Cara untuk menyelesaikan masalah gastrik

Joined
Jul 23, 2018
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#1
Sakit gastric saya semakin serius, sekarang dah tak boleh fokus kerja. Walaupun boleh ambil MC, tapi macam tak baik lah selalu mc sebab gastrik, nampak macam nak curi tulang sahaja, nak mintak tolong siapa ada cara untuk mengurangkan masalah gastrik...
 
Joined
Jul 23, 2018
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#4
Whao... terima kasih atas bantuan. Boleh lah saya baca sebelum tidur ni... Tapi makanan yang bersifat alkali ni termasuk air yang kami minum tak? Sebab rumah punya air mesin memang ada fungsi keluar air alkali. Malanglah kebanyak masa kerja kat office, rumah ada puntak dapat minum.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#5
Whao... terima kasih atas bantuan. Boleh lah saya baca sebelum tidur ni... Tapi makanan yang bersifat alkali ni termasuk air yang kami minum tak? Sebab rumah punya air mesin memang ada fungsi keluar air alkali. Malanglah kebanyak masa kerja kat office, rumah ada puntak dapat minum.
Haha.... bawa lah air botol besar, minum masa kerja, tak payah takut ada gastrik nanti... Sebab acid tinggi kena ada bahan alkali untuk neutralkan tu, jadi saya rasa boleh kut minum air alkali untuk mengurangkan gastrik.
 
Joined
Jun 29, 2016
Messages
3
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#6
Whao... terima kasih atas bantuan. Boleh lah saya baca sebelum tidur ni... Tapi makanan yang bersifat alkali ni termasuk air yang kami minum tak? Sebab rumah punya air mesin memang ada fungsi keluar air alkali. Malanglah kebanyak masa kerja kat office, rumah ada puntak dapat minum.
pelik jugak ada mesin air yg beralkali pun boleh kena gastrik hahahaaha
ke awak jenis tak jaga pemakanan main sumbat je apa2 makanan kat mulut
kalau saya jadi awak, saya bawak botol sebesar2 alam isi air alkali tu bawak pegi opis
 
Joined
Jun 29, 2016
Messages
3
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#7
Sakit gastric saya semakin serius, sekarang dah tak boleh fokus kerja. Walaupun boleh ambil MC, tapi macam tak baik lah selalu mc sebab gastrik, nampak macam nak curi tulang sahaja, nak mintak tolong siapa ada cara untuk mengurangkan masalah gastrik...
nak kurangkan gastrik boleh lah awak kena kurangkan makan atau minum benda yang masam
sebab masam ada banyak asid macam buah lemon & limau tu jangan makan
 
Joined
Sep 6, 2016
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#8
Whao... terima kasih atas bantuan. Boleh lah saya baca sebelum tidur ni... Tapi makanan yang bersifat alkali ni termasuk air yang kami minum tak? Sebab rumah punya air mesin memang ada fungsi keluar air alkali. Malanglah kebanyak masa kerja kat office, rumah ada puntak dapat minum.
boleh tau mesin air awak tu brand ape? kalau coway, nak tanya coway punya air alkali rase ape ek?
sebab brand biasa2 ni ade yg rase pahit2 kelat2 sikit..
 
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#9
boleh tau mesin air awak tu brand ape? kalau coway, nak tanya coway punya air alkali rase ape ek?
sebab brand biasa2 ni ade yg rase pahit2 kelat2 sikit..
sy guna mesin coway inception yg mmg ade alkali tu.... rase biasa je macam air biasa cuma dia menyegarkan badan je...
kalau pahit2 kelat tu tau sangat brand cuckoo hahahaha sebab memang air dorg rase x sedap.... hohohoho
 
Joined
Sep 14, 2016
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#10
sy guna mesin coway inception yg mmg ade alkali tu.... rase biasa je macam air biasa cuma dia menyegarkan badan je...
kalau pahit2 kelat tu tau sangat brand cuckoo hahahaha sebab memang air dorg rase x sedap.... hohohoho
kalau coway yg macam villaem atau neo tu ade fungsi alkali jgak ke? ke yg 2 tu utk basic je??
sebab nak beli 1 letak kat rumah jugak la...
 
Joined
Aug 30, 2017
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#11
Sakit gastric saya semakin serius, sekarang dah tak boleh fokus kerja. Walaupun boleh ambil MC, tapi macam tak baik lah selalu mc sebab gastrik, nampak macam nak curi tulang sahaja, nak mintak tolong siapa ada cara untuk mengurangkan masalah gastrik...
Oic.. kebelakangan ini mcm banyak orang sakit gastrik. Semua forum ade haha. Knape ini, orang muda sekarang buzy sampai tak makan-makan ?
 

isamel

freshman
Joined
Jul 24, 2018
Messages
13
Likes
1
Points
3
Age
24
Offline
#12
sy guna mesin coway inception yg mmg ade alkali tu.... rase biasa je macam air biasa cuma dia menyegarkan badan je...
kalau pahit2 kelat tu tau sangat brand cuckoo hahahaha sebab memang air dorg rase x sedap.... hohohoho
cuckoo jenama Korea kan? rumah makcik saya mcm ada install filter ni tp I rasa ok...xde rasa pelik
 
Joined
Jul 24, 2018
Messages
7
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#13
Gastric ada kaitan dengan air minuman??? Aku hanya tahu pesakit diabetes dan pesakit buah pinggang kena minum air yg berbeza dgn kita
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#14
kalau coway yg macam villaem atau neo tu ade fungsi alkali jgak ke? ke yg 2 tu utk basic je??
sebab nak beli 1 letak kat rumah jugak la...
Dua tu tak ada fungsi macam tu, tapi ada fungsi air panas, yang villaem dah terkenal dalam golongan mak cik, sebab senang guna.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#15
cuckoo jenama Korea kan? rumah makcik saya mcm ada install filter ni tp I rasa ok...xde rasa pelik
Sekarang tak ada masalah, nanti lepas guna 2 atau 3 tahun tengok, banyak benda kamu tak dapat fikir apa yang akan berlaku.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#16
Oic.. kebelakangan ini mcm banyak orang sakit gastrik. Semua forum ade haha. Knape ini, orang muda sekarang buzy sampai tak makan-makan ?
Betul lah, kerja banyak buat sampai malam... boss kejar, pelanggan pun kejar, mana ada masa makan. Lama lama akan dapat gastric, kena suruh ambil tindakan untuk ni. Tapi dia memang suka buat tak tahun.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#17
Sekarang tak ada masalah, nanti lepas guna 2 atau 3 tahun tengok, banyak benda kamu tak dapat fikir apa yang akan berlaku.
Saya pun tak suka cuckoo, masa saya baca catalog jenama lain baru saya tahu cuckoo punya filter tak bagus macam jenama lain. Jenama lain ada teknologi canggih untuk menghasilkan air bersih, tapi cuckoo cuma ada besi untuk filter air paip sahaja.
 
Joined
Jul 23, 2018
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#18
Sekarang tak ada masalah, nanti lepas guna 2 atau 3 tahun tengok, banyak benda kamu tak dapat fikir apa yang akan berlaku.
Kalau ikut kamu cakap, cuckoo tu macam tak tahan lama, servis pun tak boleh kekal pretasi mesin air ke, biasa kalau ada bagi servis, mesin tak kan teruk macam ni, ataupun ada sebab lain ?
 
Joined
Aug 30, 2017
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#19
nak kurangkan gastrik boleh lah awak kena kurangkan makan atau minum benda yang masam
sebab masam ada banyak asid macam buah lemon & limau tu jangan makan
Kalau tu, dinasihatkan pergi klinik /pharmacy. Doktor ade ubat-ubat untuk gastrik, untuk tahan sakit dan meredakan gastrik. Boleh makan bila sakit gastrik.
 
Joined
Aug 30, 2017
Messages
22
Likes
0
Points
1
Age
30
Offline
#20
Saya pun tak suka cuckoo, masa saya baca catalog jenama lain baru saya tahu cuckoo punya filter tak bagus macam jenama lain. Jenama lain ada teknologi canggih untuk menghasilkan air bersih, tapi cuckoo cuma ada besi untuk filter air paip sahaja.
huh???! bukan semua filter pun akan bersihkan air ? dua-dua jenama ni famouss dan mahal so i rasa quality and hasilnya mesti air bersih untuk minum. cuma ada besi macam tak selamat je..
 
Top