih meluas lagi. Sehingga sekarang saya dah mempunyai beratus-ratus kenalan TRADER yang bukan sahaja saya kenali di alam cyber tapi di alam nyata juga. Bukan terhad kepada kaum Melayu sahaja... rumah saya telah dikunjungi oleh pelbagai kaum termasuk Cina, India... OrangPutih pun ada. Ada juga yang datang dari Sabah dan Sarawak. International pun ada... dari SINGAPORE, INDONESIA dan ITALY. Bukan niat saya nak bangga-bangga kan ini semua. Saya tak pernah mengaku saya seorang SUCCESSFUL Trader... setakat cukup makan... bayar kereta... rumah... jalan2... dan yang penting perbelanjaan keluarga. Almaklumlah saya asal orang miskin... acc trading pun sekali bukak USD100 initial deposit. Tak mampu nak masuk besar2. NEVER INVEST WITH THE MONEY YOU CAN'T AFFORD TO LOSE.

Directors CommerceZone telah recognized penglibatan saya dalam bidang FOREX ini melaui FORUM2 yang saya berkongsikan maklumat tentang FOREX. Mereka offer saya kerja di sini. Wah bestnyer... memang dah lama bosan dok kat rumah jer... sekali sekala nak tukar angin... dapatlah side income pulak tu. Janji boleh TRADE... memang digalakkan pun staff2 CZ semua nie TRADE FX. Alhamdulillah... rezeki bertambah2.

Mulanya saya tanya... adakah ini Company macam yang lain2 juga ke (kebanyakkannya... tak semua)... yang pong pang pong pang... canang sana sini dengan janji2 palsu. Kalau macam tu.. saya takmooo kerja. Lebih baik dok kat rumah buat apa yang saya buat. Lepas tu saya dapat tahu... CZ ini ditubuhkan bukan sedemikian rupa. So saya terima untuk bekerja dengan CZ.

Tugas saya adalah untuk TRAINING semua SUPPORT STAFF yang ada disamping pantau SYLLABUS dan Cikgu2 yang ada. Customer support and satisfaction juga saya pantau. Saya sendiri tidak mengajar di CZ... saya punya kelas buat kat rumah jer kalau ada masa terluang. Saya tak ajar pun... saya cuma kongsikan pengalaman saya Naik Turun Naik dalam bidang Forex ini... disamping kongsikan TRADING SYSTEM yang saya upgrade/modified/improvised di sepanjang kerjaya saya sebagai FTT.

Saya juga selalunya akan berborak2 dengan Pengunjung2 CZ yang hadir semasa FREE SEMINAR. Apa yang saya bagi tahu:

1) FOREX BUKAN SKIM CEPAT KAYA
2) DO NOT INVEST WITH THE MONEY YOU CAN'T AFFORD TO LOSE SEBAB AKAN KACAU EQ (EMOTION CONTROL)
3) SAYA SIAP MARAH2 KALAU ADA YANG BERANGAN NAK BUAT ******** BANK UNTUK TRADE FOREX.
4) FOREX IS NOT ALL ABOUT MONEY INVESTMENT... TIME INVESTMENT JUGA PENTING UNTUK KNOWLEDGE AND EXPERIENCE.
5) FOREX HAVING THE HIGHEST RISK EVER IN FINANCIAL INSTRUMENT... COMES WITH HIGH REWARD. MUST KNOW THE RISK TO BE ABLE TO CONTROL IT.
6) NAK BELAJAR FREE... BOLEH RUJUK KE WEBSITE DAN DAH BERLAMBAK2 E-BOOK FREE SANA SINI... KALAU PERLUKAN CIKGU UNTUK TUNJUK AJAR... CZ BOLEH PROVIDE... TAPI ADA FEES LAH.
7) CAN MAKE MONEY FROM FOREX = YES
8) CAN LOSE MONEY FROM FOREX = YES
10) NOT EVERYBODY CAN TRADE. SCRARED TO TAKE RISK... THERE ARE OTHER FINACIAL INSTRUMENT WITH LOWER RISK CAN GENERATE INCOME.
11) CZ IS NOT ALL ABOUT FOREX... CZ JUGA MENGAJAR BENDA2 LAIN YANG BERKAITAN DENGAN TRADING CONTOHNYA STOCKS, COMMODITY, DERIVATIVES DLL. PROFESSIONAL DARIPADA KLSE JUGA DIJEMPUT UNTUK BERIKAN SEMINAR DI CZ.
12) SAYA JUGA CERITAKAN BAGAIMANA SAYA JATUH TERLUNGKUP KERANA FOREX DULU.

Okay lah... nak balik dulu... dah seharian di CZ nie... kena layan keluarga pulak. Next week saya post lagi. BANYAK LAGI YANG PERLU SAYA PERJELASKAN DI SINI.

p/s: Tolong jangan membuat andaian sewenang-wenangnya. Sabaik2nya selidiklah dulu. FREE SEMINAR ada.. datang jer tengok preview. Tak suka tak yah join. Khas bagi mereka yang mahukan Cikgu untuk tunjuk ajar depan mata. Kalau rasa boleh faham semua dengan sendirinya melalui internet jer... tak perlu datang kelas di CZ.

We don't know the future... we are not here to tell you how this is going to end. We are here to tell you how this going to BEGIN.​
 
Top