Cloak Your Link!!

mfaiz

Senior
Joined
May 15, 2008
Messages
1,952
Points
38
JayaLink.com... :D
 

pheyz

Senior
Joined
Dec 12, 2007
Messages
964
Points
18

alan

Senior
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,630
Points
38
kalau betul2 serious nak buat affiliate, kena invest tools macam Affiliate Cloner...

tak payah susah payah nak try & error.....

Biasanya free punye byk isu dia & kita tak de control....andai kata anda promosi gila2 tapi link cloaking yg free tu down.....bye2-lah segala usaha anda......

Bukan kata yg beli tu tak-kan down, tapi at least kita blh monitor & solve it cepat

Masa tu emas :)
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
Bro, brul ke link ni? Saya xdapat bukak la..
mungkin server diorang tgh down kot. Smlm saya buka ok jer.

acloaker.com ni bkn macam tinyurl.com. Dia tak bergantung pada website tu utk redirect sebab dia createkan php / html file dan kita download & upload file tu ke server kita. Jadi memang betul2 cloaking la bkn redirect sbb bila kita klik kat link tu, kat address bar tak keluar affiliate url.
 

syuxx

Senior
Joined
Jul 31, 2008
Messages
3,361
Points
38
aku senang aje. bel domain name khas untuk affiliate program.
let say mcm http://com-reg.info

lepastu create subdomain name dan create index.html dalam file tu.
lepastu copy code dari blog post aku yg ni:

How to hide your affiliate link?

kemudian, encodekan html file tu supaya nanti org view source tak nampak link affiliate tu:

http://www.auditmypc.com/html-encoder.asp

save file dan jadi dah. hehe.
kalau nak nampak real lagi, tambah favicon.ico dalam folder subdomain tu tadi. hehe.

tapi sekarang aku just guna software je :)
 

mfaiz

Senior
Joined
May 15, 2008
Messages
1,952
Points
38
boleh jgak try counter click... sambil sembunyi, sambil kira... :D
 
Top