Clickbank.Com : Jadikan ia satu pengajaran..

Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#1
Saudara sekalian, mungkin ada yang kenal clickbank.com, sebuah merchant yang membolehkan kita join pelbagai program affiliate.. Namun, sayang. Mereka tak list-kan malaysia dalam senarai mereka.. Nak tahu kenapa? Saya ada menghantar emel kepada mereka bertanyakan hal ini. Sila baca di bawah. Bi saya kureng sikit, so redah je lah.. Tapi omputih tu paham jugak. :D

Tujuan saya hantar emel ni nak tanya adakah kemungkinan di masa depan atau yg terdekat ni Malaysia ni akan diterima oleh mereka.. So jawpaanna, buat masa skang mereka akan ikut peraturan yg ada sekarang..

Emel yg dihantar:
smart zul <emel saya> 1/10/2006 4:26:42 am >>>
Hi, i'm from Malaysia and want to get some explaination from clickbank. Clickbank is the main choice among the peolple that one to join affiliates program, but the peoples from Malaysia including me, can't register because our country is not clickbank list.

So here i want to know why our country is not in the list? I know (maybe) our country is the top ten of credit card fraud, but i'm so sad can't join clickbank. And i want to know, maybe Malaysia will be listed by clickbank in future?

Thanks.

Jawapan dia (ambil masa sehari untuk dibalas):
Wed, 11 Jan 2006 12:06:31 -0700
From: "emel-clickbank" <emel-clickbank>
ello,

Thank you for your interest in ClickBank! We accept clients from over 100 countries. If your country is listed on our sign-up page
(http://www.clickbank.com/signup.html), then you are eligible to open a ClickBank account. If your country is not listed, we cannot offer you an account at this time. Regrettably, we are unable to make any exceptions to this rule at this time.

Best Regards,

Elizabeth
ClickBank Customer Support
clickbank.com
www.clickbank.com

p/s: tak tahulah dia taip ke copy & paste emel tu. Cuma nak dinyatakan di sini, JANGAN DISEBABKAN KITA, SATU NEGARA YANG KENA..
 
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#2
Kepada sesiapa yang berminat nak buat affiliate program dengan guna merchant spt clickbank tu, ada beberapa cara alternatif lain. Banyak lagi merchant lain, tapi yg famous tu lah clicbank.. Namun sekarang dah ada merchant baru yg kukuh & banyak kelebihan. Kaedah pembayaran yg diterima adalah melalui paypal atau pun stormpay.

PayDotCom mempunyai pelbagai produk untuk dipilih, tetapi tak sebanyak clickbank. Namun, bagi mereka yg nak pasarkan produk melalui merchant ni, ia satu kelebihan sebab tak banyak lagi produk kat situ. So, mesti ramai yang akan jadi affiliates anda..

Antara cara lain adalah membuka akaun di luar negara.. bab ni saper yg nak tambah bolehlah tambah.. Saya kurang arif.. :)
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
715
Likes
3
Points
18
Offline
#3
thanks mr smartusaha,

kalau dah clickbank tak nak terima nak buat camner. mungkin satu hari nanti terbukaklah pintu hati dia orang. doa ajelah.

Buat masa nie kena ler cari alternatif lain. mungkin apa yang kita pilih hari nie, lebih power daripada clickbank di masa hadapan. sape tahu. nothing is impossible.

Salamzz
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
715
Likes
3
Points
18
Offline
#5
saya sebenarnya belum pernah cuba clickbank nie. adakah clickbank akan detect ip kita?
 
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#6
1. Tak tahu lah pulak pasal detect ip tu.. Tp dari segi analogi: Kalau orang luar datang Malaysia & nak masuk/guna clickbank.. kalu ip di-kesan, takleh lah diaorang masuk.. :?:

2. Sufian, guna alamat saudara mara ker? Atau guna khidmat mail forwarding? boleh citer sikit?
 
Joined
Dec 15, 2005
Messages
715
Likes
3
Points
18
Offline
#7
hmm... logik. kalau saudara sufian dah berjaya, maknanya kena guna alamat luar ler nie.. takpe.. boleh diusahakan.
 
Joined
Jan 11, 2006
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#8
ramai yg dh pakar dlm forum ni... bagus 1 perkembangan yg sihat...

kita dr malaysia xde masalah nk guna clickbank... just buka akaun bank kt singapore, kita dh boleh guna clickbank... kena rajin je gi singapore...

so produk korg yg nk jual tu dah cover cost g singapore, kalau x rugi la beb..
 
Joined
Dec 14, 2005
Messages
10
Likes
0
Points
1
Offline
#9
bila korang cerita pasal clickbank.. teringat aku kisah dudlu dulu.. dulu clickbank ni accept malaysia.. masa aku join dulu boleh dapat 900usd sebulan hasil affiliate dari diorng.. mana taknya.. guna teknik spam.. tapi berbaloi.. tapi skarg dah tak buat lagih dah.. dah baik dah... hahahhaa ... clickbank ni bank kita sebenarnya sejak kes 911. Bangunan dia yg runtuh,, kita plak yg disalahkan... bengong....
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#11
Betul ke clickbank ban kita sebab tu? Saya pun tak tahu pun apa sebabnya clickbank ini ban Malaysia.

Kalau tak silap 3-4 tahun lepas memang Malaysia dah kena ban kan? seingat sayalah. Masa tu baru nak berjinak dengan clickbank, last2 tak leh register lah pulak.

Kalau ada sedara, kawan2 ke yang tinggal kat singapore, boleh lah guna alamat dia. Lepas tu nanti cek, clickbank akan pos kat situlah.
 
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,053
Likes
8
Points
38
Offline
#12
dapatkan satu alamat singapore atau kepada orang timur/utara tu, apa kata cuba thailand cam gue...

aku buat alamat kat Yala, Thailand...senang...sewa umah baru murah gila
bayar 50 baht, sewa umah kosong...naik motor kapcai c70 ajer dari Rantau panjang tuhs... pi amik BARANG...

seberang sungai kelate berehs

atau buat TT

:D
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#14
register US PO BOX, nanti kalau cek pos kat alamat tu cam na nak amik?

tapi macam menarik jugak tu...
 
Joined
Jan 7, 2006
Messages
500
Likes
2
Points
18
Offline
#15
saya ada acc click bank..tp saya tau cne nk advertise kan....lgpon saya xde website nk advertise kan...klo ada ssape yg berminat nk share..msg saya ekkk...saya merasa rugi sgt sbb xle nk jual kat clickbank...
 

myname

freshman
Joined
Jan 24, 2006
Messages
255
Likes
1
Points
18
Offline
#16
bila surat check dah penuh dlm tu (kita boleh track), boleh minta admin usabox hantarkan ke Malaysia. kena la caj proses dan sewa po box tu.
 
Joined
Jan 7, 2006
Messages
500
Likes
2
Points
18
Offline
#18
owh...sbnrnya saya berada di jepun..saya minat dgn mende2 internet marketing ...so lepas bace forum nih pasal clickbank saya trus join..tp saya xtau mcm mane nk advertise n nk guna.saya just ada acc clickbank je la...so saya berharap la kepada sesepa yg bulih jd share...ada la komisen die..hehe...itulah cerita nya..
 
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,780
Likes
42
Points
48
Offline
#19
batagolek said:
dapatkan satu alamat singapore atau kepada orang timur/utara tu, apa kata cuba thailand cam gue...

aku buat alamat kat Yala, Thailand...senang...sewa umah baru murah gila
bayar 50 baht, sewa umah kosong...naik motor kapcai c70 ajer dari Rantau panjang tuhs... pi amik BARANG...

seberang sungai kelate berehs

atau buat TT

:D
Hehe batagolek, ada masa kita jumpo denung deh.. kawe lamo doh tok balik kampong.. Buleh jumpo2 demo.. demo dok kelate ko teganung??

Versi Terjemahan: Hehe batagolek, ada masa kita jumpa k.. Saya lama dah tak balik kampung. Boleh jumpa sedara. Sedara dok kat kelantan ke terengganu?
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#20
aku nak ikut gok, zul, mung jangang lupe ajak aku gok, ekekekek :D

Mybee,

Kat jepun buat apa? belajar kat sana ke? bagus lah kalau dah nak start internet business, :)

cuba lah buat satu website, try buat blog dulu, upgrade pelahan-lahan. buat sambil belajar.
 
Top