Cara untuk menyelesaikan masalah gastrik

SeniWan

freshman
Joined
Feb 6, 2018
Messages
14
Points
1
Age
30
Gastric ada kaitan dengan air minuman??? Aku hanya tahu pesakit diabetes dan pesakit buah pinggang kena minum air yg berbeza dgn kita
Kenape pulak?? Kan semua air minuman sama je. Tak de rasa apa-apa beza pun.
KAlau air berbeza tu macam mana cakapnya???
 

SeniWan

freshman
Joined
Feb 6, 2018
Messages
14
Points
1
Age
30
nak kurangkan gastrik boleh lah awak kena kurangkan makan atau minum benda yang masam
sebab masam ada banyak asid macam buah lemon & limau tu jangan makan
Yaya, jangan makan makanan yang ada banyak acid.
Nanti perut ada satu lubang oic. Tak boleh nak sembuh nanti. Kena buat pembedahan ??
 

Junaidahsaat

freshman
Joined
Aug 19, 2016
Messages
12
Points
1
Age
39
kalau coway yg macam villaem atau neo tu ade fungsi alkali jgak ke? ke yg 2 tu utk basic je??
sebab nak beli 1 letak kat rumah jugak la...
yg tu biasa je sy rase air natural inception tu baru ade air alkali
x pun u try tgk kat website dia lah sebab sy guna villaem x de fungsi alkali
 

Junaidahsaat

freshman
Joined
Aug 19, 2016
Messages
12
Points
1
Age
39
cuckoo jenama Korea kan? rumah makcik saya mcm ada install filter ni tp I rasa ok...xde rasa pelik
aah cuckoo dgn coway asal dari korea tapi kalau sembang pasal kualiti,
kualiti coway lagi jauh kat depan dari cuckoo
sebab ye laa coway dulu yg menapak kat malaysia ni kan? hehehehehe
dari kualiti produk, sy mesti rekemen coway kat sape2 heehehe
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
huh???! bukan semua filter pun akan bersihkan air ? dua-dua jenama ni famouss dan mahal so i rasa quality and hasilnya mesti air bersih untuk minum. cuma ada besi macam tak selamat je..
memang semua filter akan bersihkan air tapi cuckoo ni filter dan semua body part dia metal..
senang nak berkarat kan.. jadi bile dah berkarat, air yg kite minum automatik ade bacteria minum jgak
nanti ade yg masuk hospital..
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
Gastric ada kaitan dengan air minuman??? Aku hanya tahu pesakit diabetes dan pesakit buah pinggang kena minum air yg berbeza dgn kita
mesti lah ade walaupun siket je.. kalau gastik elak minum air yg beracid
kena minum air yg berasaskan alkali baru boleh seimbang kan acid dalam badan
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
sy guna mesin coway inception yg mmg ade alkali tu.... rase biasa je macam air biasa cuma dia menyegarkan badan je...
kalau pahit2 kelat tu tau sangat brand cuckoo hahahaha sebab memang air dorg rase x sedap.... hohohoho
ke sebab filter dia metal, air jadi pahit hahahaah.. cuckoo memang ade rase pahit2 siket kalau air berakali ni
bile tanye knp pahit, dia cakap ubat mesti lah pahit aku macam whuttttt! hahaahahah
 

Hanis0710

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
9
Points
1
Age
28
aah cuckoo dgn coway asal dari korea tapi kalau sembang pasal kualiti,
kualiti coway lagi jauh kat depan dari cuckoo
sebab ye laa coway dulu yg menapak kat malaysia ni kan? hehehehehe
dari kualiti produk, sy mesti rekemen coway kat sape2 heehehe
betullah!aku pengguna coway,wlpun x produk yg perfect tapi okay,mak aku suka sgt
 

nadia2010

freshman
Joined
Jul 26, 2018
Messages
6
Points
1
Age
25
Sakit gastric saya semakin serius, sekarang dah tak boleh fokus kerja. Walaupun boleh ambil MC, tapi macam tak baik lah selalu mc sebab gastrik, nampak macam nak curi tulang sahaja, nak mintak tolong siapa ada cara untuk mengurangkan masalah gastrik...
U tak makan on time ke? Pernahkah u minum jus aloe vera?sebab jus ni blh selesai masalah gastric,u blh beli kat kedai organic
 

SeniWan

freshman
Joined
Feb 6, 2018
Messages
14
Points
1
Age
30
memang semua filter akan bersihkan air tapi cuckoo ni filter dan semua body part dia metal..
senang nak berkarat kan.. jadi bile dah berkarat, air yg kite minum automatik ade bacteria minum jgak
nanti ade yg masuk hospital..
ooo, kalau macam tu tak nak guna cuckoo lah. nanti kita terminum bahan karat dan bacteria macam mana o. Kesihatan kita kena sentiasa jaga.
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
ke sebab filter dia metal, air jadi pahit hahahaah.. cuckoo memang ade rase pahit2 siket kalau air berakali ni
bile tanye knp pahit, dia cakap ubat mesti lah pahit aku macam whuttttt! hahaahahah
Apalah kelahar betul hahaha.. Mana datangnya ubat?? Maksudnya mereka letak ubat alkali dalam air you ke atau you yg sakit makan ubat?
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
ke sebab filter dia metal, air jadi pahit hahahaah.. cuckoo memang ade rase pahit2 siket kalau air berakali ni
bile tanye knp pahit, dia cakap ubat mesti lah pahit aku macam whuttttt! hahaahahah
cuckoo memang macam tu lah konon claim air dorang paling sihat kt dunia ni hahahaaha
tapi orang yg percaya je guna sebab air dia biasa je macam air paip kat rumah tu beza dia ada sejuk dgn panas nhaahah
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
ooo, kalau macam tu tak nak guna cuckoo lah. nanti kita terminum bahan karat dan bacteria macam mana o. Kesihatan kita kena sentiasa jaga.
betul lah minum air yg tercemar pun dah boleh dpt penyakit kalau minum air yg berkarat boleh dapat
jangkitan kuman dlm darah.. tukar je brand lain byk ade kat malaysia ni... cuckoo jugak dia nak
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
memang semua filter akan bersihkan air tapi cuckoo ni filter dan semua body part dia metal..
senang nak berkarat kan.. jadi bile dah berkarat, air yg kite minum automatik ade bacteria minum jgak
nanti ade yg masuk hospital..
tu lah naik menyampah aku guna cuckoo dulu baru pakai 2 tahun, dah start berkarat, warna luntuh...
yg pelik coway yg aku dah pakai 5 tahun elok lagi... dia yg aku baru guna dah teruk macam tu
ye la kan metal org kate murah & senang nak dapat hohohohho
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
57
Points
8
tu lah naik menyampah aku guna cuckoo dulu baru pakai 2 tahun, dah start berkarat, warna luntuh...
yg pelik coway yg aku dah pakai 5 tahun elok lagi... dia yg aku baru guna dah teruk macam tu
ye la kan metal org kate murah & senang nak dapat hohohohho
adehhh ye ke babe?? i ade guna cuckoo ni baru jek setahun takut lah pulak kalau filter dia karat.... hurm masa beli dorang tak cakap pun filter tu dibuat dengan etal ke ape heheheehehe
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
57
Points
8
Apalah kelahar betul hahaha.. Mana datangnya ubat?? Maksudnya mereka letak ubat alkali dalam air you ke atau you yg sakit makan ubat?
dorang cakap air alkali tu kan ubat so mesti rase pahit ... macam ubat hospital kita makan mesti pahit....
tapi cara dorang nak lariskan produk tu sampai abaikan customer.... customer complaint pun lambat bertindak....
 

jamiah_Fasir

freshman
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Points
1
Age
24
cuckoo memang macam tu lah konon claim air dorang paling sihat kt dunia ni hahahaaha
tapi orang yg percaya je guna sebab air dia biasa je macam air paip kat rumah tu beza dia ada sejuk dgn panas nhaahah
Takkan orang nak kata benda sendiri tak bagus atau ada keburukan, walaupun benda dia mahal daripada orang lain, tapi dia akan bagitau sebab kualiti dia berbaloi untuk harga tu. Sebenarnya tak pun.
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
26
aah cuckoo dgn coway asal dari korea tapi kalau sembang pasal kualiti,
kualiti coway lagi jauh kat depan dari cuckoo
sebab ye laa coway dulu yg menapak kat malaysia ni kan? hehehehehe
dari kualiti produk, sy mesti rekemen coway kat sape2 heehehe
Kualiti servis dia pun bagus, masa orang lain bagitau masih tak berapa percaya. Lepas guna baru tahu servis dia memang puas hati.
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
34
Points
6
Age
31
dorang cakap air alkali tu kan ubat so mesti rase pahit ... macam ubat hospital kita makan mesti pahit....
tapi cara dorang nak lariskan produk tu sampai abaikan customer.... customer complaint pun lambat bertindak....
ohhh , tak pernah minum air alkani sooo tak tau apa rasa nya. tapi kalau pahit ada orang suka minum ke? LOL suka beli mesin air tu pahitlah
 

nasir0830

freshman
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Points
1
Age
26
dorang cakap air alkali tu kan ubat so mesti rase pahit ... macam ubat hospital kita makan mesti pahit....
tapi cara dorang nak lariskan produk tu sampai abaikan customer.... customer complaint pun lambat bertindak....

Ada macam tu ke? Saya ingat ada akali atau tak ada pun sama saja... tapi saya rasa kegunaan air alkali sementara sahaja, kalau badan tak ada masalah, fungsi air tu pun tak berguna
 
Top