Cara untuk menjadi terkenal di TikTok

StellaMindy

freshman
Joined
Sep 8, 2021
Messages
14
Points
1
Age
23
TikTok telah menjadi sangat terkenal pada masa kini di Malaysia. TikTok adalah terkenal dalam penciptaan video pendek, yang dikenali sebagai perkhidmatan rangkaian sosial berfokuskan video yang dimiliki oleh syarikat China. Kebanyakan pengguna yang turut menyebabkan kadar penembusan tinggi menggunakan TikTok adalah golongan remaja dan Gen Z. Sebenarnya, bukan sahaja remaja, malah Gen X dan Gen Y kini turut menggunakan TikTok untuk hiburan, pemasaran/ promosi dan perniagaan mereka.

Untuk menarik lebih ramai orang mengikuti halaman TikTok anda, menjadikan video anda menjadi sohor kini, dan menjadi terkenal di TikTok, terdapat petua untuknya.

1. Fahami perkara yang pengguna suka, pilihan mereka. Apakah kandungan yang mereka suka dengan membuat kajian kecil.

2. Ikuti trend semasa. Anda boleh melihat bahawa kebanyakan masa video yang mendapat kebanyakan suka dan tontonan adalah kerana mereka telah membuat video yang sesuai dengan aliran semasa. Contoh yang sesuai dengan trend semasa ialah anda boleh melakukan kompilasi atau cabaran di TikTok.

3. Berfikir di luar kotak atau melakukan perkara yang orang lain tidak lakukan sebelum ini. Ini boleh membantu menjadikan kandungan dan video anda lebih unik kerana anda membuat persembahan dengan gaya anda sendiri yang tidak dilakukan oleh orang lain sebelum ini.

Ini adalah beberapa pendapat dan rujukan saya tentang cara membantu akaun TikTok anda menjadi terkenal di Malaysia, jangan keberatan untuk berkongsi akaun anda!
 
Top