[China] Perjanalan Ransel

Offline
#1
minta bincang2 utk experinece kat luar negara, pertama kali ako buat project ni pegi perjalanan ransel.
ade kwa2 yg pernah pegi china bolex share apps yg siap sedia skira nak fahamkan bahasa temptan .
lagipon macamne kalau nak data roaming kat luar negara. kena beli nombor baru ?
 
Offline
#2
pernah jumpa article sml yg tengtang celcom data romaing offer semasa kay luar negara, ade 2x kali data roaming kalau ade beli package roaming tu , kalau x silap rm 38 , add-on data rm 10/ 100 MB
xperlu beli nombor baru.
 
Offline
#3
minta bincang2 utk experinece kat luar negara, pertama kali ako buat project ni pegi perjalanan ransel.
ade kwa2 yg pernah pegi china bolex share apps yg siap sedia skira nak fahamkan bahasa temptan .
lagipon macamne kalau nak data roaming kat luar negara. kena beli nombor baru ?
aq rasa tak payah beli nombor sana,
bkn pergi lama kan? bazir je beli nombor baru,
member i baru balik dari shanghai smlm kata sim kad sana mahal jugak.
baik pakai data roaming sim sini.
 
Offline
#4
pernah jumpa article sml yg tengtang celcom data romaing offer semasa kay luar negara, ade 2x kali data roaming kalau ade beli package roaming tu , kalau x silap rm 38 , add-on data rm 10/ 100 MB
xperlu beli nombor baru.
ada offer baru ke? sampai bila promosi ni?
aq nak pergi beijing bulan depan,
tak tau lah ada promosi ni lagi ke tak?
 

lah

freshman
Offline
#6
aq rasa tak payah beli nombor sana,
bkn pergi lama kan? bazir je beli nombor baru,
member i baru balik dari shanghai smlm kata sim kad sana mahal jugak.
baik pakai data roaming sim sini.

mmg betul, pakai internet roaming celcom tu baru rm38 sehari,
dpt 2 kali ganda data roaming.
itu pun bkn susah nak activate.
 
Offline
#7
mmg betul, pakai internet roaming celcom tu baru rm38 sehari,
dpt 2 kali ganda data roaming.
itu pun bkn susah nak activate.
kat luar negara pakai telco kitorg roaming laju ke?
macam ni mesti mahal kan, rm 38 ikut currecy malaysia ke negara tersbut.
senng je kalau nak roaming , beli sim baru la. habis guna buang je . nanti buka romaing kan , lupa tutup ke tu charge gile betol
 
Offline
#8
china mane yang pegi, jika takde byk hari , mungkin beli sim baru sana.
tapi satu dua hari je, bole pakai telco sendiri roaming, x salah celcom saje worldwide roaming.
Ia partner dgn china unicom.
 
Offline
#9
kat luar negara pakai telco kitorg roaming laju ke?
macam ni mesti mahal kan, rm 38 ikut currecy malaysia ke negara tersbut.
senng je kalau nak roaming , beli sim baru la. habis guna buang je . nanti buka romaing kan , lupa tutup ke tu charge gile betol
tak semesti laju , pernah sekali pegi singapore pakai roaming , pagi petang langsung loading je internet page tu.
saje message2 bole. tapi sekali je saya experience
 
Offline
#10
china mane yang pegi, jika takde byk hari , mungkin beli sim baru sana.
tapi satu dua hari je, bole pakai telco sendiri roaming, x salah celcom saje worldwide roaming.
Ia partner dgn china unicom.
nak gi beijing, agak2 2 malam kat sana kak. sya x pakai celcom o , nnt pegi kedai tanye2 tgk macmne.
 
Offline
#11
kat luar negara pakai telco kitorg roaming laju ke?
macam ni mesti mahal kan, rm 38 ikut currecy malaysia ke negara tersbut.
senng je kalau nak roaming , beli sim baru la. habis guna buang je . nanti buka romaing kan , lupa tutup ke tu charge gile betol
xpernah try, tapi kalau pakai telco sendiri mesti la currecy malaysia.
 

wangAbu

freshman
Offline
#13
pakai itranslate voice, apps yg hebat utk translate nahasa2 org tmpt tu .
kalau nak internet roaming pakai celcom sim, worldwide roaming.
Celcom passport tu klau nak gune buka internet roaming je.
 
Last edited: