Cara promosi affiliate yang beretika dan teknik yang betul..must see!!

fdelixx

Newbie
Joined
Apr 8, 2009
Messages
706
Points
16
Apa itu Affiliate?

Affiliate merupakan salah satu cabang pendapatan yang amat mudah dilakukan jika anda fasih dalam mepromosikan link berkenaan.

Affiliate bermaksud perkongsian untung diantara owner produk dengan anda.Anda akan dibayar jika jualan terhasil.Kebanyakan Affiliate didalam internet adalah produk yang berbentuk digital seperti ebook,software dan etc.


Bagaimana mahu mempromosikan affiliate anda?



Blog?

Search di google blog yang related dengan produk yang anda mahu promosikan.Kemudian tinggalkan komen.Komen yang pertama di dalam blog berkenaan akan lebih dilihat.So,Subcribe blog berkenaan untuk memastikan anda mendapat komen yang pertama.

Jika anda ada blog.Anda boleh mepromosikan di blog anda jika trafficnya tinggi.

Jika ingin mengiklan di blog,pastikan yang related dengan produk anda.Satu lagi tips penting ialah pastikan keyword blog berkenaan kena dengan produk anda.Gunakan alexa untuk menilai traffic dan related keyword.

Kesimpulannya ialah related blog+related keyword.


Forum?

Sama seperti di blog juga search forum yang related dengan produk anda.Daftar di forum berkenaan dan mula memperkenalkan diri anda di forum berkenaan dan reply komen di forum berkenaan dan pastikan setiap komen anda adalah bernas.Letakkan banner ataupun signature produk anda di forum berkenaan.

So di forum ialah related keyword+related forum+komen membina+sinature banner @ text dan sedikit sense urgency

pastikan ramuannya di adun dengan sebati.; )


Facebook?

Facebook anda boleh gunakan note.Anda boleh taip article dan tag kepada mereka yang anda ada relationship dengan mereka.Tapi jangan sesekali tag mereka yang anda tidak kenali.ataupun anda tidak ada perhubungan dengan mereka.

Kemudian anda boleh buat fanpages berkaitan produk anda.kumpulkan pengikut kemudian barulah anda boleh memberikan tips2 dan mudah untuk anda menjual di internet.

anda juga boleh gunakan FB ads,aplication,quiz dan banyak lagi cara mempromosikan produk affiliate anda dengan penuh beretika menggunakan facebook.


Emel?

Anda memerlukan autoresponder seperti aweber ataupun getrespone.Aweber dan getrespone adalah satu web yang yang menyediakan perkhidmatan untuk anda mengumpulkan list emel anda dengan cara paling beretika.Anda tidak akan dicap spam sekiranya menggunakan perisian web ini.untuk mempromosikan squaze page saya ada share di Wangcyber.anda boleh baca disini
http://www.wangcyber.com/forum/tekn...ra-nak-promosikan-laman-squaze-page-anda.html
 

engshahrul

Senior
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,482
Points
38
Setiap org ckp benda yg sama, tapi sebenarnya masih ramai yg belum dapat hasil affiliate
 

fauziahmad

Newbie
Joined
Nov 18, 2007
Messages
560
Points
16
Setelah membaca teknik Rahman maka saya, kongsikan di sini:
http://digitalproduk.com/kursus/

Bagi saya banyak yang perlu kita belajar. Misalnya teknik di bawah:

1. Asas Pemasaran Affiliate
2. Komisyen “Safety”
3. Teknik Promosi Cara “PRO”
4. Kuasa “Hot Button”
5. Copy & Paste Cara Pakar
6. Teknik “Dwi-Komisyen”
7. Teknik “Re-Buyer”
8. “Teknik Bonus Killer”
9. Video Slide “Workshop Mania”
10. “Jana Komisyen Pertama Anda”
11. Tips Menjadi Pakar Affiliate”

Ini teknik yang di ajar pada saya.
 

SYAHIR

freshman
Joined
Jun 21, 2010
Messages
287
Points
0
teknik perlu diupdate dari semsa ke semasa.sesuai dengan perkembangan zaman.
 

FendyAziz

freshman
Joined
Apr 15, 2009
Messages
3,541
Points
0
Setelah membaca teknik Rahman maka saya, kongsikan di sini:
http://digitalproduk.com/kursus/

Bagi saya banyak yang perlu kita belajar. Misalnya teknik di bawah:

1. Asas Pemasaran Affiliate
2. Komisyen “Safety”
3. Teknik Promosi Cara “PRO”
4. Kuasa “Hot Button”
5. Copy & Paste Cara Pakar
6. Teknik “Dwi-Komisyen”
7. Teknik “Re-Buyer”
8. “Teknik Bonus Killer”
9. Video Slide “Workshop Mania”
10. “Jana Komisyen Pertama Anda”
11. Tips Menjadi Pakar Affiliate”

Ini teknik yang di ajar pada saya.
Mesti dah beli kursus affiliate..

Cepat bro dah habis tgk kew?
 

Rushaidin

Newbie
Joined
Jun 8, 2010
Messages
674
Points
18
Pd pemerhatian saya .... teknik yg paling berkesan adalah pemasaran emel... kita bina hubungan & kepercayaan dgn subscriber kita dgn memberikn tips-tips berguna.... apabila subscriber sudah mempunyai kepercayaan kpd kita... maka lebih mudah kita nak mempromosikn apa jua produk .... :)

p/s: ini cuma pandangan saya je, mungkin saja boleh salah
 

tuah

freshman
Joined
Nov 4, 2010
Messages
58
Points
0
@cpintrass,
@fdelixx,
Panduan dan kata nasihat yang baik. Masih banyak lagi yang perlu saya baiki dan pelajari.

Khaidir
 

DwenRasid

freshman
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,226
Points
0
masih ramai yang belum dapat income dari affiliate......

satu kenapa ramai yg daftar aff = sbb "percuma"
dan kenapa ramai yg masih belum dapat income dari affiliate = tiada teknik,masa,asas
 

rafiq42

freshman
Joined
Apr 1, 2014
Messages
13
Points
1
sistem jualan pro yg dihasil kan oleh tuan Rahman Basri sgt :-bd.. sistem yg khas untuk dicipta pd para affiliate...
terima kasih tuan rahman basri... Cuba try sistem jualan pro anda pasti tidak akan menyesal..
 

zvlzvkrie

freshman
Joined
May 2, 2014
Messages
10
Points
0
Ya betul ,pemasaran email adalah teknik pemasaran yang paling berkesan.
 

Ati Putera

freshman
Joined
Jun 14, 2012
Messages
166
Points
0
Walaupun pemasaran email telah lama digunakan tetapi ianya masih berkesan sehingga ke hari ini. Selalunya yang melanggan melalui email adalah targeted buyer cuma kena pandai follow up prospek.
 

nazha82

freshman
Joined
Aug 20, 2014
Messages
4
Points
0
saya masih baru di dalam bisnes affiliate ni...baru nak menjejak rakan rakan lain yang pakar dalam affiliate...teknik yang diberikan amat bagus untuk saya praktikkan buat permulaan ini...
 

ILoveStock

freshman
Joined
Aug 31, 2014
Messages
45
Points
0
Byk yg dlm online bisnes ini ttp byk yg gagal. Sebab utamanya kebykkan mereka tak faham konsep bantu sebelum jual. Mereka yg agresif sangat nak jual benda ini selalu gagal.. macam saleman jek
 

amirul88

Newbie
Joined
Nov 17, 2014
Messages
55
Points
6
Semua teknik diatas boleh digunakan utk promosi affiliate.

Akan tetapi ada satu teknik confirm boleh dapat hasil dr affiliate [khusus email marketing & social marketing].

---> TAWARKAN BONUS PADA PROSPEK <---

Tawarkan bonus tambahan ebook atau apa2 yg berkaitan dengan niche affiliate yg anda promosikan jika prospek membeli melalui link affiliate anda.
So, prospek tidak akan berasa rugi membeli dari link anda.
situasi menang - menang.

Prospek dapat produk beserta bonus tambahan.
Dan anda dapat komisen $$$.

Cubalah praktikkan. :D
 
Top