CCTV penting untuk rumah

Joined
Nov 16, 2013
Messages
31
Likes
0
Points
6
Offline
#21
Sebab tu lah Kita Kena gunakan kemudahan internet Ni dengan sebaiknya. Sekarang dah xsusah macam dulu2, kawasan2 pendalaman pun dah Ada internet sebab tm dah invest for them, jadi xperlu dah nak ke pekan bagai untuk berhubung
Betul kata kau ni, kalau bukannya ada TM yg sanggup menerokai bidang ni yg masa dulu mmg x ada org yg buat, mungkin pd hari ini kita masih x ada Unifi utk diguna, bayangkan hidup kita tanpanya internet hmm...
 
Joined
Nov 16, 2013
Messages
31
Likes
0
Points
6
Offline
#22
ade sesetengah kws pedalaman blm ade wifi tm lagi, kena pasang yg lain yg speed internetnya x cepat sgt
Biasanya kalau kawasan tu x ada TM x akan ada telco yg lain juga sbb kebanyakan mrk hanya sewa infrastruktur TM je tanpa menyediakannya secara mrk sendiri, jadi usaha TM tu jgnlah kita memperkecilkan.
 
Joined
Nov 16, 2013
Messages
31
Likes
0
Points
6
Offline
#23
Lagi2 rumah yang ada pembantu ni, bukan Kita x percaya tapi zaman sekarang Ni semua benda boleh jadi, so better berhati2 lah
Betul tu, mmg hidup kita skrg ni sibuk, kalau x ada masa nak jaga ibubapa yg sudah tua ataupun anak2 kecil terpaksalah kita upah penjaga kat rumah, dan dgn adanya cctv bolehlah kita memerhatikan gerak geri mrk tu.
 
Joined
Nov 16, 2013
Messages
31
Likes
0
Points
6
Offline
#24
I pun kadang sama jugak, penat dah kerja kan pastu layan drama kat Netflix ke. Kadang sampai tertidur sambil pegang fon pun ada
Hahahaha, skrg dgn adanya internet kita boleh tengok je drama dari seluruh dunia dgn hanya bayaran yg rendah saje seperti Netflix tu, yg dulu kalau nak tengok channel luar negara perlu pasang Astro yg mahal bayarannya sebulan...
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
6
Offline
#25
Biasanya kalau kawasan tu x ada TM x akan ada telco yg lain juga sbb kebanyakan mrk hanya sewa infrastruktur TM je tanpa menyediakannya secara mrk sendiri, jadi usaha TM tu jgnlah kita memperkecilkan.
siape kata x ade? dulu kwn aq yg tinggal kat kws pedalaman guna YES utk internet..
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
45
Likes
1
Points
8
Age
29
Offline
#26
Biasanya kalau kawasan tu x ada TM x akan ada telco yg lain juga sbb kebanyakan mrk hanya sewa infrastruktur TM je tanpa menyediakannya secara mrk sendiri, jadi usaha TM tu jgnlah kita memperkecilkan.
aq percaya kalau dulu tm x wujudkan internet, pun ade company lain akan wujudkan, usaha ni usaha biasa
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
6
Offline
#27
aq percaya kalau dulu tm x wujudkan internet, pun ade company lain akan wujudkan, usaha ni usaha biasa
dia katakan tm berepa hebat jer, tapi speed internet adelah slow, x blh nak bersaing dgn negara lain pun
 
Joined
Sep 21, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#29
Hai semua.. Sy agak risau bila selalu baca kt artikel2, ada kes samun, cubaan pecah rumah tapi tak dpt nak jejak sbb takde bukti.. Org selalu syorkan pasang cctv sbb boleh tahu kejadian2 ni berlaku dgn bukti kukuh.. So, adakah cctv penting utk dipasang di rumah? Apa manfaat lain bila pasang cctv? Ada yg dah pasang cctv kt rumah?
Malang kite xboleh jangka. Jadi ade baiknye pasang cctv dekat rumah. Kadang2 penyamun ni pun boleh jadi takut nak merompak kalau ade cctv
 
Joined
Sep 21, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#30
Sebab tu lah Kita Kena gunakan kemudahan internet Ni dengan sebaiknya. Sekarang dah xsusah macam dulu2, kawasan2 pendalaman pun dah Ada internet sebab tm dah invest for them, jadi xperlu dah nak ke pekan bagai untuk berhubung
Betul tu. Sekarang ni bukan alasan lagi xnak meniaga sebab market kurang diluar bandar. Dengan coverage internet TM sampai ke kampung2 tu boleh la manfaatkan untuk kembangkan bisnes. Barula jurang pendapatan luar bandar dengan bandar dapat dikurangkan.
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
91
Likes
3
Points
8
Offline
#31
Betul tu. Sekarang ni bukan alasan lagi xnak meniaga sebab market kurang diluar bandar. Dengan coverage internet TM sampai ke kampung2 tu boleh la manfaatkan untuk kembangkan bisnes. Barula jurang pendapatan luar bandar dengan bandar dapat dikurangkan.
Itulah kan, as long as dia gunakan untuk benda bermanfaat tu baguslah, jangan bila dah Ada kemudahan internet ni, pergi sebarkan benda Tak berfaedah pulak
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
91
Likes
3
Points
8
Offline
#32
Malang kite xboleh jangka. Jadi ade baiknye pasang cctv dekat rumah. Kadang2 penyamun ni pun boleh jadi takut nak merompak kalau ade cctv
Kalau yang Ada sensor tu pun best jugak, so bila Ada orang sentuh or dekat2 dengan detector tu dia akan bunyi. Biar Padang muka pencuri tu lari lintang pukang
 
Joined
Sep 21, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#33
Kalau yang Ada sensor tu pun best jugak, so bila Ada orang sentuh or dekat2 dengan detector tu dia akan bunyi. Biar Padang muka pencuri tu lari lintang pukang
Ade macam2 security device yang boleh kite beli. Perompak ni pun kadang2 lagi bijak dari kite so gunekanlah lebih dari satu alt keselamatan
 
Joined
Sep 21, 2019
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#34
siape kata x ade? dulu kwn aq yg tinggal kat kws pedalaman guna YES utk internet..
Kalau gune telco lain pun belum tentu line stable macam TM. Harga plan die pun ok speed laju dan stable. Siap dapat phone rumah dengan hypptv lagi memang berbaloi la. Mane ade lagi yg boleh bagi service lengkap macam TM lagi.
 
Top