Teknologi Celcom juara open signal?

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
57
Points
8
Apa pendapat korang guna Celcom? Padu ke tak padu? Sbb aku tengok report from open signal Celcom still lg leading bertahun tahun untuk coverage and network paling pantas dekat Malaysia ha ada betui ka???
 

lailamajnunnnn

freshman
Joined
Nov 7, 2019
Messages
7
Points
1
Age
28
sure nak pendapat I?
I guna celcom mmg oke je takde masalah.
Kat kg I kt hulu pun ada je coverage.
 

jaredmagica

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
43
Points
8
Apa pendapat korang guna Celcom? Padu ke tak padu? Sbb aku tengok report from open signal Celcom still lg leading bertahun tahun untuk coverage and network paling pantas dekat Malaysia ha ada betui ka???
Padu bro.. ko kaki gaming tak? Ko cuba test main game guna line ni.
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
Apa pendapat korang guna Celcom? Padu ke tak padu? Sbb aku tengok report from open signal Celcom still lg leading bertahun tahun untuk coverage and network paling pantas dekat Malaysia ha ada betui ka???
Celcom mmg paling pantas aku rasa. Tapi skrg aku pakai digi nak compare harga digi ah lg murah
 

Muslim Ahmad

freshman
Joined
Oct 24, 2019
Messages
33
Points
6
Age
22
kalau nak sedap pakai umobile dpt unlimited data boleh stream video sampai lebam huhu tapi dia punya coverage tu limited sikit ah. Kalau tempat korang stay tu coverage padu ha boleh ah pakai umobile sbb sedap wei lenjan internet sampai biji mata lebam hahaha. Tapi kalau area korang connection slow ha takda function gak pakai unlimited en so kena tgk tempat ah
 
Last edited:

jaredmagica

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
43
Points
8
aku main game pakai wifi je hahaha pakai mobile data ni kadang kadang tak stabil
tu la ko tak explore byk telco... Wifi bukan boleh bawak g memana pun... try buka open signal mesti top ranked dia celcom. top ranked untuk ko ngadap game tak lag sepanjang hari..
 

roronoa zoro

freshman
Joined
Jan 8, 2019
Messages
13
Points
1
Age
25
buat masa skrg celcom lg oke dari semua telco yg lain. Sesuai untuk yg suka layan YT, ML, PubG, Dota bagai tu..4g skrg dah laju kalau tambah 5g rasanya lagi pantas
 

anna_tan89

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
14
Points
1
aku main game pakai wifi je hahaha pakai mobile data ni kadang kadang tak stabil
u duduk rumah sahaja tak pe guna wifi. kalau u orang yang selalu outstation, kena cari telco yg luas coverage dan ramai sudah tahu ma telco apa yg banyak bagus di mana-mana tempat
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
164
Points
18
Apa pendapat korang guna Celcom? Padu ke tak padu? Sbb aku tengok report from open signal Celcom still lg leading bertahun tahun untuk coverage and network paling pantas dekat Malaysia ha ada betui ka???
Sekarang, Maxis dan Celcom sdg leading kat market ni, mereka ada plan budget utk kita, mcm Xpax. saya sudah guna Xpax sgt lama dah, sejak sekolah menengah sampai kerja sekarang
 
Last edited:

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
164
Points
18
buat masa skrg celcom lg oke dari semua telco yg lain. Sesuai untuk yg suka layan YT, ML, PubG, Dota bagai tu..4g skrg dah laju kalau tambah 5g rasanya lagi pantas
Sekarang Maxis dan Celcom collaborate, akan launch 5G mungkin main game ML,PUBG, kita boleh guna VR utk main game dah
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
Sekarang, Maxis dan Celcom sdg leading kat market ni, mereka ada plan budget utk kita, seperti hotlink dan Xpax. saya sudah guna Xpax sgt lama dah, sejak sekolah menengah sampai kerja sekarang
Plan tu best ke??
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
buat masa skrg celcom lg oke dari semua telco yg lain. Sesuai untuk yg suka layan YT, ML, PubG, Dota bagai tu..4g skrg dah laju kalau tambah 5g rasanya lagi pantas
Mmg guna 5G, lagi best... kita akan try fastest line kat Malaysia seperti kat Singapore
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
164
Points
18
Mmg guna 5G, lagi best... kita akan try fastest line kat Malaysia seperti kat Singapore
dekat negara lain technology advance lagi huhu tapi baguslah Celcom skrg pun dah try 5G technology. Lepasni lagi seronok ah nak layan game nak tgk netflix hehe
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
164
Points
18
Plan tu best ke??
oh kalau xpax XPlite memang best pun harga rm28 je ha postpaid paling murah nak jumpa dkt market skrg ni. Lepastu plan ni dpt unimited call to all networks tau hehe memang syiokkkk
 
Top